A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Красненський селищний голова Роман Фурда взяв участь у відкриті пластового наметового табору

Дата: 08.06.2021 01:09
Кількість переглядів: 481

??Сьогодні, пластуни станиці Красне на базі пластової оселі у селі Брахівка, відкрили наметовий табір «Свято Весни 2020-2021». Під час табору майже 90 скаутів з Красного, Задвір’я, Полонич, Полтви, Буська, Переволочна, Побужан, Топорова та інших населених пунктів готуватимуть їжу на вогні, проводитимуть ватри, теренівку, спортивні змаги та житимуть у наметах.

??Свято весни — щорічний дво- чи триденний традиційний табір усіх пластунів певного осередку на честь опікуна Пласту святого Юрія Переможця. Назва заходу підкреслює, що в такий спосіб пластуни зустрічають прихід весни та теплого періоду року.

??Привітати з відкриттям наметового табору завітали знані пластові приятелі: Красненський селищний голова Роман Фурда, секретар виконавчого комітету Богдан Глова, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської громади Богдан Глуховецький, т.в.о начальника відділу освіти, культури, молоді, розвитку туризму та спорту Красненської громади Христина Швед, староста Соколівського старостинського округу Мирослава Леськів, заступник начальника відділу освіти, культури, молоді, розвитку туризму та спорту Красненської громади Наталія Байко та головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської громади Галина Олійник.

??Поблагословив та склав молитву на успішне таборування наметового табору капелан церкви св.Ольги смт.Красне-2 Володимир Целень.

??Красненський селищний голова Роман Фурда вітаючи пластунів нагадав, що з історією українського скаутингу пов'язані імена таких визначних українців, як Степан Бандера та Роман Шухевич. Тому Пласт сприяє всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Пластуни станиці Красне, куди входять скаути з двох утворених громад, завжди беруть активну участь у національно-патріотичних заходах, що демонструє патріотичне виховання молодого покоління. Селищний голова побажав пластунам завжди залишатись взірцем для наслідування і, щоб пластунів з кожним роком ставало все більше і більше.

?Як розповіла голова станичної пластової старшини станиці Красне Людмила Гураш, цьогоріч всебічну підтримку надала Красненська селищна рада, яка прийняла на початку року Програму розвитку пластового руху Національної скаутської організації України станиці Красне на 2021-2025 роки. Підтримка та реалізація Програми забезпечить: ?проведення традиційних пластових заходів за фінансової підтримки селищного бюджету громади;

?розширення мережі та покращення якості облаштування пластових приміщень (домівок) для діяльності;

?зміцнення та модернізація матеріально-технічної бази домівок станиці.

??Завершилась офіційна частина спільним фото на згадку. Далі пластові приятелі відвідали наметове таборування, яке триватиме декілька днів.

??Станиця Красне Пласту- Національної Скаутської Організації України є однією з найбільших молодіжних організацій у Надбужжі. До станиці Красне належать: курінь ім. Софії Караффи-Корбут, курінь ім. Івана Тиктора, підготовчі курені ім. Магдалини Чучман та Дмитра Куп’яка. Всього станиця налічує 146 учасники. Основна діяльність направлена на національно-патріотичне, фізичне та духовне виховання дітей та молоді віком 6-18 років. Сама праця в Пласті має чітко виражене соціальне спрямування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь