Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

На Львівщині обговорили проблеми у сфері зайнятості мешканців громад

Дата: 26.04.2021 18:02
Кількість переглядів: 787

Фото без опису Економічне зростання територіальних громад Львівщини через розвиток аграрного бізнесу так звучала тема семінару-тренінгу, який, 23 квітня, відбувся в актовій залі управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, що покликаний налагодити всебічні комунікації між гілками обласного, місцевого самоврядування та об’єднаними територіальними громадами.
   Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання, пов’язані з пріоритетними напрямами розвитку Львівщини, а також основні аспекти земельної реформи. Запрошені до виступу представники департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА детально окреслили програми фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників і механізми створення сімейних фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів. Також йшлося про роль і місце Аграрних палат у розвитку сільських територій.

   Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк повів мову про проблеми у сфері зайнятості мешканців сільських територій та окреслив шляхи подальшої співпраці служби зайнятості та об’єднаних територіальних громад.
Фото без опису   На завершення конструктивного діалогу А. Темчишин, представниця ФГ «Агротем», поділилася з присутніми історією успіху. Завдяки державній та регіональній підтримці їй з чоловіком вдалося створити фермерське господарство, яке активно розвивається. А Г. Бердаківська розказала про роботу сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна», наголосивши, що ця структура слугує своєрідним мостом між державою та фермерами.
   Одна з перших зустрічей, що відбулася за участю голів і жителів ОТГ Львівщини, показала, що у цій сфері ще є багато невирішених проблем і нез’ясованих питань, водночас спільними зусиллями всіх зацікавлених у взаємодії сторін село можна і треба відродити.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь