A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Не паліть суху траву, не нищіть ліс і живі істоти!

Дата: 31.03.2021 20:54
Кількість переглядів: 743

Фото без опису♦ Депутат Красненської селищної ради Ігор Чуба, члени місцевої організації Українського Товариства мисливців та рибалок Ігор Гурський та Володимир Стець (керівник структурного Андріївського підрозділу організації), під таким гаслом розпочали інформаційну кампанію для мешканців, котрі палять суху траву.

♦ Щороку в Україні через підпали сухої трави та очеретів у вогні гинуть сотні диких тварин: зайці, лисиці, їжаки, гнізда качок, лисух, чайок... Хтось думає, що зробив добру справу, кинувши сірник у суху траву, аби якнайшвидше потягнулася молода рослинність, однак вогонь знищує усе на своєму шляху, у тому числі й дичину.

♦ При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту. До речі, гинуть і ті що беруть участь у процесі утворення ґрунту. Випалювання наносить пряму шкоду й здоров’ю людини. Спалюючи траву, ви спаюєте й солі важких металів, що осіли на листі – такий дим просто отруйний. Трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

 Запам’ятайте, суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Кожен акт підпалу – злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь