A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: прийнято ряд важливих питань

Дата: 15.09.2021 20:20
Кількість переглядів: 537

??Сьогодні, 15 вересня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради на якому було розглянуто майже два десятки важливих питань.

??Затвердили калькуляцію Красненського селищного комунального підприємства щодо використання новопридбаної техніки, а саме: рубильної машини з навантажувальною трубою (подрібнення щепи та деревини), автопідйомника телескопічного УАК АГП-18 на шасі МАЗ-4371 (автовишка) та косарки роторної 1,65 метра в зборі транспортним засобом трактором Т-40.

??Підтримали звернення до Верховної Ради України, Президента України Володимира Зеленського та Кабінету Міністрів України щодо фінансування відшкодувань за пільговий проїзд залізничним транспортом окремих категорій громадян з Державного бюджету України. По цьому питанні Богдан Глова пояснив, що відповідно до частини 6 статті 9 Закону України «Про залізничний транспорт», для захисту інтересів окремих категорій громадян на пасажирських перевезеннях, у тому числі приміських, можуть передбачатися пільгові тарифи. Збитки залізничного транспорту загального користування від їх використання відшкодовуються за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг. Тобто, якщо врахувати, що практично усі пільги на проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом затверджені Верховною Радою України, частково Кабінетом Міністрів України, то відповідно при прийнятті Закону України «Про державний бюджет України», Верховна Рада України мала би передбачати відшкодування для АТ «Українська залізниця» (чи в інший спосіб) на пільгові перевезення громадян, які затверджені рішеннями Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Проте, на даний час з державного бюджету на вирішення цього питання не виділено жодної гривні, що є порушенням Закону України «Про залізничний транспорт». А залізниця, не отримуючи достатньо коштів на відшкодування по цьому питанні (бо на даний час кошти виділяють лише місцеві бюджети не дивлячись, що місцеві ради пільгові перевезення не затверджували), іде найпростішим шляхом – знімає з маршрутів приміські поїзди. Члени виконкому одноголосно підтримали дане звернення з подальшим винесенням зазначеного питання на розгляд чергової сесії Красненської селищної ради.

??Схвалили зміни до Положення про виконавчий комітет Красненської селищної ради, що дозволить оперативніше розглядати звернення громадян та приймати рішення, зокрема щодо прийняття рішення на присвоєння чи зміни адреси до п’яти днів після звернення, звісно за наявності на те законних підстав.

??Також схвалили виділення 900 тис. грн. на благоустрій населених пунктів, 20 тис. на геологічно-інженерні роботи для будівництва Центру надання адміністративних послуг, 30 тис. на проведення інтернет-мережі установам культури, 9 тис. на МГО «ПЛАСТ» (на проведення окружного та станичного пластового року).

??Окрім цього підтримали виділення коштів на Інвестиційний паспорт Красненської громади та Стратегію розвитку, Програму політичних в’язнів та репресованих, Програму містобудівної документації, на розподіл газу та інші (про що доповів начальник фінуправління М.Гавінський).

??Окрім цього, схвалили Внесення змін до Програми розвитку культури Красненської територіальної громади на 2021 рік, які передбачають підключення до мережі internet закладів культури, Програму сприяння створення та підтримки функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Красненській територіальній громаді на 2021-2023 рр. та відповідно Положення про дольову участь співвласників у поточному та капітальному ремонтах багатоквартирних будинків (детально поінформував А. Лащук), Статут Красненського селищного комунального підприємства в новій редакції, який передбачає розширення робіт з благоустрою, Програму розробки містобудівної документації на території Красненської територіальної громади на 2021-2025 рр.

??В питанні «Про надання дозволу на списання основних засобів», схвалили списання демонтованої водонапірної башти для Красненської лікарні, яка в подальшому буде здана на металобрухт, оскільки на її місці вже встановлена нова, а стара відновленню не підлягає.

??Ще схвалили внесення змін та доповнень до Програми «Дитяче харчування» на 2021-2022 роки та Комплексної програми розвитку освіти Красненської територіальної громади на 2021-2022 роки, де уточнили пільгові категорії дітей 1-11 класів, які будуть харчуватись безкоштовно, Статут закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Калинонька» смт. Красне, оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора школи, Порядку проведення конкурсу на зайняття посади директора Красненської лікарні, внесення змін та доповнень до рішення Красненської селищної ради «Про окремі питання управління комунальними закладами (організаціями), що перебувають у власності Красненської територіальної громади», враховуючи останні законодавчі зміни, а також обговорили ряд інших важливих питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь