A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Засідання виконавчого комітету: прийнято ряд важливих та потрібних рішень

Дата: 20.05.2021 19:43
Кількість переглядів: 465

Фото без опису ??В четвер, 20 травня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, що передувало 8-й сесії селищної ради. На засіданні, яке провів голова виконкому Роман Фурда, конструктивно обговорили та схвалили ряд питань, які запропоновано винести на розгляд сесії ради, а саме:

???? Розпочали з актуальних звернень до органів державної влади. Підтримали звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 №277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». Було зауважено, що внаслідок цієї постанови Кабміну більш ніж 2 мільйони пенсіонерів України, зокрема і значна частина пенсіонерів Красненської селищної територіальної громади, будуть з 1 вересня примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки. Зважаючи на те, що в селах територіальної громади немає банків та банкоматів, таке рішення Кабінету Міністрів України викликає значне незадоволення найбільш соціально-вразливих верств населення – пенсіонерів. Особливо враховуючи те, що вони не лише будуть змушені витрачати кошти, щоб дістатись до центру громади переважно маршрутними автобусами, але й можуть наражати себе на небезпеку, мандруючи під час карантинних обмежень. Це рішення призведе до скорочення поштових відділень та відповідно і працівників Укрпошти (переважно листонош), в результаті чого можливі затримки з отриманням оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають вдома у літніх людей. Це рішення також вплине на значне зниження тиражів місцевих друкованих видань та закриття частини з них. Члени виконкому одноголосно підтримали винесення цього питання на чергову сесію Красненської селищної ради.

????Підтримали і звернення до голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака та директора регіональної філії «Львівська залізниця» Юрія Іщука щодо проблеми зупинки приміського поїзда Рівне-Львів № 804Ш та винесення зазначеного питання на розгляд сесії ради.

????Схвалили такі проекти рішень, які запропоновано винести на розгляд 8-ї сесії Красненської селищної ради:

????Про виділення коштів з резервного фонду селищного бюджету. Згідно цього проекту рішення, внаслідок протоколу засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, запропоновано виділити з резервного фонду селищного бюджету кошти в сумі 40 тис. грн.. для галузі медицини на закупівлю засобів індивідуального захисту.

????В проекті рішення «Про внесення змін та доповнень до показників селищного бюджету на 2021 рік» схвалено виділення 100 тис. грн.. на Програму енергозбереження та енергоефективності Красненської територіальної громади, 60 тис. грн.. на ліки від цукрового діабету, 100 тис. грн.. на ремонт комунальної будівлі, 88 тис. грн.. на розчищення водовідвідної канави, 49 тис. грн.. на боротьбу з Борщівником Сосновського, 90 тис. грн.. на підтримку футбольних команд, 132 тис. грн.. на закупівлю подрібнювача деревини, 96 тис. грн.. на ПКД щодо ремонту приміщень Красненської бібліотеки ім.. Тиктора, 312 тис. на ПКД щодо ремонту НД с. Мармузовичі. По цих ПКД заплановано задіяти мільйонні проекти. Підтримали виділення 11 тис. грн.. Красненській станиці МГО «Пласт»,

???? Схвалили проект «Про виділення коштів на співфінансування проєктів місцевих ініціатив у 2021 році. Підтримано співфінасування мікропроектів, загальна вартість яких: 357 тис. – освітлення вулиць с. Сторонибаби та 498 тис. ремонт покрівлі НД с. Скнилів.

???? Схвалили проекти «Про затвердження Бюджетного регламенту проходження бюджетного процесу» та «Про затвердження порядку та нормативу відрахування до місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу)».

?Окрім цього схвалили ряд важливих програм, а саме:

?Цільову програму розвитку фізичної культури та спорту в Красненській територіальній громаді на період 2021-20225 рр.;

?Програму енергозбереження та енергоефективності Красненської територіальної громади на 2021-2026 роки;

Програму створення та забезпечення функціонування системи збирання та утилізації побутових хімічних джерел струму (батарейок, люмінесцентних ламп) в Красненській територіальній громаді 2021-2025 рр.;

?Програму локалізації та недопущення поширення борщівника Сосновського на території Красненської територіальної громади на 2021рік;

?Програму технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Красненської територіальної громади на 2021рік»;

?Внесення змін до Програми виплати одноразової допомоги членам ГО «Буська районна Спілка політичних в’язнів та репресованих України на 2021 рік», згідно яких підтримали виплату однієї тисячі грн.. усім політв’язням, які проживають на території Красненської ТГ (згідно списків ГО Спілки політв’язнів);

Також затвердили важливі проектно-кошторисні документації, а саме:

?ПКД «Реконструкція майданчика з влаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул.Заводська, 12 смт.Красне»;

?ПКД «Капітальний ремонт покрівлі даху Полтвівської філії ЗОШ I-II ст. Задвір’янського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ст. Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області»;

?ПКД «Роботи по розчистці водовідвідної канави в смт. Красне по вул. Привокзальна Золочівського району Львівської області (поточний ремонт)».

?Схвалили нову редакцію Статуту Красненського селищного комунального підприємства, а також проект рішення Красненської селищної ради «Про передачу майна з державної в комунальну власність».

?Важливим рішенням стало схвалення проекту «Про затвердження переліку адміністративних послуг та втрату чинності рішення Красненської селищної ради від 25.02.2021 рік №100»., внаслідок чого буде збільшено перелік послуг, які надає ЦНАП Красненської селищної ради населенню. Схвалили і проект рішення Красненської селищної ради «Про запровадження у відділі ЦНАП Красненської селищної ради комплексної послуги «е-Малятко».

?Схвалили на засіданні виконкому і інші важливі проекти рішень, а саме: «Про внесення змін до Положення про відділ архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою Красненської селищної ради; Золочівського району Львівської області», «Про затвердження Положення відділу соціального захисту населення Красненської селищної ради; Золочівського району Львівської області» та інші важливі питання.

????Засідання виконавчого комітету було ефективним з конструктивним обговоренням членами виконкому усіх важливих питань.

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь