A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: про дороги, зміни до бюджету, схвалення програм та майно

Дата: 26.06.2021 22:02
Кількість переглядів: 925

??В п’ятницю, 25 червня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, на якому було детально розглянуто надважливі питання територіальної громади. Провів засідання селищний голова Роман Фурда. Про все детальніше.

??Розпочали з розгляду електронної петиції, яка набрала 300 голосів на сайті Красненської селищної ради і стосувалась ремонту, як було зазначено в петиції, дороги Красне-Безброди. По даному питанні доповів секретар виконкому Богдан Глова, який повідомив, що зазначена ділянка дороги, включаючи згадану в петиції вулицю Симоненка в смт. Красне, складається з двох доріг районного значення, а саме дороги Новосілки - Красне С140208 та дороги Буськ – Журатин - Безброди С140203, які перебувають в підпорядкуванні Львівської обласної державної адміністрації і відповідно замовником робіт по даних дорогах виступає профільний департамент Львівської ОДА, а не селищна рада. Проте, враховуючи актуальність питання, запропоновано включити до порядку денного чергової сесії Красненської селищної ради, яка запланована на 29 червня 2021 року, звернення до голови Львівської ОДА Максима Козицького та начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Олега Берези щодо ремонтів аварійних ділянок доріг на території Красненської селищної територіальної громади. Копії звернення вирішено надіслати голові Львівської обласної ради Ірині Гримак та голові Золочівської районної ради Оресту Кавецькому. Богдан Глова наголосив, що окрім згаданої в петиції ділянки дороги, слід повторно наголосити на ремонті інших доріг районного та державного значення, особливо аварійних ділянок Скнилів-Бортків (Львівська ОДА) та Красне-Русилів (Служба автомобільних доріг у Львівській області).

??Членами виконкому одноголосно прийнято рішення підтримати звернення до вищезазначених керівників щодо ремонтів аварійних ділянок доріг на території Красненської селищної територіальної громади, враховуючи електронну петицію громадян та винести на розгляд чергової сесії. Згідно цього звернення Львівську ОДА просять організувати ремонт підпорядкованих їй наступних доріг районного значення:

????Новосілки - Красне С140208 на ділянці через смт. Красне по вул.Симоненка до с. Куткір та повороту до с. Безброди, а також провести ремонт мосту на даній дорозі в с. Куткір;

????Буськ – Журатин - Безброди С140203 на ділянці через с. Безброди до виїзду на дорогу Новосілки - Красне С140208;

????Красне - Чемеринці С140206 надзвичайно аварійна ділянка через село Скнилів до с. Бортків;

????Задвір'я - Балучин С140207, зокрема міст в с. Полтва;

????Красне-Утішків С140211;

????Чучмани-Сторонибаби С140216 в с.Сторонибаби декілька ділянок з глибокими вибоїнами;

????Сторонибаби - Красне С140217, яка з’єднує дороги Чучмани - Сторонибаби С140216 та Красне - Утішків С140211 протяжністю 1 км.

??? Окрім цього просять Службу автомобільних доріг у Львівській області організувати ремонт дороги державного значення Т1806 Рівне-Млинів-Берестечко-Буськ-Перемишляни, а саме надзвичайно аварійної ділянки від смт. Красне до с. Русилів, яка, як було зауважено, стає практично непроїзною для легкових автомобілів.

?? Схвалили внесення змін до показників селищного бюджету Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021 рік. Таким чином підтвердили обласну субвенцію на заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 180 тис. грн., на придбання автомобільних GPS-трекерів та супутнього забезпечення (для шкільних автобусів)– 26 880 грн. По галузі освіти підтримали виділення на придбання шкільного автобуса – 1 800 000 грн., на придбання інтерактивних панелей – 630 тис.грн., на здійснення заходів пов’язаних із забезпеченням пожежної безпеки – 500 тис. грн.

??За рахунок залишку коштів, який утворився станом на 01.01.2021р. по спеціальному фонду схвалили проект рішення сесії щодо виділення 50 тис. грн. на поповнення статутного капіталу СКП, 26 тис. грн. на придбання дитячого майданчика для ДНЗ «Калинонька», 8 тис. грн. на проведення експертної грошової оцінки землі.

??За рахунок залишку коштів, який утворився на 01.01.2021р. схвалили виділення 60 тис. грн. на пільгове перевезення пасажирів автотранспортом, 50 тис. грн. на виконання програми «Боротьба із злочинністю та зміцнення правопорядку на території Красненської селищної територіальної громади». Як зауважив селищний голова Роман Фурда, згідно цієї програми планується залучити до роботи виключно на території Красненської громади на постійній основі 3-х поліцейських з обладнаним робочим місцем, амуніцією, зброєю, автомобілем. Забезпечення зброєю та автомобілем буде здійснюватися з державного бюджету.

?? Правда в межах виділення бюджетних коштів розглядалось і неприємне питання. Зозначено, що ще 20 березня 2017 року з ініціативи попереднього селищного голови Красненською селищною радою було прийнято рішення № 272 «Про дострокове припинення повноважень секретаря Красненської селищної ради О. Мельник». Згідно цього рішення? секретар селищної ради Ольга Мельник була звільнена та обрано іншого секретаря ради. Проте, звільнена особа подала позов до суду. І відповідно восьмий апеляційний адміністративний суд постановив зокрема визнати протиправним та скасувати рішення Красненської селищної ради Буського району Львівської області ХІV сесії VІІ скликання №272 «Про дострокове припинення повноважень секретаря Красненської селищної ради О. Мельник». Поновити О. Мельник на посаді секретаря Красненської селищної ради Буського району Львівської області з 21.03.2017р. Стягнути з Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області в користь О. Мельник середній заробіток за час вимушеного прогулу 212 752 грн. 08 коп. з 21.03.2017р. по 11.08.2020р. без врахування податків та обов’язкових платежів. Тобто, тепер Красненська селищна рада повинна сплатити незаконно звільненій посадовій особі 259557,44 грн. яку звільнила рада попереднього скликання. Як повідомив заступник селищного голови (юрист за освітою з адвокатською практикою) Андрій Лащук, при звільненні секретаря ради за матеріалами суду, була порушена не тільки процедура розгляду зазначеного питання, а і винесені незаконні догани, які були скасовані судом. Таким чином за такі прорахунки теперішня Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області несе збитки на майже 260 тис. грн.

?? З позитиву стало схвалення проектів «Комплексної програми розвитку освіти Красненської територіальної громади на 2021-2022 роки» та «Програми з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища Красненської територіальної громади на 2021-2025 рр.». Згідно цих програм підтримано талановитих учнів територіальної громади, забезпечення навчальних закладів відповідним сучасним обладнанням, створення умов для розвитку якісної системи освіти, урізноманітнення форм неперервної освіти педагогів та управлінців, залучення різноманітних проектів в галузі освіти. В рамках наступної програми збереження та популяризація пам’яток культурної спадщини територіальної громади, проведення їх повного обліку шляхом паспортизації. Проведення реставраційних робіт.

?? Схвалили проекти рішення Красненської селищної ради «Про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) на території Красненської громади», а також «Про створення робочої групи з стратегічного планування сталого розвитку Красненської територіальної громади та затвердження персонального складу Робочої групи». В межах останнього заплановано напрацювати якісну Стратегію розвитку Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області на 2021-2031 роки.

?? Підтримали схвалення проекту рішення Красненської селищної ради «Про прийняття у комунальну власність Красненської селищної територіальної громади майна спільної власності територіальних громад Золочівського району» та «Про передачу майна з балансу Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області». Згідно цих рішень вирішується питання переважно власності будівель шкіл і садочків та конкретних балансоутримувачів по будівлях комунальної власності Красненської селищної територіальної громади, а отже визначається конкретна відповідальність тих чи інших розпорядників.

??Окрім цього оперативно та конструктивно було розглянуто заяви про присвоєння поштової адреси житловим будинкам.

?Загалом члени виконкому попрацювали активно, якісно та професійно, обговорюючи та приймаючи рішення по надзвичайно важливих питаннях громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь