A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Звіт селищного голови Романа Фурди про роботу селищної ради протягом 2021 року

Дата: 31.01.2022 12:29
Кількість переглядів: 156

Красненський селищний голова звітує за 2021 рік

 ЗАГАЛЬНИЙ ОПИС ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ 

    Красненська селищна територіальна громада Золочівського району Львівської області утворена у 2020 році на базі територій Красненської селищної та Андріївської, Балучинської, Бортківської, Задвір’янської, Куткірської, Полтв’янської, Сторонибабської та Утішківської сільських рад.   До складу Красненської територіальної громади входять одне селище міського типу  Красне, яке являється центром громади, та 17 сіл: Балучин, Безброди, Богданівка, Бортків, Задвір’я, Куткір, Мала Вільшанка, Мармузовичі, Острів,  Острівчик-ПильнийПетричі, ПолоничіПолтва, РусилівСкнилів, Сторонибаби та Утішків. 

  Центр громади селище Красне та відповідно територіальна громада займає досить вигідне географічне положення. Це пояснюється тим, що через селище та 5 сіл громади проходить головна електрифікована залізнична магістраль, котра з’єднує Львів з іншими містами України, а також із сусідніми державами. Шосейні дороги з’єднують з районним центром та центрами сусідніх територіальних громад: Золочів, Буськ, Глиняни, Перемишляни...

    Органом управління Красненською територіальною громадою є  Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області.

    Населення громади близько 18 тис. осіб. Територія займає площу 214,3 км².

 Красненська селищна територіальна громада межує з Золочівською, Буською Глинянською громадами  Золочівського району та Новояричівською громадою Львівського району.

   На території громади функціонують 6 закладів дошкільної освіти, 13 шкіл, ДЮСШ «Авангард», КНП «Красненська міська лікарня», 4 амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, 11 фельдшерсько-акушерських пунктів, 16 Народних домів, 16 бібліотек, комунальне підприємство «Красненське СКП», комунальна установа «Місцева пожежна охорона». 

  Промисловість територіальної громади представлена насамперед переробними підприємствами. Основна галузь – харчова. Основні підприємства: Сторонибабський спиртовий завод (ДП «Укрспирт»), ПрАТ «Красненський комбінат хлібопродуктів», ТзОВ «Бусол», СТ «Капелька», ТзОВ «Західний Буг», ПП «Краснебрук», ПП «ТЕРРА-ПАК, ВТК ПП «ПОЛІЕКСТРУЖЕН», АТ "Українська залізниця», ФГ «Бортків», приватні підприємства з виготовлення надмогильних пам’ятників та інші..

території громади утворено 2 старостинських округи: Задвір’янський старостинський округ №1 з центром в с.Задвір’я, що складається із сіл:  Полоничі, Богданівка, Полтва та Мармузовицький старостинський округ №2 з центром в с. Мармузовичі, що складається із сілМала Вільшанка, Бортків, Скнилів. Населеними пунктами, які не входять до старостинських округів опікуються діловоди та спеціалісти селищної ради. Зокрема окремо призначені діловоди безпосередньо надають послуги у селах: Балучин, Куткір, Утішків та Петричі включаючи Острівчик-Пильний

   Можливостями взаємовигідної співпраці з Красненською громадою є економічний, культурний та кадровий потенціал в різних галузях, вигідне розташування, транспортні шляхи, близькість до кордону з Європейським союзом та бажання громади залучати нових інвесторів і налагоджувати дружні зв’язки з усіма бажаючими співпрацювати з селищною територіальною громадою.

ОПРАЦЬОВАНО ЗВЕРНЕНЬ 

  Звернень, листів, пропозицій та зауважень які надійшли на ім’я селищного голови у 2021 році розглянуто – 4532.

  Кількість відповідей, звернень, запитів підписаних керівництвом селищної ради  - 4430.

РІШЕННЯ  СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 За період роботи голови Красненської селищної ради (2020-2021рр.):

Проведено 19  засідань ради. 

Прийнято 698 рішень.

Затверджено 45 профільних галузевих програм.

Тематика питань, які розглядались:

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

фінансовий відділ, відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту, сектор «Служба у справах дітей», відділ «Центр надання адміністративних послуг» (ЦНАП) та інші. 

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПИТАННЯ (переважно програми) 

Затвердження цільових програм та внесення змін у Програми, зокрема: цільових програм соціального захисту, а саме допомоги інвалідам, малозабезпеченим та іншим соціально-вразливим верствам населення, підтримки громадян – жителів Красненської територіальної громади, які підуть служити на військову службу за контрактом, пільгового медичного забезпечення учасників АТО, учасників Революції Гідності, що отримали статус інваліда війни та ветеранів війни в Афганістані, підтримки значимих громадських організацій (Спілка політв’язнів, ГО Красненська станиця «Пласт»), галузі спорту (підтримка ДЮСШ, футбольних команд та інш.).  

Значну увагу приділено затвердженню галузевих програм підтримки освіти, культури та медицини, збереження національної пам’яті, програмі розвитку житлово – комунального господарства та благоустрою Красненської територіальної громади, програмі  утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої  інфраструктури Красненської територіальної громади, програмі покращення умов обсуговування та надання адміністративних послуг громадянам-жителям Красненської територіальної громади, програмі енергозбереження та енергоефективності. 

Важливим є прийняття програми проведення конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Красненській територіальній громаді на 2021 рік, створення резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків, програми фінансового забезпечення комунальної установи «Місцева пожежна охорона» (с.Бортків), програми «Дитяче харчування» на 2021-2022рр., програми з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища, програми розроблення містобудівної документації, програми про фінансування видатків компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян усіма видами транспорту загального користування на приміських та міжміських маршрутах Красненської територіальної громади.

Зазначені програми у 2021 році профінансовано в обсязі 11 млн., 968,1 тис. грн

 

БЮДЖЕТНІ ПИТАННЯ 

  •    Затвердження та внесення змін до показників селищного бюджету, прийняття селищного бюджету на наступний рік, що дозволило профінансувати роботу усіх галузей, реалізацію програм та важливих проєктів Красненської селищної територіальної громади.

  •    Застосовування кошторисної заробітної плати при створенні нового об’єкта, реконструкції, розширенні, технічному переоснащенні існуючого тощо, в результаті чого стало можливим затверджувати якісні кошторисні документації та пришвидшити реалізацію планів щодо реконструкцій, капітальних ремонтів та будівництв об’єктів соціальної сфери на території Красненської територіальної громади.

  •   Затвердили порядок та нормативи відрахування до місцевого бюджету та інші аналогічні фінансові питання, що покращило економічне становище Красненської територіальної громади.

ЗАКОННІСТЬ 

 

ПИТАННЯ  ЗЕМЕЛЬНИХ  ТА МАЙНОВИХ  ВІДНОСИН 

  •     Прийнята програма розвитку земельних відносин та охорони земель Красненської селищної ради.

  •     Прийнято рішення «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території  природно-заповідного фонду ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «АЛЕЯ ВІКОВИХ ЛИП».

  •     Зарезервовані дві ділянки для громадського пасовища в селі Бортків.

  •     Прийнято рішення щодо змін меж смт. Красне в результаті чого площа центру громади збільшилась з  623,6415 га. до 875.098 га.

  •     Надійшло та опрацьовано 689 звернень по земельних питаннях. Надавались довідки громадянам щодо членства в особистому селянському господарстві та інші.

  •   Всього прийнято більше 400 рішень зазначеного напрямку, а саме: про надання дозволу на проведення експертно-грошової оцінки земельних ділянок, про розроблення технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок на території Красненської селищної ради, про прийняття земельних ділянок з державної в комунальну власність сільськогосподарського призначення, про надання дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі/на місцевості/ для ведення товарного с/г виробництва, для ведення особистого селянського господарства, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, про продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки, щодо відведення земельних ділянок по передачі в оренду, про включення до переліку земельних ділянок з підготовки лотів для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону для ведення фермерського господарства, про уточнення розмірів площі та конфігурації земельних ділянок а також інші важливі питання.

  •    Прийняття у комунальну власність Красненської селищної територіальної громади майна спільної власності територіальних громад Золочівського району.

  •    Про окремі питання управління комунальними закладами (організаціями), що перебувають у власності Красненської територіальної громади та інші.

 

ВАЖЛИВІ ЗВЕРНЕННЯ ЗА РІШЕННЯМ РАДИ 

- До Верховної ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги.

- До голови Правління АТ «Укрзалізниця» та директора регіональної філії «Львівська залізниця» щодо проблеми відміни окремих маршрутів приміських поїздів.

- До Верховної Ради України та Президента України з вимогою створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України.  

- До Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 №277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» (Проти нав’язування  виконавчою владою отримання пенсій населенням виключно у банках (через банкомати) а не поштові відділення).

РІШЕННЯ  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ

Всього відбулось 27 засідань виконавчого комітету Красненської селищної ради.

Прийнято 241 рішення, а саме:

  •    Вносились зміни та доповнення до показників селищного бюджету на 2022 рік (переважно в межах розпорядників у міжсесійний період), враховуючи рішення Красненської селищної ради від 23.12.2020р. №17 «Про селищний бюджет Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021 рік»;

  •   Затверджувались заходи з благоустрою.

  •    Надавались дозволи на зріз аварійних дерев на території Красненської селищної територіальної громади, які були аварійними згідно Актів обстеження та наявності відповідних дозвільних документів.

  •    Приймались рішення щодо впорядкування адрес, зокрема в разі потреби проводились з даного питання громадські слухання.

  •   Вирішувались важливі соціальні питання, зокрема призначались опікуни для неповнолітніх дітей.

  •  Затверджували (схвалювали) проектно-кошторисні документації на проведення реконструкцій, будівництв та капітальних ремонтів об’єктів, які є на балансі Красненської селищної ради.

  •  Погоджували проведення ряду лісогосподарських заходів з метою відновлення лісів.

  •   Схвалювали соціально-економічні програми, статути, положення, плани регуляторних актів, звіти, проекти рішень щодо підготовки житлово-комунального господарства селищної територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період та інші надважливі рішення які в подальшому виносились на розгляд сесії Красненської селищної ради.

  •    Затверджували План роботи виконавчого комітету на наступний рік.

Усі рішення як селищної ради, так і її виконавчого комітету оприлюднені на офіційному сайті Красненської селищної ради.

 

БЮДЖЕТ  ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ   ГРОМАДИ

  •    Бюджет Красненської територіальної громади на 2021 рік  затверджений з урахуванням змін  в сумі 142 млн. 596,8 тис. грн.

  •    Власних надходжень до загального та спеціального фонду бюджету надійшло за 2021 рік в сумі 61 млн. 618,1 тис. грн. або виконання склало 107,1 відсотка. Перевиконання бюджету власних надходжень складає більше ніж 3,6 млн. грн.

  •    Найбільшими платниками податків на території громади є: АТ "Українська залізниця» - сплачено  7 млн. грн. податків та зборів, ПП «Західний Буг» - 5,7 млн.грн., ДП «Укрспирт»- 3,3 млн. грн., ПП "Терра-Пак" – 4,8 млн. грн., ПрАТ "Красненський комбінат хлібопродуктів" – 2,9 млн. грн., ФГ «Бортків» - 2,5 млн. грн.

   Окрім програм, які діють у Красненській територіальній громаді, що як уже було згадано, профінансовані на суму 11 млн. 968,1 тис. грн., значні кошти скеровувались на профільні галузі. 

ПО ГАЛУЗЯХ:

БЛАГОУСТРІЙ 

Всього по СКП витрачено на благоустрій – 4 884 731 грн.

  • Прокладено нових електромереж – 6400 м.

  • Встановлено 191 вуличний світильник.

  • Проведено заміну 232 лампочок вуличного освітлення.

  • Покладено 82 м кв. бруківки по вулиці О.Кобилянської смт. Красне.

Встановлено 4 дитячих майданчики, а саме: у смт. Красне, с. Задвір’я,                  с. Полоничі та с.  Богданівка.

З метою подальшого встановлення закуплено спортивний майданчик для      смт. Красне (Поштовий), який заплановано встановити у 2022-му році.

Закуплено для СКП основних засобів на суму 2 566 712 грн., а саме:

  • автопідйомник (автовишка);

  • рубильна машина;

  • косарка роторна;

  • райдер з косильною декою та відвалом;

  • мотоножиці;

  • бензопила.

Проведено підсипання вулиць щебенем в с. Безброди та вул. Котляревського в смт. Красне.

Закуплено та змонтовано дорожню огорожу у с.Безброди.

Закуплені та встановлені стилізовані скульптури «Хлопчик-пішохід» у кількості 5 шт.

Проведено кронування 52 дерев.

Проведено розчистку чагарників та території СКП та у парку «Щастя».

Проведено заміну даху та стіни приміщення гаражу СКП.

Проведено капітальний ремонт трактора Т-40 та поточний ремонт трактора МТЗ-82.

Селищним комунальним підприємством надано послуг населенню на загальну суму 522 850 грн.

Окрім СКП, Красненською селищною радою замовлено та організовано наступні роботи на суму більше 3-х млн. грн., а саме:

  • Капітальний ремонт скверу смт. Красне.

  • Капітальний ремонт тротуару по вул. Золочівській смт. Красне.

  • Реалізовано мікропроект з реконструкції вуличного освітлення в с. Сторонибаби.

  • За ініціативи керівництва Задвір’янського опорного ЗЗСО реалізовано місцевий мікропроект щодо встановлення дитячого майданчика в селі з Задвір’я.

  • Капітальний ремонт дороги  по вул. Стефаника смт. Красне.

  • Капітальний ремонт площадки біля зупинки в селі Сторонибаби.

  • Проведено поточний ремонт вулиць (грейдерування, підсипка щебенем, а також ліквідація вибоїн пневмоструменевим методом) в смт. Красне, с. Полтві, с. Полоничах, с. Сторонибабах та інших населених пунктах.

  • Також розроблена проектно-кошторисна документація щодо ремонту комунальних вулиць смт. Красне, с. Мала Вільшанка, с. Скнилів, с. Андріївка та у інших селах Красненської селищної ТГ, що заплановано реалізувати у 2022 році.

Окрім цього:

  • Проведені роботи по захисту сільськогосподарських угідь від підтоплення в  с. Петричі.

  • Антипаводкові заходи в селищі Красне, зокрема розчистка водовідвідної канави по вул.. Привокзальна та інше.

Всього Красненською селищною радою профінансовано з селищного бюджету  вирішення питань пов’язаних з благоустроєм Красненської територіальної громади на суму більше 8 млн. грн.

   Нажаль усі дороги загального користування, які з’єднують населені пункти Красненської територіальної громади не є комунальними і відповідно перебувають у підпорядкуванні або Служби автомобільних доріг Львівської області, або більшість у підпорядкуванні департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА. З цього приводу Красненська селищна рада неодноразово зверталась до власників та балансоутримувачів зазначених доріг з проханням проведення належних ремонтів. До прикладу Службою автомобільних робіт було проведено капітальний ремонт дороги Рівне-Млинів-Берестечко-Буськ-Перемишляни Т1806 на ділянці Красне-Русилів. Сподіваємось, що і Львівська ОДА відреагує на звернення Красненської селищної ради, та замовить ремонт аварійних ділянок підпорядкованих доріг, зокрема ділянок Скнилів-Бортків, Красне-Утішків, Красне-Куткір, через село Безброди та інші.

ОСВІТА

Мережа закладів освіти:

У Красненській селищній територіальній громаді у 2021 році функціонували два опорних заклади загальної середньої освіти І-ІІІ ст. (Красненський та Задвір’янський) які мають у своєму складі 6 філій, а також три ЗЗСО І-ІІІ ступеня  та 2 ЗЗСО І-ІІ ступеня  (всього 13 шкіл) у яких навчається 2016 учнів. Середня наповнюваність класів становить 15 учнів.

Система дошкільної освіти представлена 6-ма закладами дошкільної освіти де виховується 306 дітей та 4 дошкільними групами при ЗЗСО де здобуває дошкільну освіту 54 дитини

 Прийнята та реалізована у 2021 році Комплексна програма розвитку освіти Красненської територіальної громади на 2021-2022 рр.

  На фінансування закладів  освіти у 2021 році  витрачено - 89 млн. 879 тис. грн., в т. ч. на функціонування дошкільної освіти витрачено 11 млн. 401,2 тис. грн..

Фактичні видатки на 1 учня у школі у 2021 році становили 7 146,38  грн.

Фактичні видатки на 1 вихованця у закладі дошкільної освіти у 2021 році становили      37 425 грн.

Проведено:

  • Капітальний ремонт покрівлі даху Полтвівської філії І-ІІ ст. Задвір’янського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів на суму 481 359 грн. (залучено кошти з різних бюджетів).

  • Реалізовано мікропроект, а саме капітальний ремонт спортивного залу Задвір’янського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів на суму 450 493 грн.

  • Реконструкцію майданчика з влаштування спортивного майданчика з штучним покриттям по вул. Заводська, 11 смт. Красне біля ЗЗСО І-ІІІ ступеня  №2 на суму       1 млн. 193 тис. 355 грн. (залучено кошти з різних бюджетів).

  • Заміну віконних конструкцій у приміщенні Куткірської філії Красненського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 на суму 219 846 грн. Це саме ця ситуація, коли школа подавала мікропроект, і хоча програла в обласному конкурсі, та селищна рада підтримала тих, хто працював над проектом, а не чекав.

  • Окремі вікна були замінені у Красненському ЗЗСО І-ІІІ ступеня №2  та Петричівській філії опорного закладу Красненського ЗЗСО І-ІІІ ступеня №1.

  • У ЗДО «Барвінок» с. Андріївки було проведено капітальний ремонт огорожі на суму 50 тис. грн.

  • Послуги із встановлення системи пожежної сигналізації, системи оповіщення та евакуацією людей в разі пожежі, визначення категорій приміщень за  пожежною небезпекою, розроблення ідентифікації ПНО та узгодження в ДСНС України, проектування пожежної сигналізації, виконання замірів опору ізоляції електромережі на об’єкті: Красненський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 на суму 181 414 грн.

  • Послуги із встановлення системи пожежної сигналізації, системи оповіщення та евакуації людей в разі пожежі, влаштовано на об’єкті: Задвір'янський опорний заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Красненської селищної ради на суму 140 903 грн.

  • Було придбано 2 шкільних автобуси, а саме: 1 шкільний автобус із залишків освітньої субвенції за 1 879 970 грн., та 1 шкільний автобус  на умовах співфінансування з селищного бюджету.

  • Для ЗЗСО закуплено інтерактивні панелі у кількості 6 шт. на суму 600 тис. грн. та чотири комплекти  обладнання для оснащення  кабінетів фізики на суму 1 млн. 810 тис.г.

  • За програмою «Розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки», враховуючи співфінансування з селищного бюджету, отримано 4 автомобільні GPS навігатори та супутнє програмне забезпечення для шкільних автобусів.

Нова українська школа

В процесі реформування галузі освіти, відбуваються корінні зміни в початковій школі. Враховуючи спільне фінансування як з місцевого селищного бюджету Красненської селищної ради так і державного, створено новий освітній простір, закуплено нове навчальне обладнання, одномісні парти та стільці а також сучасні програмні та технічні засоби навчання: ноутбуки, копіювальна техніка, дидактика майже на мільйон гривень.

 

КУЛЬТУРА

На території Красненської територіальної громади протягом 2021 року функціонувало 16 Народних домів та 16  бібліотек.

На галузь культури Красненської ТГ у 2021 році витрачено – 3 млн. 977,8 тис. грн.

 Прийнята та реалізована Програма розвитку культури Красненської територіальної громади на 2021 рік., а також заходи з відновлення та збереження національної пам’яті.

У грудні 2021 року створено КЗ «Публічна опорна бібліотека імені Івана Тиктора  Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області» і відповідно усі бібліотеки входитимуть до даного комунального закладу.

Для створення належних умов в опорній бібліотеці з селищного бюджету виділено 50 тис. грн., завдяки чому закуплено ноутбук, принтер 3 в 1, меблі, тобто все необхідне, щоб забезпечити якісну роботу закладу.

З метою створення сприятливих умов для роботи у Народних домах, з селищного бюджету виділено  50 тис. грн, на які придбали театральні крісла (25 шт.), робочі столи (8 шт.), розкладні столи (2 шт), обігрівачі (4 шт).

Розпочали роботи з підключення закладів культури до мережі Інтернет, зокрема, мережу провели: у бібліотеку с. Куткір, бібліотеку с. Безброди де зокрема облаштовують сучасний інтерактивний клас, НД с. Петричі, НД с. Полтва, НД Мала Вільшанка (в т. ч. оплата трафіку). Також під час реалізації програми підведення інтернету до населених пунктів у яких його взагалі не було, до мережі Інтернет підключено НД с. Русилів.

Запустили пілотний проєкт  по створенні сучасних інтерактивних класів для дошкільнят, в яких дітки будуть навчатися, розвиватися та гарно з користю проводити час. З лютого 2022 року запланована робота такого класу у с. Безброди. Даний клас створюється у приміщенні реорганізованої школи, на облаштування якого з селищного бюджету виділено 75 тис. грн., відповідно закуплено: будівельні матеріали, техніку (телевізор, принтер 3в1), бізіборд (розвиваюча дошка для дітей молодшого шкільного віку), магнітну дошку, розвиваючі ігри, меблі, канцтовари.

ПРОЄКТИ

  • Реалізовано мікропроєкт місцевих ініціатив, в результаті чого проведено капітальний ремонт даху Народного дому села Скнилів на загальну суму-  499,8 тис. грн.

  • В результаті проведення територіального конкурсу на визначення кращих ініціатив у Красненській територіальній громаді, одним з переможців став  Народний дім у с. Мала Вільшанка з проектом «Створення належних умов для функціонування Народного дому»,  на що з селищного бюджету було виділено 50 000 грн. (20 тис. грн.. власний внесок конкурсанта).

  •  В результаті перемоги в конкурсі обласної програми «АктивуйСя», з ініціативи МГО «Шлях до змін» с.Полоничі, отримано для проєкту  38 тис. грн (+5 тис. грн власний внесок). Мета проєкту: організація та проведення фестивалів, кінопереглядів, християнських таборів.

ЗАХОДИ

2021 рік видався важким але цікавим, попри карантинні обмеження нам вдалось провести чимало заходів: по вшануванні героїв, патріотичні віча, родинні свята, фестивалі та майстер-класи, а саме:

  • ярмарки з нагоди святкування Новорічних та Різдвяних свят-5;

  • фестивалі 7;

  • святкування Днів сіл, селищ- 3 ;

  • концерти з нагоди Дня Незалежності 9;

  • різні культурно-мистецькі заходи 8.

ВЕЛИКІ ФЕСТИВАЛІ

  • 7 лютого - Територіальний фестиваль «Проводи коляди» (с. Полоничі);

  • 10 березня - Поетичний фестиваль «ШЕ-fest» (смт. Красне);

  • 23 травня - Родинний фестиваль з нагоди «Дня героїв», «Дня вишиваки» та «Дня сім’ї» - «Міцна родина - щаслива Україна».(смт. Красне);

  • 28 червня - Гастрономічний фестиваль «СВЯТО МОРОЗИВА» (с.Полоничі);

  • 25 липня - Фестиваль української народної пісні «НАРОДНІ СПІВАНОЧКИ»      (с. Острів);

  • 2 серпня - Гастрономічний фестиваль «СВЯТО  САЛА» (с.Полоничі);

  • 22 серпня Патріотичний фестиваль“ 30-років Незалежності” (Андріївський старостинський округ).

МЕДИЦИНА 

   Протягом 2021 року у Красненській селищній територіальній громаді працювали: Красненська міська лікарня, 4 амбулаторії загальної практики - сімейної медицини та 11 фельдшерсько-акушерських пунктів.

На охорону здоров’я  безпосередньо з  селищного бюджету у 2021 році використано   3 млн. 540,6 тис. грн. Ще приблизно стільки виділено з інших бюджетів, зокрема кошти НСЗУ за пролікованих хворих (первинна та вторинна меддопомога).

Зокрема виключно з селищного бюджету Красненської ТГ профінансовано:

  • енергоносії  - 1 млн. 207,6 тис. грн.;

  • продукти харчування – 230 тис. грн.;

  • пільгові медикаменти – 525 тис. грн.;

  • придбання ШВЛ – 800 тис. грн.;

  • придбання та встановлення водонапірної башти - 378 тис. грн.;

  • придбання електрогенератора 400 тис. грн.

Окрім цього, проведено поточний ремонт системи теплопостачааня ФАПу в          с. Бортків, виділивши з селищного бюджету 59,2 тис. грн.

Оскільки у 2021 році медичні заклади, що функціонували на території Красненської територіальної громади перебували у складі КНП «Буська ЦРЛ», то відповідно фінансувались шляхом надання цільової субвенції міському бюджету Буської МР згідно прийнятої Красненською селищною радою цільової програми.  

Паралельно вирішувалось питання створення свого комунального некомерційного підприємства Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня», що є комунальним унітарним  неприбутковим підприємством, яке з моменту його реєстрації набуває статусу юридичної особи, має самостійний баланс, рахунки в органах Державної казначейської служби.  Затверджено і відповідний Статут.  Призначено керівника. Хоча даний перехідний період виявився не простий, проте Красненська міська лікарня не закрилась (як це сталось у багатьох ТГ).  На даний час медичні заклади, що функціонують у Красненській селищній територіальній громаді з 1 січня 2022 року уже не перебувають у складі Буської ЦРЛ, а  працюють в КНП «Красненська міська лікарня», яка вже отримала відповідну ліцензію. Звісно труднощі перехідного періоду ще будуть, але впевнені, що протягом 2022 року усі ці проблеми будуть вирішені.

Зокрема на підтримку галузі медицини Красненської ТГ, Красненською селищною радою 21 грудня 2021 року було прийнято Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП "Красненська МЛ")  на 2022-2023 роки.

СПОРТ

  Фізична культура і спорт з місцевого бюджету Красненської селищної ради у 2021 році  профінансована в обсязі 1 млн. 25 тис. грн.

  • Красненською селищної радою прийнята цільова Програма розвитку фізичної культури і спорту в Красненській територіальній громаді на період 2021-2025 рр. Основна сума  виділена на функціонування  Дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області, що базується в селі Андріївка і належить до відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради. Робота спортивної школи покращилась, коли виконуючим обов’язків директора з 1 червня 2021 року призначили параолімпійського чемпіона Віктора Дідуха. При спортивній школі працюють секції з настільного тенісу, футболу, східних бойових мистецтв. Секцію з кіокушинкай карате (ЛОФКК) координує відомий спортсмен, перший віце-президент ЛОФКК, майстер спорту України, володар чорного поясу третього дану, головний тренер збірної ЛОФКК у розділі «куміте», багаторазовий чемпіон України серед дорослих Віталій Крюков.

  Слід зазначити, що завдяки старанням керівництва ДЮСШ «Авангард», не тільки діти з інших населених пунктів доїжджають в село Андріївку, але представники спортшколи намагаються організовувати роботу і безпосередньо в самих населених пунктах Красненської ТГ.

  •   Окрім цього з селищного бюджету профінансовано 5 футбольних команд на суму 150 тис. грн. (по 30 тис. на кожну команду). Проте, на майбутнє, фінансова підтримка футбольних команд залежатиме безпосередньо від їх діяльності та здобутків.

  •   Позитивно можна відмітити вклад теперішнього керівника Асоціації футболу Золочівського району Степана Вольського (який раніше очолював федерацію Буського району) у розвиток зазначеного виду спорту.

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Дана галузь з місцевого бюджету профінансована в обсязі – 1 млн. 121 тис. грн.

Соціальний захист дітей, громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб та інших соціально малозахищених верств населення полягає у наданні послуг з соціальної підтримки населення (надання соціальних допомог, соціальних послуг, компенсацій, пільг, тощо). 

Ці та інші заходи по забезпеченню прав та соціальних гарантій на території Красненської територіальної громади здійснює відділ соціального захисту населення та сектор «Служба у справах дітей» Красненської селищної ради.

З метою підтримки малозахищених та пільгових категорії населення та надання соціальних послуг тим громадянам, які цього потребують, у громаді розроблені та прийняті Красненською селищною радою 6 селищних програм, а саме:

Відповідно до Комплексної програми соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю Красненської територіальної громади, протягом 2021 року здійснено соціальні виплати жителям територіальної громади, а саме:

  • 10 особам, які мають на утриманні двоє дітей з інвалідністю, одиноким особам з інвалідністю І групи, а також особам з інвалідністю по зору І групи виплачено пільги (компенсація) з оплати житлово – комунальних послуг;

  • 10 жителям Красненської територіальної громади, які належать до Українського товариства сліпих.

Відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади, протягом 2021 року здійснено соціальні виплати жителям територіальної громади, а саме:

  • 2 ветеранам ОУН-УПА, виплачено пільги (компенсація) з оплати житлово – комунальних послуг;

  • 9 особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі здійснено компенсаційну виплату;

  • 30 особам, з числа постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС надано одноразову матеріальну допомогу;

  • 16 учасникам бойових дій в Республіці Афганістан надано одноразову матеріальну допомогу;

  • 20 особам надано одноразову матеріальну допомогу на поховання;

  • 140 одиноким осібам, (особам похилого віку, особам з інвалідністю), які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності та яким надаються  соціальні послуги догляду вдома, денного догляду на території Красненської територіальної громад здійснено закупівлю продуктів харчування.

Відповідно до Програми виплати одноразової адресної допомоги членам ГО «Буська районна Спілка політичних вязнів та репресованих України» 18 особам здійснено виплату одноразової адресної допомоги.

Відповідно  до Програми підтримки громадян – жителів Красненської територіальної громади, які пішли служити на військову службу за контрактом до Збройних сил України 8 особам було виплачено одноразову грошову допомогу.

Відповідно до Програми про фінансування видатків компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян усіма видами транспорту загального користування на приміських та міжміських маршрутах (втому числі залізничним транспортом) здійснено компенсацію витрат щодо перевезення пільгових категорій осіб за рахунок коштів селищного  бюджету у сумі –                   359 тис. 999 грн..

Відповідно до Програми фінансування заходів щодо святкування Дня Святого Миколая, новорічних та Різдвяних свят для деяких категорії дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на території Красненської територіальної громади 120 дітей отримали подарункові набори до Дня Святого Миколая.

Крім того,  підтримка малозахищених та пільгових категорій громадян на території громади здійснюється відповідно до 4-х обласних програм, а саме:

Згідно Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні були здійснені такі соціальні виплати:

  • 3 демобілізованим та звільненим безпосереднім учасникам з АТО (ООС), які захищали суверенітет та територіальну цілісність України виплачено одноразову адресну грошову допомогу;

  • 2 дітям військовослужбовця, що загинув під час участі в АТО (ООС) здійснено виплату щомісячної соціальної допомоги;

  • 3 особам здійснена виплата одноразової грошової допомоги на встановлення пам’ятних знаків на могилах померлих учасників АТО (ООС);

  • 10 особам з інвалідністю в наслідок війни ІІІ групи з числа осіб, які брали участь в антитерористичній операції здійснено виплату адресної допомоги на реабілітацію;

  • 4 особам з інвалідністю в наслідок війни з числа осіб, які брали участь в АТО(ООС) здійснено компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку.

Відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області здійснені такі соціальні виплати:

  • 148 особам з числа ветеранів Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії та реабілітованим громадянам за статтями 1-2, 1-3 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 років» здійснена виплата адресної грошової допомоги;

  • 15 багатодітним малозабезпеченим сім’ям (56 дітей) здійснено виплату одноразової адресної допомоги на придбання навчального приладдя дітям шкільного віку.

Відповідно до затвердженого Порядку використання коштів обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 10 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і мають право на забезпечення пільговим медичним обслуговуванням, забезпечено лікарськими засобами за рецептами лікарів.

Відповідно до державних та обласних програм з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, 41 дитину, з числа дітей  сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та/або малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО (ООС), талановитих та обдарованих дітей, які проживають на території Красненської селищної ради, було направлено на  оздоровлення та відпочинок до дитячих оздоровчих таборів: ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек», ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», Оздоровчо-спортивний табір «Лісотехнік», дитячий табір «Артек-Прикарпаття», дитячий оздоровчий табір «Лелека».

Здійснення соціального захисту дітей

У секторі «Служба у справах дітей» Красненської селищної ради на обліку перебувають:

19 дітей, які мають статус дитини – сироти, дитини позбавленої батьківського піклування:

17 з них виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників.

2 з них перебувають у дитячому будинку «Добре серце» .

Дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах на початку 2021 році було 36.  Станом на 01.01.2022 року – 31 дитина.

На початку року в дитячому будинку «Добре серце» с. Новий Милятин було 13 дітей, тому Красненською селищною радою надавались відповідні цільові субвенції для підтримки дитячого будинку. Станом на 01.01.2022 року троє дітей було повернуто на виховання в рідні сім’ї, що проживають у Красненській ТГ.

На території селищної ради функціонує Дитячий будинок сімейного типу на базі родини Севрук, де виховується 5 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Кожного дня сектором «Служба у справах дітей» Красненської селищної ради проводиться моніторинг сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, залучаються волонтери, меценати, за допомогою яких було зроблено ряд робіт.

Зокрема в багатодітній сім’ї із с. Полоничі проведено воду, закуплено труби, бойлер, умивальник, унітаз, ванну. Зроблено всі роботи з проведення води та облаштування ванної кімнати.

   У селі Петричі сім’ї де діти за розпорядженням голови Красненської селищної ради повернені з дитячого будинку «Добре серце», зроблено роботи для облаштування кухні. Закуплено меблі, будівельні матеріали, холодильник, електричну плиту. Даній сімї також було надано гуманітарну допомогу у вигляді: одягу, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, постільної білизни.

  Варто відзначити, що для сім’ї із с. Андріївка, де проживають діти, які позбавлені батьківського піклування, було закуплено пральну машинку, а також надано допомогу у вигляді одягу, взуття, іграшок.

    У грудні 2021 року сектором «Служба у справах дітей Красненської селищної ради» було організовано акцію «Лист до Святого Миколая», де діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які опинились в складних життєвих обставинах писали листи до Святого Миколая, а люди, охочі допомогти діткам складали для них подаруночки.

     Допомогу до дня св..Миколая отримало понад 50 дітей, які проживають на території Красненської ТГ. Діткам  дарували ігри, одяг, взуття, канцелярію, цукерки, а також діти отримали: телефони, планшети, комп’ютери, папуга, велосипед, годинники «Miband», павербанки та інше. А також, як уже було вище згадано, згідно цільової програми Красненської селищної ради 120 дітей отримали подарункові набори до Дня Святого Миколая.

У 2021 р. в рамках щорічної (з 25 листопада до 10 грудня включно) Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Красненської територіальної громади, Красненською селищною радою було проведено конкурс дитячих малюнків з протидії домашньому насильству «Діти проти насилля», де відповідним складом журі, було визначено 12 переможців конкурсу у різних вікових категоріях, які були нагороджені грамотами та відповідними призами.

НАДАННЯ  АДМІНІСТРАТИВНИХ  ПОСЛУГ

Для якісного надання адміністративних послуг Красненською селищною радою в складі апарату ради було утворено відділ «Центр надання адміністративних послуг». Для цього терміново шукали приміщення. Задіяли будівлю у якій колись перебувала селищна рада за адресою вул.. Івана Франка, 5. Довелось розривати угоди з орендарями, швидко проводити ремонти кімнат, вирішувати питання з електропостачанням, яке чомусь було закріплене не на селищній раді, а на одному з орендарів. Та не дивлячись на труднощі, ЦНАП ефективно запрацював, зокрема і завдяки професійним кадрам.

Відділом «ЦНАП» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області за час функціонування відділу (25.02.2021 - 31.12.2021р.) надано 6050 послуг, з них:

у сфері реєстрації нерухомого майна 2035 послуг на суму 360 853 грн.;

у сфері реєстрації бізнесу 295 послуг на суму 52 300 грн.;

у сфері реєстрації місця проживання (прописка, виписка, довідки, проставляння штампу в паспорті з вказанням адреси місця реєстрації) 2309 послуги на суму 22873 грн.;

у сфері послуг соціального характеру 1411 послуг в тому числі у сфері ОМС (архітектура) 16 послуг. Зокрема оформлення допомоги малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, у зв’язку з вагітністю та пологами. особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, оформлення пільг багатодітним сім’ям та учасникам бойових дій, допомоги одиноким матерям, субсидій, послуги є-малятко та ін..

На 2022 рік заплановано покращити умови роботи ЦНАПу, зокрема заплановано реконструкцію даної будівлі.

ІНШІ  ГАЛУЗІ

Належним чином проводиться робота військово - облікового бюро Красненської селищної ради. Є співпраця з територіальним  центром комплектування та  соціальної підтримки.

   В сфері надзвичайних ситуацій підтримується місцева пожежна команда, що розташована в селі Бортків, яка з селищного бюджету у 2021 році профінансована в розмірі 503,5 тис. грн. Було прийнято рішення «Про входження до складу засновників, зміну назви та затвердження Положення комунальної установи «Місцева пожежна команда».

    Уже прийнята Програма фінансового забезпечення комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2022 рік.

  Прийнята та профінансована Комплексна програма забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Красненської громади на 2021 рік.

  З метою залучення інвестицій, керівники селищної ради неодноразово зустрічались з потенційними інвесторами, з зазначеною метою приймали чисельну польську делегацію, працювали над Стратегією місцевого розвитку.

  Багато важливих питань обговорювалось на чисельних нарадах, зустрічах з представниками обласної влади, Асоціацій органів місцевого самоврядування (Асоціація місцевих рад «РАДИ ЛЬВІВЩИНИ», Асоціація міст України), Народними депутатами.

  За один рік, враховуючи те, що структури новоутвореної Красненської селищної територіальної громади створювались фактично з нуля, зроблено чимало. На початку каденції склалась ситуація, коли, до прикладу, в грудні 2020 року ще не можна було запускати роботу ані фінансового відділу, ані відділу освіти, культури (зокрема працевлаштовувати працівників), бо діяв ще старий бюджет 2020 року, враховуючи ще фінансування галузей з районного бюджету, а з 1 січня 2021 року усі ці структури повинні були вже працювати на повну. Жодного дня перехідного періоду, протягом якого можна було б утворювати ці структури та працевлаштовувати людей, на державному рівні не передбачили. Одразу до роботи. І ми з цим справились.

  Та у планах зробити значно більше для громади, бо проблем які потрібно вирішувати ще багато.

P.SДаний звіт  скорочено з метою оптимальної та компактної подачі інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь