A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У Красному вшанували світлу пам’ять Василя Кука

Дата: 11.01.2022 17:50
Кількість переглядів: 196

Фото без опису??Сьогодні керівництво селищної ради, священослужителі, громадськість зібрались біля меморіалу «Борцям за волю України» та могили останнього головнокомандувача УПА Василя Кука у смт.Красне на вшанування 108-ї річниці від дня народження генерал-хорунжого, віддали йому шану та вшанували світлу пам’ять.

??Розпочалися вшанування пам’яті щирою молитвою та панахидою, яку провели священики різних релігійних конфесій, покладанням квітів до могили генерал-хорунжого від керівництва ради та ветеранських організацій, окремих громадян, спільним виконанням усіма присутніми Державного Гімну України.

??Селищний голова Роман Фурда розповіа, що видатний син українського народу Василь Кук все життя пишався тим, що він українець, і готовий був покласти життя за волю українського народу. Він – величезний приклад для сучасних українців, які відстоюють незалежність України.

??Також голова РО Спілки політичних в’язнів та репресованих Сергій Бондаренко зазначив, що українці – сильна могутня нація, яка під проводом таких патріотів, як Василь Кук, здатна побороти усіх своїх ворогів.

??На захід спільно з представниками ветеранськими організаціями завітала голова Львівського Братства ветеранів імені генерала Романа Шухевича Наталія Грицишин, яка наголосила, що незалежно від того, скільки тобі років і яка твоя посада, кожен українець повинен знати і поважати честь, старання, і все те, що дав нам провідник ОУН.

??Завершився захід спільним виконанням "Боже великий, єдиний".

??Опісля заходу присутніх запросили в приміщення селищної бібліотеки, де відбувся круглий стіл на тему: "Велетні українського духу: Степан Бандера та Василь Кук".

??Нагадаємо, Василь Кук народився в селищі Красне. Став головнокомандувачем УПА з 1950 року, після загибелі Романа Шухевича. 1954-го його затримали кагебісти. Без вироку суду Кук провів у в’язницях 6 років.

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь