Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Красненська громада на Вінниччині переймала досвід переробки сміття

Дата: 30.11.2021 16:09
Кількість переглядів: 478

Фото без описуВ Ілінецьку міську об’єднану територіальну громаду, що на Вінниччині, завітали селищний голова Роман Фурда, його заступник Андрій Лащук та начальник комунального підприємства Андрій Сушкевич. Головною метою візиту було набуття досвіду у питанні роздільного збору, сортування та переробки твердих побутових відходів.

У громаді створили потужне комунальне підприємство, де вже зараз працює 170 чоловік, є необхідна техніка, створено належні умови для працівників. Основним видом діяльності є послуги з вивезення, сортування та переробки твердих побутових відходів в тому числі у піщанополімерну продукцію (плитка, бруківка), основою якої є пісок й поліетилен.

У ході зустрічі з керівництвом Іллінецької ОТГ було обговорено проблеми сортування сміття та правильної утилізації побутових відходів, які потребують системного підходу, тож на рівні тамтешньої області проводиться комплексна робота у цьому напрямку, включаючи подальшу підтримку і розвиток екологічних проєктів.

Щодо сміттєсортувального комплексу, то на його будівництво було виділено 12 млн грн. Сьогодні комплекс працює постійно 5-6 днів на тиждень. Проєкт реалізований за рахунок коштів обласного екологічного Фонду у співфінансуванні з бюджетом Іллінецької ОТГ.

Як зазначив селищний голова Роман Фурда, цей комплекс є яскравим прикладом розв’язання проблем поводження з відходами на місцевому рівні. Окрім покращення екологічної ситуації, дозволяє громаді заробляти на реалізації відсортованих відходів.

Фото без опису

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь