A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: про бюджет, господарку, соціально вразливі групи населення та інше

Дата: 01.12.2021 16:34
Кількість переглядів: 533

Фото без опису??Сьогодні 1 грудня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда. І вкотре високий кворум (присутні усі окрім одного члена виконкому).

??Розпочали з внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету від 08.04.2021 року№ 38 «Про використання печаток та штампів», а саме ввели в дію три печатки та три штампи комунального некомерційного підприємства Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня». Відповідальність за збереження і використання печаток та штампів КНП «Красненська МЛ» поклали на т.в.о. директора, в даному випадку на Миколу Колачинського.

??Затвердили калькуляції вартості послуг, що надаються Красненським селищним комунальним підприємством дробильною технікою щодо подрібнення щепи.

??Погодили лісогосподарські заходи, приділивши значну увагу поліпшенню лісового складу, зокрема відновленню лісів. Наразі ділянки щодо посадки лісу готуватимуться у Куткірському лісництві ДП «Буське лісове господарство».

Фото без опису??Схвалили передавальний акт Полтв’янської сільської ради, що фактично поставило крапку щодо передачі документації з сільських рад до правонаступника Красненської селищної ради.

??Схвалили створення комунального закладу «Публічна опорна бібліотека ім.Івана Тиктора Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області», яка буде створена на базі сільських бібліотек, відповідно схвалили Статут, Положення про бібліотеки-філії як відокремлені структурні підрозділи та комісію, яка буде цим займатись. Повноваження по управлінню даним комунальним закладом делеговані відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді і спорту селищної ради.

??Схвалили план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік та ліквідацію тендерного комітету Красненської селищної ради. Останній ліквідовується через те, що згідно Закону України «Про публічні закупівлі» функції та завдання тендерних комітетів переходять до уповноважених осіб з публічних закупівель, що здійснюються на офіційному сайті «Прозоро».

??У зв’язку з набранням чинності Постанови Верховної Ради України від 06.10.2021р. №1798-ІХ «Про перейменування села Мармузовичі Золочівського району Львівської області» на село Андріївку на честь святого Апостола Андрія Первозванного, було схвалено ряд документів з метою приведення до чинного законодавства та враховуючи думку громади села Андріївка, зокрема зміну в назві старостинського округу, Статутах, Положеннях, вчиненні нотаріальних дій; державної реєстрації актів цивільного стану (народження, смерть, шлюб); здійснення обліку та зберігання бланків свідоцтв, враховуючи нову назву села.

Фото без опису??З метою впорядкування адресної системи, уникнення дублювань та накладок, через що місцеві жителі мали клопоти, вирішили проблему з назвами вулиць в селах Петричі та Богданівка.

??З метою прозорості та встановлення чітких правил, схвалили Положення про преміювання керівників комунальних некомерційних підприємств, засновником яких є Красненська селищна рада.

??При схвалені рішення «Про внесення змін до показників селищного бюджету на 2021 рік», схвалили обласну субвенцію в сумі 1 млн. грн. на будівництво Центру надання адміністративних послуг та підтримали співфінансування на цей об’єкт з місцевого бюджету 3500000 грн. Нагадаємо що до того з державного бюджету було надано на будівництво ЦНАПу 500 тис. грн.

??Окрім цього, схвалили: 1 млн.грн. на благоустрій населених пунктів, 800 тис.грн. на капітальний ремонт комунальних доріг, 10 тис. грн. на Комплексну програму забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Красненської селищної ради на 2021 рік, 50 тис. на Комплексну програму соціального захисту населення Красненської територіальної громади, 172,8 тис. грн. на першочергові видатки відділу освіти, зокрема на придбання циркуляційних насосів для садочку села Сторонибаби та Красненської опорної школи №1, придбання вогнегасників в заклади культури, створення публічної бібліотеки, закупівлю меблів для закладів культури, облаштування вікон та відкосів в Красненській школі №2, послуги бактеріологічного дослідження води, придбання будівельних матеріалів.

??На поповнення статутного фонду Красненського комунгоспу для облаштування піднавісу для техніки, санвузлів, закупівлю відвалу для відгортання снігу, тощо, схвалили виділення 100 тис. грн., а також 53 тис. на техумови по підключенню ЦНАПу до електроенергії та ін.

??Підтримали звернення до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України у якому звернено увагу на небезпечні законодавчі ініціативи Кабміну щодо фінансового обмеження органів місцевого самоврядування, зокрема відміни наявності перехідних коштів від держсубвенцій, наприклад освітянської. Тобто, якщо орган місцевого самоврядування не встиг використати держсубвенцію до кінця року, незалежно від причин, гроші забиратиме держава. Від місцевих громад також намагаються забрати деякі надходження у державний бюджет, натомість нічого не пропонуючи взамін. Відомо, що при Януковичу місцеві бюджети змусили взяти на себе заборгованість, яка виникла через недофінансування, а тепер пропонують громадам погасити цю заборгованість. Наноситься «удар» по бюджету розвитку. Такі підходи влади на всеукраїнському рівні обурили членів виконкому.

??Підтримали звернення до Верховної Ради України, Президента України та Генерального прокурора України щодо виведення десятків мільйонів доларів з Приватбанку в офшорні юрисдикції.

??Задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації; беручи до уваги численні звернення патріотичних та ветеранських громадських організацій; керуючись Постановою Верховної Ради України № 129-VIII від 27.01.2015 «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором», схвалили рішення «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Красненської територіальної громади».

??Також схвалили внесення змін та доповнень до рішення від 16.12.2020 року № 7 «Про створення відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту та затвердження Положення про нього», у якому підтримали зміну юридичної адреси відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді і спорту на село Сторонибаби, вул.Нова, 6, а також Положення про відділ у новій редакції. Окрім цього, підтримали Просторовий розвиток території Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області.

??Схвалили внесення змін до «Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021-2023 роки», у яких підтримали закупівлю продуктів харчування одиноким громадянам (особам похилого віку, особам з інвалідністю), які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності та яким надаються соціальні послуги догляду вдома, денного догляду на території Красненської територіальної громади

??Ще схвалили внесення змін до «Програми фінансування заходів щодо святкування Дня Святого Миколая, новорічних та Різдвяних свят для деяких категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на території Красненської територіальної громади на 2021-2023 роки», підтримавши збільшення на реалізацію цієї програми фінансового ресурсу.

??З метою дієвої реалізації проекту з облаштування садочку в селі Задвір’я схвалили нове рішення «Про передачу функцій замовника по будівництву об’єкта в селі Задвір’я».

??На завершення члени виконкому одноголосно призначили піклувальника над неповнолітніми хлопцями – жителями Красненської громади, які цього потребували.

??Члени виконкому працювали конструктивно, злагоджено та ефективно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь