A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

2023

ЗВІТ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ КРАСНЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА 2023р.

          2023 рік для Красненської територіальної громади, як і для усієї нашої країни, був дуже важким. Війна продовжується, наші Збройні Сили України роблять усе можливе та неможливе, щоб здобути Перемогу над ворогом. На жаль, з початку повномасштабного вторгнення, Красненська громада втратила своїх відважних воїнів-захисників, які вірні військовій присязі, виконували свій патріотичний обов’язок. Пам’ятаємо і схиляємо у пошані голови перед світлою пам’яттю гідних синів незламного українського народу.

         Найголовніший напрямок роботи Красненської селищної ради – це підтримка Збройних Сил України та розвиток ветеранської політики, спрямованої на всебічну підтримку всіх тих, хто воював і воює, членів їх родин. При цьому у 2023 році ми належно забезпечували функціонування усіх важливих сфер життєдіяльності громади: освіта, медицина, соціальний захист, комунальне господарство, культура, спорт, тощо.

      2023 РІК – ЦЕ РІК ОБОРОНИ, СТІЙКОСТІ, ТА ТУРБОТИ.

ПІДТРИМКА ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

У зв’язку із збройною агресією російської федерації проти України у  2023 році по загальному та спеціальному фондах бюджету на військових та ЗСУ було виділено  3 285 472 гривень.

Було закуплено та передано на різні військові частини засоби для допомоги у відсічі збройної агресії на суму 688,4 тис. грн. відповідно до, Комплексної програми підтримки ЗСУ та інших воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних із захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на 2022-2024 роки,  а саме:

       -    акумулятори   10 шт.  – 140 000,00грн.,

       -    запчастини до а/м       - 197 585,00грн.,

       -    дрони    10 шт.            - 180 000,00грн.,

       -    тепловізійний приціл - 118 881,00грн.,  

       -    обладнання Старлінк  -  29 000,00грн.,

       -    комп’ютер                   -  22 923,00грн.

     На Програми безпеки та військовій частині 3002 НГУ було передано субвенції на загальну суму  349, 8 тис. гривень.

          На засіданнях виконавчого комітету затверджували порядки виплати коштів  згідно прийнятих програм, а саме:

- Порядок надання одноразової матеріальної допомоги пораненим особам, які брали (беруть) безпосередню участь у бойових діях або забезпечували (забезпечують) здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України. Відповідно до даного Порядку виплат одноразова допомога пораненому воїну становить 10 000 гривень і  з жовтня 2023 року  відділом ЦНАП було прийнято 58 заяв, щодо надання одноразової матеріальної допомоги пораненим особам, які брали (беруть) безпосередню участь у бойових діях або забезпечували (забезпечують) здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, де відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади, протягом 2023 року 56 пораненим військовослужбовцям, виплачено одноразову матеріальну допомогу за кошти місцевого бюджету на загальну суму 560 тис. грн.; а двом військовослужбовцям виплата перенесена на 2024 рік, так як заяви прийняті в кінці  грудня 2023 року.

- Порядок забезпечення поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які захищали незалежність, де відповідно до Програми поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні здійснено оплату ритуальних послуг та поховання для сімей 17 загиблих Захисників України за кошти місцевого бюджету на загальну суму 273 тис. 710 грн.

- Порядок виплати одноразової грошової допомоги громадянам – жителям Красненської територіальної громади, які проходять військову службу в Збройних Силах України за контрактом, де передбачена одноразова грошова допомога громадянам, які уклали  контракт в сумі 5000, 00 гривень  та відповідно до Програми підтримки громадян - жителів Красненської територіальної громади,  які підуть служити на військову службу за контрактом до Збройних Сил України у період з 2021 - 2023 рр., надано одноразову грошову допомогу 2-м жителям громади, які уклали контракт для проходження військової служби Збройних силах України за кошти місцевого бюджету на загальну суму 10 тис. грн.

       З 2024 року жителям громади, які укладуть контракт для проходження військової служби  в Збройних силах України, одноразова грошова допомога становитиме 10 000,00 грн.

Згідно Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні були здійснені такі соціальні виплати за кошти обласного бюджету:

  • 13-м сім’ям здійснено виплату одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) Захисників України, ветеранів війни на загальну суму 1 млн. 62 тис. грн.;
  • 10 особам з інвалідністю внаслідок війни з числа осіб, які брали участь в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, виплачено адресну грошову допомогу на реабілітацію на загальну суму 135 тис. грн.

        Виконавчим комітетом селищної ради  розроблені ескіз та форма відзнаки «ПОЧЕСНИЙ  ЗАХИСНИК  УКРАЇНИ  З  КРАСНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ» і з метою вшанування загиблих бійців з Красненської ТГ, ПРИЙНЯЛИ ПРОГРАМУ «Меморіал пам’яті почесних захисників України з Красненської територіальної громади, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України і полягли у російсько – українській війні» на 2023-2025 роки» та прийнято рішення про нагородження цією відзнакою 34 бійців, які боролись та загинули за Незалежність та територіальну цілісність України (посмертно).

          Ставили на квартирний облік учасників бойових дій (переважно з інвалідністю), адже умовою виплат з держбюджету є рішення про перебування осіб зазначеної категорії на такому обліку (всього 4 осіб).

        Схвалювали та приймали зміни до селищного бюджету, значною мірою підтримуючи виділення коштів для ЗСУ (купували дрони, тепловізори, приціли, запчастини, старлінки та інше потрібне українській армії обладнання). 

        Для закупівлі на  потреби ЗСУ щомісячно долучаються працівники  Красненської селищної ради.

­      У 2023 році на території Красненської територіальної громади працівниками культури проводилися благодійні ярмарки. Виручені кошти в сумі 268,5 гривень були передані на потреби ЗСУ.

       Красненська та Буська ТГ спільно придбали позашляховик для нового зенітного підрозділу, щоб посилити протиповітряну оборону області. Передали військовим пікап для посилення мобільних вогневих груп ППО. До придбання транспорту долучився соціально відповідальний бізнес та працівники Буської міської та Красненської селищної ради.

        У воєнний час до волонтерської діяльності задіяні практично всі організації, установи,  заклади та підприємства нашої громади. Жителі громади швидко самоорганізувалися і практично одразу почали діяти. Волонтерять і дорослі і діти.

       Небайдуже населення громади брали і беруть  участь у виготовленні окопних свічок, розпалювачів, плетінні маскувальних сіток, приготуванні їжі.

        Фермери  та підприємці громади також  збирали та передавали воїнам ЗСУ продукти, техніку, запчастини, паливно-мастильні матеріали.

         В плані підтримки військових протягом 2023 року схвалювали та затверджували такі програми:

- Програма сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань», «Цільова Програма матеріально-технічної підтримки добровольчого формування Красненської територіальної громади;

 

 - Програма відшкодування витрат за надані послуги безкоштовного зубопротезування на 2023-2025 роки для окремих пільгових  категорій громадян на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії  їх соціального захисту» на території Красненської селищної територіальної  громади;

- Програма «Пільгове забезпечення жителів Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань  на 2023-2025 роки», де також враховані учасники бойових дій.

         Також  у Програмі «Дитяче харчування» на 2022-2023 роки» зі змінами  врахували пільгове харчування за кошти селищного бюджету для учнів 1-11 класів  та вихованців закладів дошкільної освіти, батьки яких отримали поранення під час антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), дітей, батьки яких є учасниками бойових дій (добровольцями Сил територіальної оборони Збройних  Сил України: особами, які увійшли в склад добровольчого формування охорони громадського порядку і державного кордону відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону»: особами, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави, внаслідок військової агресією Російської Федерації проти України), діти батьки, яких загинули під час проведення антитерористичної операції (операції об’єднаних сил).

       Фахівці відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю КУ «Центр надання  соціальних послуг» Красненської селищної ради постійно проводять роботу з сім’ями військовослужбовців та родинами загиблих Захисників  України. 

       Протягом 2023 року надано наступні соціальні послуги: психологічна підтримка, консультування, інформування, соціальна профілактика, соціальна адаптація. Направлено вищезазначених осіб в заклади охорони здоров’я, соціальний захист населення та пенсійний фонд.

      Соціальними послугами охоплено 13 сімей військовослужбовців та 34 родини загиблих Захисників України.

      Також на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома КУ «Центру надання соціальних послуг» Красненської селищної ради перебуває 1 військовослужбовець – інвалід війни III гр. (поранення, пов’язане із захистом Батьківщини) та 1 член сім’ї війcьковослужбовців.

      Відділом «ЦНАП» надано 93 адміністративні послуги для учасників бойових дій, ветеранів війни, осіб з інвалідністю, загиблих (померлих) Захисників  та їх сімей, а саме - оформлення пільг та посвідчень.

Сектор  цивільного захисту, мобілізаційної
 та оборонної роботи

         18 травня 2023 року створено сектор цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Красненської селищної ради та затверджено відповідне Положення про сектор цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи. 

         Основним завданням сектору є реалізація державної політики у сфері цивільного захисту, мобілізаційної підготовки та мобілізації, оборонної роботи на території Красненської селищної територіальної громади.

        В сфері цивільного захисту ведуться роботи з виявлення та облаштування приміщень для укриття населення. Зокрема на території громади є два найпростіших укриття та одне сховище. Також, з метою забезпечення стабільного навчального процесу, в навчальних закладах громади облаштовано 18 найпростіших укриттів.

        З метою своєчасного та оперативного оповіщення населення про виникнення небезпеки на території громади встановлено 4 системи оповіщення БОУ-300. В 2023 році селищна рада брала участь в обласній програмі «Безпечна Львівщина» та додатково закупила ще три системи оповіщення, які будуть встановлені в навчальних закладах громади. Закуплено джерела резервного живлення для забезпечення безперебійної роботи систем оповіщення за умов можливого блекауту.

       Також, створено матеріально-технічний резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків, який складається з паливо-мастильних матеріалів (бензин А-92-1335 літрів, ДП – 1640 літрів) та засобів індивідуального захисту органів дихання (респіраторів) в кількості 3000 (три тисячі) штук.

СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ КРАСНЕНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дана галузь з бюджету селищної ради профінансована в обсязі – 2 млн. 21 тис. 34 грн., в тому числі і кошти для ЗСУ.

Соціальний захист дітей, громадян похилого віку, військовослужбовців, ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, осіб з інвалідністю та інших соціально малозахищених верств населення полягає у наданні послуг з соціальної підтримки населення (надання соціальних допомог, компенсацій, пільг, тощо).

Ці та інші заходи по забезпеченню прав та соціальних гарантій на території Красненської територіальної громади здійснює відділ соціального захисту населення Красненської селищної ради.

З метою підтримки малозахищених та пільгових категорії населення та надання соціальних послуг тим громадянам, які цього потребують, у громаді розроблені та прийняті Красненською селищною радою 6 програм, а саме:

Відповідно до Комплексної програми соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю Красненської територіальної громади, протягом 2023 року здійснено соціальні виплати жителям територіальної громади, а саме:

  • 10 особам, які мають на утриманні двоє дітей з інвалідністю, одиноким особам з інвалідністю І групи, а також особам з інвалідністю по зору І групи виплачено пільги (компенсація) з оплати житлово – комунальних послуг ;

Відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади, протягом 2023 року здійснено соціальні виплати жителям територіальної громади, а саме:

  • 1 ветерану ОУН-УПА, виплачено пільги (компенсація) з оплати житлово – комунальних послуг;
  • 32 особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі здійснено компенсаційну виплат на загальну суму 589 тис. грн.;
  • 25 особам з числа постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС надано одноразову матеріальну допомогу;
  • 12 учасникам бойових дій в Республіці Афганістан надано одноразову матеріальну допомогу;
  • 14 особам надано одноразову матеріальну допомогу на поховання;

Відповідно до Програми виплати одноразової адресної допомоги членам ГО «Буська районна Спілка політичних вязнів та репресованих України» 16 особам здійснено виплату одноразової адресної допомоги на загальну суму 24 тис. грн..

Відповідно до Програми про фінансування видатків компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян усіма видами транспорту загального користування на приміських та міжміських маршрутах (в тому числі залізничним транспортом), з місцевого бюджету здійснено компенсацію витрат щодо перевезення пільгових категорій осіб за рахунок коштів селищного  бюджету у сумі – 375 тис. 824 грн..

            Крім того,  підтримка малозахищених та пільгових категорій громадян на території громади здійснюється відповідно до 4-х обласних програм, а саме:

Відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області з обласного бюджету здійснені такі соціальні виплати:

  • 128 особам з числа ветеранів Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії та реабілітованим громадянам за статтями 1-2, 1-3 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 років» здійснена виплата адресної грошової допомоги на загальну суму 331 тис. 392 грн.;

Відповідно до затвердженого Порядку використання коштів обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 8 осіб забезпечено лікарськими засобами за рецептами лікарів на загальну суму 22 тис. 548 грн.

Відповідно до державних та обласних програм з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, 9 дітей, з числа дітей  сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та/або малозабезпечених сімей, дітей, осіб, які брали (беруть) участь в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, талановитих та обдарованих дітей, які проживають на території Красненської селищної ради, було направлено на  оздоровлення та відпочинок до ДОТ «Артек» Прикарпаття.

КУ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ»

     Працівниками «Центру надання соціальних послуг» за 2023 рік було надано соціальних послуг 1113 особам. У центрі діють два відділення: відділення соціальної допомоги вдома та відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

     Відділення соціальної допомоги вдома. За 2023 рік у відділенні було надано соціальні послуги 157 особам, з яких громадяни похилого віку – 126 ос., особи з інвалідністю – 31 ос., ветерани праці – 7 ос., учасники війни – 12 ос., діти війни – 22 ос. У відділенні працює 21 соціальний робітник.

     Відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територільної громади, протягом 2023 року було здійснено закупівлю продуктів харчування з нагоди Великодніх свят 140 одиноким та одиноко проживаючим особам, які перебувають на обслуговуванні даного відділення на суму 24080 грн. (двадцять чотири тисячі вісімдесят грн.); з нагоди Різдвяних свят –  144 особам на суму 48 996 грн. (сорок вісім тисяч дев’ятсот дев’яносто шість грн.).

     Протягом 2023 року даним відділення були надані платні соціальні послуги одній особі на суму 2.5 тис. грн.

     Відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю. За 2023 рік у відділенні було надано соціальних послуг 956 особам, з яких громадяни похилого віку – 65 ос., особи з інвалідністю – 48 ос., внутрішньо переміщені особи – 257 ос., члени сімей учасників АТО – 63 ос., багатодітні сім’ї –  32 ос., сім’ї військовослужбовців – 13 ос.

     Протягом 2023 року у Центр надійшло 53 повідомлення про вчинення домашнього насильства в сім’ях, які проживають на території Красненської ТГ. Працівниками Центру були здійснені виїзди, складені акти оцінки потреб даних сімей та проведені профілактичні бесіди з метою недопущення та уникнення повторних випадків насильства.

     У 2023 році на території Красненської ТГ під соціальним супроводженням була 1 прийомна сім’я, де виховується 2 прийомні дитини, під соціальним супроводом перебувало 6 сімей, де виховується 13 дітей.

     На обліку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах КУ «ЦНСП»  Красненської селищної ради перебувало 14 сімей, в них виховується 35 дітей.

     Відділенням здійснюється перевірка цільового використання коштів при народженні дитини. У 2023 році було перевірено 34 сім’ї.

     Протягом 2023 року Центром було зареєстровано 26 осіб з числа ВПО, які проживають на території Красненської ТГ.

     Центр надання соціальних послуг проводить комплексне визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг та робить відповідний висновок. За 2023 рік було видано 57 таких висновків.

     З метою якісного надання соціальних послуг в умовах воєнного стану працівники Центру пройшли тематичні навчання щодо «Міждисциплінарного підходу у контексті захисту прав та інтересів дитини, що опинилась у складних життєвих обставинах»,  «Вступ до тренінгу соціального емоційного та психічного здоров’я», «Перший візит в сім’ю» та навчання щодо участі в тренінгу «Забезпечення реінтеграції дітей, що виховуються у будинку дитини, в сімейне середовище: узгодженість дій та рішень у найкращих інтересах дитини», «Самодопомога плюс», «Стандарти в роботі, навчання базових стандартів психічного здоров’я, побудова системи координації», «Використання перевірених даних», «Гендерно зумовлене насильство: основні принципи протидії та запобіганню», «Збір даних», брали участь у форумах: «Соціальні послуги підтримки», «Психосоціальні послуги».

     У 2023 році комунальна установа співпрацювала з такими благодійними фондами та організаціями : БФ «Право на захист», міжнародна організація з міграції (МОМ), Мальтійська служба допомоги, ГО «Жіночі перспективи», БФ «Рокада», БФ «Рідні», БФ «Карітас Золочів УГКЦ», БО «HelpAge International», ГО «Solidarites International».

ВІДДІЛ «ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ»

 Відділ «ЦНАП» Красненської селищної ради (Далі - відділ), надає 212 адміністративних послуг, згідно переліку, який затверджений рішенням сесії Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області від 29.06.2023 № 1051.

 За 2023 рік відділом надано 6106 послуг, з них 1495 послуг соціального характеру, зокрема найбільш затребуваними послугами у громаді є оформлення пільг багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, допомога одиноким матерям, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, призначення субсидій. У 2023 році взято на облік 78 внутрішньо переміщених осіб, надано 3027 послуг з реєстрації місця проживанні та видачі витягів з реєстру територіальної громади, надано 1350 послуг у сфері реєстрації нерухомого майна та 100 послуг з реєстрації бізнесу.

 В серпні 2023 року, у відділі впроваджено послуги щодо державної реєстрації актів цивільного стану та надано 21 послугу.

Зручні та доступні послуги на місцях є одним з пріоритетів територіальної громади. Мешканці громади не повинні відчувати погіршення доступу до адміністративних послуг, а навпаки наближення адміністративних послуг до них, а результатом буде покращення життя мешканців громади та наближення органів влади до потреб громадськості, дає можливість задовольнити потреби мешканців, які потребують якісних послуг від держави.

Тому, на виконання норм законів та підзаконних актів, у Задвір’янському та Андріївському старостинських округах створено віддалені робочі місця адміністраторів (далі - ВРМ), де надаються найбільш затребувані адміністративні послуги, а саме: оформлення пільг багатодітним, допомога одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, призначення субсидій, а також усі послуги передбачені для учасників бойових дій, ветеранів війни, осіб з інвалідністю, загиблих (померлих) Захисника чи Захисниці та їх сімей.

Найближчим часом у старостинських округах будуть надаватися адміністративні послуги щодо державної реєстрації актів цивільного стану.

Варто зазначити, що з 2021 року ми поставили собі за мету прийти з послугою до жителів нашої громади і відійти від практики, коли жителі нашої громади змушені були шукати можливість отримати послуги в інших громадах.

СЕКТОР «СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ»

       У секторі «Служба у  справах дітей» Красненської селищної ради на обліку перебувають:

- 17 дітей, які мають статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування.:15 з них виховуються в сім’ях опікунів, 2 виховуються в дитячому будинку «Добре серце» с.Новий Милятин.

 - 38 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах на обліку у секторі «Служба у справах дітей».

          В дитячому будинку «Добре серце» виховується 10 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах  на утримання дітей у дитячому будинку «Добре серце» Красненською селищною радою надавались відповідні цільові субвенції для підтримки дитячого будинку, а також щорічне оздоровлення дітей, які перебувають у дитячому будинку ( в 2023 році виділено 103 тисяч гривень).

          На території громади функціонує одна прийомна сім’я, де виховуються 2 дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, одна з яких є повністю незрячою.

         В 2023 році поставлено на облік осіб з числа дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування які потребують покращення житлово побутових умов 1 дитину позбавлену батьківського піклування із с.Петричі. (Муха Роман)

       Кожного місяця сектором «Служба у справах дітей» проводиться моніторинг сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та залучаються меценати, волонтери та просто не байдужі жителі громади, для підтримки таких сімей.

        Всім дітям, які є на обліку дітей які перебувають у складних життєвих обставинах сектору «Служба у справах дітей» була надана гуманітарна допомога відповідно до потреб дітей.  

        У 2023 році було проведено допомогу до Дня святого Миколая, яку отримали близько 120 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей з малозабезпечених сімей та дітей внутрішньо-переміщених осіб.

       У 2023 році двоє дітей, позбавлених батьківського піклування влаштовані у сім’ї опікунів (піклувальників), одна із них згодом була усиновлена піклувальниками.

ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ

              Селищний бюджет Красненської територіальної громади за 2023 рік за доходами загального фонду виконано на 113,2% (при плані надходжень              68 860,6 тис. грн., фактично надійшло 77 992,4 тис. грн.) або на 9 131,8 тис. грн. більше, ніж передбачено по бюджету.

  У 2023 році до бюджету Красненської селищної територіальної громади надійшло доходів до загального та спеціального фондів з урахуванням міжбюджетних трансфертів в сумі 176 490,6 тис. грн.

Офіційних трансфертів отримано – 89 408,3 тис. грн., з них:

  • базова  дотація – 35 421,6 тис. грн.
  • освітня субвенція – 49 346,3 тис. грн.
  • інші дотації з місцевого бюджету – 473,9 тис. грн.
  • субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції – 192,3 тис. грн;
  • субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 55,1 тис. грн.
  • субвенція з місцевого бюджету на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки - локації здорової України» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 58,8 тис. грн;
  • інші субвенції з місцевого бюджету – 3 860,2 тис. грн.

            До загального та спеціального фондів бюджету надійшло власних надходжень за 2023 рік в сумі 87 082,3 тис. грн.

           Загальна чисельність населення громади становить 16 752 осіб, з них працездатного населення – 12 719 осіб, кількість зареєстрованих безробітних становить 4,2% людей працездатного віку в громаді. Середньомісячна заробітна плата в громаді – 11 752 гривень.

           Основною підприємницькою діяльністю в Красненській громаді є сільське господарство, виробництво, мебельна промисловість, роздрібна торгівля, логістика.

            Станом на 01 січня 2024 року на території громади здійснює економічну діяльність 62 товариства із обмеженою відповідальністю, близько 420 фізичних осіб-підприємців та 23 селянських фермерських господарств.            

Найбільшими  платники податків громади є:

  • ПП «Західний Буг» (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло 5 260,2 тис. грн.
  • ТОВ «Красненський елеваторний комплекс» (складське господарство): у 2023 році надійшло – 3 036,8 тис. грн.
  • ПРАТ «Красненський КХП» (виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості): у 2023 році надійшло – 2 931,9 тис. грн.
  • ПП "ТЕРРА-ПАК"(виробництво тари з пластмас): у 2023 році надійшло             2 462,4 тис. грн.
  • ФГ «Бортків» (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло –       2 453,1 тис. грн.
  • АТ «Українська залізниця» (вантажний залізничний транспорт): у 2023 році надійшло – 2 383,5 тис. грн.
  • ТЗОВ «Бусол» (виробництво меблів): у 2023 році надійшло                               1 817,6 тис. грн.
  • Представництво «Дрог-транс» (будівництво доріг): у 2023 році надійшло    1 682,9 тис. грн.
  • ПП «Агро-прогрес» (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло 1 551,5 тис. грн.
  • Філія Краснянський елеватор ТОВ «Захід-агро МХП» (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло 1 512,4 тис. грн.
  • ТОВ "Апогей Агро" (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло 1 135,1 тис. грн.
  • Державне підприємство «Укрспирт» Сторонибабське місце провадження діяльності (дистиляція, ректифікація та змішування спиртних напоїв): у  2023 році надійшло       991,7 тис. грн.
  • ФГ «Вікторія» (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло 765,5 тис. грн.
  • ТОВ «Західна агровиробнича компанія» (вирощування зернових культур): у 2023 році надійшло 738,4 тис. грн.
  • СТ «Капелька» (виробництво безалкогольних напоїв): у 2023 році надійшло 703,4 тис. грн.

На території  Красненської ТГ функціонує місцева  пожежна охорона ( КУ «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області), яка задіяна в забезпеченні пожежної безпеки, запобіганню виникнення пожеж та нещасних випадків під час пожеж, гасіння пожеж, проведення евакуації та рятування людей та матеріальних цінностей та на яку витрачено коштів в сумі 492,9 тис. грн., з них на заробітну  плату з нарахуваннями  442,9 тис. грн.  Штатна чисельність становить 4 одиниці.

За рахунок бюджетних коштів в 2023 році проведено:

1.Капітальний ремонт доріг ( загальна вартість – 19 024 448,43 грн.) по наступних об’єктах:

  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Пилипа Орлика в смт.Красне Золочівського району Львівської області  - 3 536 595,99 грн.,
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Залізнична в смт.Красне Золочівського району Львівської області  - 1 940 846,66 грн. та 1 000 000,00 грн. за рахунок спонсорських коштів.
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Над Лугом в смт.Красне Золочівського району Львівської області  - 3 732 479,76грн.,
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Рудка в с.Андріївка Золочівського району Львівської області  - 2 327 519,25 грн.,
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Головна та вул.Лугова  в с.Скнилів Золочівського району Львівської області  - 3 487 006,77 грн.
  • Надано субвенцію обласному бюджету на капітальний ремонт дороги Новосілки – Красне в сумі 1 000 000,00 грн. та на капітальний ремонт дороги Ожидів- Петричі у сумі 2 000 000,00 грн.

2.Відновлення елементів благоустрою  населених пунктів – капітальний ремонт тротуару по вул. Привокзальна 1-13 в смт.Красне Золочівського району Львівської області  - 511 605,00 грн.

     3.Поточний ремонт доріг  на загальну суму 689 259,60грн.,( в т.ч. поточний ямковий ремонт пневмо-струменевим методом на суму  378 690,00грн.).

     4.Поточний ремонт елементів благоустрою (розчистка водовідвідної канави) – 180 423,43грн.

     5.Поточний ремонт елементів благоустрою по вул.Головна в с. Балучин – 40 093,80грн,

  1. На будівництво ЦНАПу в 2023 році витрачено коштів на суму 4 251 290,82 грн., з яких:
  •  Кошти селищного бюджету –  1 509 550,00грн.,
  •  Кошти обласного бюджету   -  2 241 740,82грн.,
  •  Кошти державного бюджету -  500 000,00грн.
  1. Профінансовано виготовлення детальних планів земельних ділянок на суму  162615,50  грн.

У 2023 році відповідно до особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі” Красненською селищною радою  Золочівського району Львівської області оголошено та  проведено ряд закупівельних процедур.

  БЛАГОУСТРІЙ

КРАСНЕНСЬКЕ СЕЛИЩНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

Селищним комунальним підприємством всього витрачено на благоустрій – 8556321,83 гривень.

Закуплено основних засобів на суму 134317 гривень, а саме:

- Мотобур в комплекті – 45160 гривень;

- Мотокоса FS410, FS460 – 53907 гривень;

- Компресор рес-100л. – 35250 гривень.

 

  291 тис гривень використано  на організацію благоустрою населених пунктів, зокрема на придбання сміттєвих урн, закупівлю дорожніх знаків з назвами населених пунктів.

         Прокладено нові електромережі (вуличне освітлення) в селі  Полтва на суму 387 240, 00 гривень, протяжністю 7320 метрів гривень (104 світильники) та в селі Полоничі на суму 240 800, 00 гривень, протяжністю 4924 метри (62 світильники).

Проведено заміну 189 лампочок вуличного освітлення.

Розчистили парк у с. Острів  та сквер в селі  Андріївка, зробили благоустрій та вирубали чагарники біля народного дому в селі Андріївка.

 У селищі Красне по вул.Кобилянській, розчистили  від чагарників та зарослей.

 Біля місцевого озера в смт. Красне розчистили територію від чагарників та зарослей та ліквідували стихійне сміттєзвалище.

 У сквері по вулиці Грушевського в смт. Красне декомуні- зували, демонтувавши пам’ятник тоталітарному режиму, встановивши символ Християнства.

           Провели облаштування огорожі скверу у селі Балучин, розчистили його від чагарників, відновили Хрест і табличку Борцям за волю України.

           В селі Задвір’я розчистили хащі біля місцевої амбулаторії, встановили огорожу та велопарковку.

Проведено поточний ремонт трактора МТЗ- 40, який більше 5 років не використовувався.

 В Красненському СКП проведено відновлення та косметичний ремонт приміщень, як виробничих так і адміністративних, зроблено кімнату для харчування та санвузол, якого там ніколи не було.

Селищним комунальним підприємством надано послуг населенню та підприємствам на загальну суму 971723,78 гривень:

  • по вивезенню сміття на суму 881543,50 грн.;
  • по послугам автопідйомника на суму 12393,00 грн.;
  • по житлово-комунальним послугам на суму 60105,17 грн.;
  • по послугам трактора на суму 1845,58 грн.;
  • по послугам з перевірки ДВК (димо-вентиляційних каналів) на суму 2599,16 грн.;
  • за надання права доступу до інфраструктури об’єкта будівництва- 13237,37 грн.

ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

     У 2023 році видатки  на утримання відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту всього становили  93 614, 4 тис. гривень.

МЕРЕЖА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

У  бюджеті Красненської селищної територіальної громади  на 2023 рік видатки на утримання установ освіти, які фінансувалися з бюджету громади ( школи і заклади дошкільної освіти) становили  87 199,0 тис. грн., в тому числі освітня субвенція 49 346,00 тис. грн. – заробітна плата вчителям.

 На даний час  функціонує тринадцять закладів, які надають повну загальну середню освіту, з них: два опорних заклади які мають у своєму складі шість філій а також три ЗЗСО І-ІІІ ступеня  та два ЗЗСО І-ІІ ступеня, у яких навчається 1963 учні. Середня наповнюваність класів становить 15 учнів. 

Фактичні видатки на 1 учня у школі у 2023 році становила 10 715, грн.

На харчування учнів загальноосвітніх закладів на пільгові категорії витрачено 796,0 тис. грн.

  За період 2023 року у закладах загальної освіти

проведено:

         -   поточний ремонт « Оновлення фасаду Полоницької філії І-ІІ ст Задвір’янського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на суму 89 670,00 грн.;

         -  закупівля будівельних  матеріалів для проведення ремонтних робіт для закладів загальної  освіти (шкіл) в сумі 390 100,00 грн.;

         - реконструкція спортивного майданчика з синтетичним трав’яним покриттям в с. Задвір’я по вулиці Героїв Майдану, 38 Красненської територіальної громади за кошти обласної субвенції – 900 000,00 грн, кошти місцевого бюджету – 1 861 672,60 грн.

          - монтаж, пусконалагоджування охоронно-тривожної системи сигналізації ( ОЗЗСО Красне №1, ЗЗСО Красне №2, ЗЗСО Андріївка ) – 22 900,00 грн.;

          - закуплено метолопластикові вікна, двері для ОЗЗСО Красне №1, ЗЗСО Красне №2, ЗЗСО Бортків, ОЗЗСО Задвір’я, ЗЗСО Петричі, ЗЗСО Сторонибаби – 241 280,96 грн.;

         -  закуплено 5 ноутбуків для Куткірської школи в сумі  116 000,00 грн.;

         -  виговлено технічну документацію по землі для ОЗЗСО Задвір’я, Острівчицька філія, ОЗЗСО Красне №1, ЗЗСО Красне № 2 в сумі 61 000,00 грн.;

          - по програмі «Шкільний автобус» в квітні 2023 року  одержано  шкільний автобус вартістю  2399, 988 тис. грн.,де  співфінансування проведено у 2022 році в сумі 720 000,00 грн.(кошти місцевого бюджету) та у вересні 2023 року одержано   шкільний автобус вартістю 2944,500 тис. грн., співфінансування проведено у 2023 році на суму  590,00 тис.грн. ( кошти місцевого бюджету);

          - закуплено комплект меблів для шкільної їдальні для ОЗЗСО Красне №1 в сумі 53 000,00грн.;

          -  закуплено спортивний інвентар – 99 996,00грн.

        Продовжується реформа в освіті, відбуваються корінні зміни в початковій школі. За активної підтримки держави та співфінансування Красненською селищною радою закуплено дидактику.  З державного бюджету  виділено 192 382,00 грн., із бюджету Красненської ТГ– 23 842,00 грн.

Дошкільна освіта

Система дошкільної освіти відділу представлена  6 закладами дошкільної освіти де виховується 264 дитини та 4 дошкільними групами при ЗЗСО здобуває дошкільну освіту 45 дітей. Фактичні видатки на 1 вихованця 2023 році становила 50 060,11 грн.

 За період 2023 року:

 - у ЗДО « Калинонька » смт. Красне було проведено поточний ремонт теплотраси в сумі 116 547,60 грн.;

  - виготовлено технічну документацію по землі для ЗДО «Калинонька», ЗДО « Малюк» в сумі – 31 000,00грн.;

  - закуплено комп’ютерну техніку – 46 400,00 грн.;

  - придбано обладнання для дитячого майданчику ЗДО «Калинонька» в сумі з місцевого бюджету – 37 100,00грн., власні надходження – 15 900,00 грн.

  - придбано для ЗДО « Калинонька» меблі (крісла) – 28 750,00грн.

Видатки на харчування у дошкільних закладах склало 1 467,9 тис. грн., з розрахунку на 283 дитини.

Культура і спорт

 

У бюджеті за загальним фондом на 2023 рік видатки на культуру становлять 5 106,6 тис. грн.

Видатки на заробітну плату установ культури склали 4 470,9 тис. грн., з яких нарахування на заробітну плату – 853,5 тис. грн.

            На оплату комунальних послуг та енергоносіїв у загальному фонді на 2023 рік використано 252,7 тис. грн.         

           На території громади функціонує комунальний заклад «Центр культури і дозвілля» (КУ «ЦКіД»),  до якого увійшли 16 будинків культури. Штатна чисельність якого становить 31 одиницю. У с. Полоничі функціонує новостворений молодіжний простір «Чорнобривці

         А також комунальний заклад «Публічна опорна бібліотека ім. Івана Тиктора», до якого увійшло 16 бібліотек зі штатною чисельністю 14,5 одиниць.

             У приміщенні КЗ «Публічна опорна бібліотека ім. І.Тиктора» відкрито облаштований сучасний бібліотечний простір, який забезпечуватиме комфортні, доступні умови для відвідувачів і поєднуватиме різні способи проведення дозвілля. У межах пілотного проєкту Львівської ОВА «Модель сучасної бібліотеки» КЗ «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» у числі 20-ти громад області отримав 100 тис.грн., а ще – 157 тис. 300 грн. з селищного бюджету, які були використані для оновлення локального простору.

           У 2023 році видатки на фізичну культуру і спорт с  склали  1 308,8 тис. грн., в тому числі  фінансова підтримка ДЮСШ «АВАНГАРД» 1 245, 0 тис.гривень. Штатна чисельність – 7,5 одиниць.

МЕДИЦИНА

         Протягом 2023 року у Красненській селищній територіальній громаді працювало КНП «Красненська міська лікарня». В його складі: 4 амбулаторії загальної практики - сімейної медицини та 10 фельдшерсько-акушерських пунктів.

         В 2023 році було підписано 4 пакети з НСЗУ:

       -     ПМД (первинна медична домомога);

                - Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах (поліклініка);

                   -     Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим і дітям;

                   -     Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям.

                  КНП «Красненська МЛ» у 2023році:

  • придбано обладнання -  2 аналізатори: гематологічний та сечовий  
  • придбано оргтехніку, меблі, апаратуру,
  • проведено ремонт приміщень, а саме: укриття, харчоблоку та фізкабінету.

           На охорону здоров'я безпосередньо з селищного бюджету у 2023 році використано 6 млн. 704, 9 тис. грн. Отримано коштів НСЗУ за пакетами медичних послуг, первинна медична допомога 12млн. 578 тис.грн.

Зокрема виключно з селищного бюджету Красненської ТГ профінансовано:

  • заробітна плата -3млн. 300,08 тис.грн.;
  • нарахування на заробітну плату- 701,75тис.грн.;
  • предмети та обладнання, інвентар -249,83тис.грн.;
  • обладнання та інвентар довгострокового використання – 250,00 тис. грн.
  • енергоносіі – 1 млн. 006,7 тис. грн.;
  • продукти харчування 136,46 тис. грн.;
  • пільгові медикаменти 795,21 тис. грн.;
  • медикаменти та перев’язувальні матеріали -197,87тис.грн;
  • оплата послуг (крім комунальних) -67,0тис.грн.

 Красненською селищною радою виділено 120 тисяч  гривень для  КНП «Красненська міська лікарня» для підтримки ФАПів.

         КНП «Красненська міська лікарня» отримала благодійну допомогу від Мальтійської служби допомоги. Отримали медикаменти, які були розподілені між амбулаторіями та ФАПами.

             425 тис.грн. на Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська міська лікарня»). Йдеться про закупівлю кондиціонерів в палати паліативного відділення лікарні згідно нових вимог Національної служби здоров’я України з 2024 року та гематологічного аналізатора.

                За сприяння керівництва Львівської обласної військової адміністрації від партнерів з Малопольського воєводства Республіки Польща  Красненська ТГ отримала генераторну станцію 10 кВ, яка була передана КНП «Красненська міська лікарня». Вона здатна забезпечувати безперебійну подачу електроенергії до медичного закладу тривалий час.

Забезпечення діяльності виконавчого комітету у 2023 році

          У 2023 року мною було ініційовано та проведено 33 засідання виконавчого комітету, де розглянуті актуальні питання забезпечення життєдіяльності громади, допомога армії і в результаті прийнято 292 рішення.

          Насамперед розглядали значну кількість соціальних питань, враховуючи протоколи  комісії з питань захисту прав дитини при Красненській селищній раді та опікунської ради. Значна кількість рішень щодо призначення опікунів неповнолітнім.

         Затверджували порядок організації поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні.

       Затверджували штатний розпис Красненської лікарні, а також протягом року за потребою вводили лікарів: дерматовенеролога, отоларинголога, психіатра, педіатра, нарколога та ін..

       Затверджували структуру та штатний розпис комунальної установи  «Центр надання соціальних послуг», де більшість працівників - це люди, які здійснюють догляд за одинокими особами пенсійного віку та одинокими особами з інвалідністю.

      Розглядали питання харчування дітей в закладах освіти, враховуючи чисельні пільги для значної кількості дітей пільгових категорій учнів 1-11 класів та вихованців садочків, зокрема звертаючи увагу на дітей, чиї батьки служать в ЗСУ чи загинули.

     Окрім цього приймали рішення щодо соціальних та адміністративних послуг, надавали дозволи на зріз аварійних дерев, затверджували граничні ліміти споживання енергоносіїв головними розпорядниками коштів селищного бюджету, про організацію та проведення конкурсу з вивезення твердих побутових відходів на території Красненської територіальної громади, надавали дозвіл на розробку схеми санітарного очищення населених пунктів, приймали рішення з питань благоустрою та інше.

     Схвалювали зміни до селищного бюджету, значною мірою підтримуючи виділення коштів для ЗСУ (куплялись дрони, тепловізори, приціли, запчастини, старлінки та інше потрібне українській армії обладнання). 

    Схвалили вступ до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «АСОЦІАЦІЯ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД», вирішували питання декомунізації.  

    Щодо схвалення проєктів місцевих програм, то виконавчим комітетом були підтримані такі напрямки:

  • В плані підтримки військових схвалювали проєкти: «Програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань…», «Цільової Програми матеріально-технічної підтримки добровольчого формування Красненської територіальної громади…», «Програми забезпечення поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні по Красненській територіальній громаді  на 2023 рік».
  • Підтримуючи галузь освіти та культури схвалювали проєкти програм: «Шкільний автобус» Красненської територіальної громади  на 2023-2025 роки», «Обдаровані діти» Красненської  територіальної громади на  2023-2025 роки», «Дитяче харчування» на 2022-2023 роки», «Розвитку культури Красненської територіальної громади на 2023 рік».
  • В напрямку надзвичайних ситуацій схвалювали проєкти: «Програми фінансового забезпечення комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради на 2023 рік» і відповідно Комплексної  програми  забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру…».

 

  • Схвалювали проєкти соціальних програм: «Програми виплати одноразової адресної допомоги малозабезпеченим громадянам Красненської селищної територіальної громади у 2023-2025 роках», «Місцевої цільової програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Красненської селищної територіальної громади на 2023 рік.», «Про внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021-2023 роки».
  • З метою підтримки медицини схвалювали: внесення змін до «Комплексної Програми розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська  МЛ») на 2022-2023 роки», що дало більше можливостей підтримати Красненську лікарню, оскільки збільшувались обсяги фінансування цієї програми, «Програму відшкодування витрат за надані послуги безкоштовного зубопротезування на 2023-2025 роки для окремих пільгових  категорій громадян на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії  їх соціального захисту» на території Красненської селищної територіальної  громади», Програму «Пільгове забезпечення жителів Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань  на 2023-2025 роки».
  • Окрім цього схвалили проєкти: «Цільової програми проведення громадських робіт Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2023 рік», яка дає можливість залучати безробітних до робіт по благоустрою..»,  «Програми соціально-економічного розвитку Красненської територіальної громади на 2023-2025 роки, куди увійшли напрямки по усіх галузях та програмах територіальної громади.

     На засіданнях виконавчого комітету активно та конструктивно вирішувались різноманітні господарські питання, підтримка військових, механізми вирішення  тих чи інших проблем усіх галузей Красненської територіальної громади, обговорювались шляхи розв’язання різноманітних ситуацій, за що я вдячний усім членам виконкому.

       За 2023 рік скликано 10 засідань ради, на яких депутатський корпус прийняв 293 рішення.

Тематика питань, які розглядались:

-ОРГАНІЗАЦІЙНІ:

  • створення сектору цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи

Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області та затвердження положення про сектор;

  • створення сектору соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей Красненської селищної ради та затвердження положення про сектор;
  • затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Красненської територіальної громади»;
  • затвердження плану трансформації мережі закладів освіти Красненської селищної ради;
  • створення «Красненського ліцею імені генерал-хорунжого Василя Кука Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області»;
  • затвердження  Положення про порядок використання шкільних автобусів та паспорту шкільного  автобусного маршруту;
  • внесення змін та доповнень до Положення про бібліотеки-філії – відокремлені структурні підрозділи комунального  закладу «Публічна опорна бібліотеки імені Івана Тиктора» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області та до Положення про бібліотечні пункти – відокремлені структурні підрозділи комунального закладу «Публічна  опорна бібліотеки імені Івана Тиктора» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області;          
  • затвердження Положення про відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області у новій редакції;
  • затвердження Положення про сектор «Служба у справах дітей» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області у новій редакції;
  • затвердження Положення про комунальну установу «Центр надання соціальних послуг» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області у новій редакції;
  • внесення змін до Положення про Відділ архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області;
  • утворення Центру надання адміністративних послуг Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області як постійно діючого робочого органу, затвердження Положення, Регламенту про нього та його посадового складу;
  • затвердження Положення про відділ ««Центр надання адміністративних послуг» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області у новій редакції;
  • затвердження переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області;
  • утворення віддалених робочих місць адміністраторів у старостинських округах та затвердження графіку прийому суб’єктів звернень в них;
  • затвердження переліку адміністративних послуг, що надаватимуться у віддалених робочих місцях адміністраторів у старостинських округах;
  • визначення відповідальних осіб за здійснення державної реєстрації актів цивільного стану, зберігання та ведення належного обліку використання бланків свідоцтв;
  • затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального некомерційного підприємства Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня» у новій редакції та затвердження складу конкурсної комісії для проведення даного конкурсу;
  • призначення директора комунального некомерційного підприємства Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня»;
  • внесення змін до Положення комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області;
  • утворення Добровільної пожежної охорони на території Красненської селищної територіальної громади Золочівського району Львівської області;
  • вступ селищної громади до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «АСОЦІАЦІЯ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД»;
  • затвердження структури та штатного розпису апарату управління та виконавчих органів Красненської селищної ради;
  • затвердження Плану роботи Красненської селищної ради;
  • затвердження рішень виконавчого комітету  Красненської селищної ради.   

- БЮДЖЕТНІ:

  • затвердження та внесення змін до показників селищного бюджету;
  • встановлення місцевих податків і зборів на території Красненської селищної територіальної громади Золочівського району Львівської області та інші
  • СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ:
  • затвердження цільових програм та внесення змін у Програми;
  • затвердження проектно-кошторисних документацій та експертних звітів;
  • звіт т.в.о. директора комунального некомерційного підприємства Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня» про діяльність КНП «Красненська міська лікарня».
  • ЗАКОННІСТЬ:
  • затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2024 рік;
  • дострокове припинення повноважень депутатів Красненської селищної ради;
  • внесення змін до складу постійних депутатських комісій селищної ради.
  • затвердження Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції Красненської селищної ради та її виконавчих органів;
  • затвердження Положення про порядок розгляду електронної петиції, адресованої Красненській селищній  раді та інші.

МАЙНОВІ ВІДНОСИНИ:

  • врегулювання питання передачі майна Збройним Силам України, придбання майна та його безоплатна передача військовим частинам;
  • прийняття у комунальну власність пожежних автомобілів та передача в оперативне управління пожежного автомобіля;
  • передача нерухомого майна та незавершених капітальних інвестицій;
  • взяття на баланс вуличного освітлення;
  • збільшення балансової вартості об’єктів;
  • щодо оренди нерухомого майна, що знаходиться у комунальній власності Красненської селищної ради;
  • внесення змін до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності Красненської селищної ради;
  • збільшення статутного капіталу Красненського селищного комунального підприємства та затвердження Статуту в новій редакції;
  • затвердження актів списання багатоквартирних будинків з балансу Красненського СКП;
  • затвердження фінансового плану Красненського СКП та фінансового плану КНП «Красненська МЛ».
  • надання дозволу на списання основних засобів та затвердження актів списання основних засобів.

Приймались звернення:

  • до Президента України щодо накладення вето на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» (№5655 від 11.06.2021);        
  • до Міністерства освіти і науки України щодо проєкту «Концептуальних засад реформування історичної освіти у закладах загальної середньої освіти».

 

      Впродовж 2023 року  діяли 59  програм, з них  21 нові програми прийняті у 2023 році.

       В основному програми спрямовані на підтримку ЗСУ, учасників бойових бій, повноцінного функціонування закладів освіти, медицини, соціально незахищених верств населення.

Перелік Програм (2023 рік)

  1. Комплексна програма соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю Красненської територіальної громади Золочівського району у 2021-2023роках.
  2. Комплексна програма соціального захисту населення Красненської територіальної громади Золочівського району на  2021-2023роки.
  3. Програма підтримки громадян – жителів Красненської територіальної громади, які підуть служити на військову службу за контрактом до Збройних сил України у період з 2021-2023 роках.
  4. Програма розвитку житлово – комунального господарства та благоустрою Красненської територіальної громади у 2021-2025 роках.
  5. Програма  утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої  інфраструктури Красненської територіальної громади у 2021- 2025 роках.
  6. Програма створення резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків Красненської селищної ради на 2021 - 2023 роки.
  7. Програма підтримки та розвитку комунальної організації Редакція Буського районного радіомовлення на 2021 -2025 роки.
  8. Програма податкової культури у Красненській територіальній громаді на 2021-2024 роки.
  9. Програма покращення умов обсуговування та надання адміністративних послуг громадянам-жителям Красненської селищної громади Золочівського району Львівської області на 2021-2023 роки.
  10. Комплексна програма «Пільгове медичне забезпечення учасників АТО, учасників Революції Гідності, що отримали статус інваліда війни та ветеранів війни в Афганістані на 2021-2025 роки».
  11. Програма відновлення, збереження національної пам’яті, проведення офіційних та протокольних заходів та відзначення державних свят у Красненській селищній територіальній громаді на 2021-2025 роки.
  12. Програма розвитку Пласту Національної скаутської організації України Станиці Красне на 2021-2025 роки.
  13. Програма підтримки ГО «Буська районна Спілка політичних в’язнів та репресованих України» і патріотичного виховання молоді на 2021-2025рр.
  14. Цільова Програма розвитку фізичної культури і спорту в Красненській територіальній громаді на період 2021-2025 рр.
  15. Програма енергозбереження та енергоефективності Красненської територіальної громади на 2021-2026 роки.
  16. Програма створення та забезпечення функціонування системи збирання та утилізації побутових хімічних джерел струму (батарейок, люмінесцентних ламп) в Красненській територіальній громаді на 2021-2025 рр.
  17. Програма з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища Красненської територіальної громади на 2021-2025рр.
  18. Програма сприяння створення та підтримки функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків  у Красненській територіальній громаді на 2021- 2023рр.
  19. Програма розроблення містобудівної документації на території Красненської територіальної громади на 2021-2025 рр.
  20. Програма фінансування заходів щодо святкування Дня Святого Миколая, новорічних та Різдвяних свят для деяких категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на території Красненської територіальної громади на 2021-2023 роки.
  21. Програма про фінансування видатків компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян усіма видами транспорту загального користування на приміських та міжміських маршрутах Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області на 2022-2024 рр.
  22. Програма виплати одноразової адресної допомоги членам ГО «Буська районна Спілка політичних в’язнів та репресованих України» на 2022-2024 рр.
  23. Комплексна програма розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ» на 2022-2023 роки.
  24. Програма розвитку земельних відносин Красненської селищної ради на 2022-2025роки.
  25. Комплексна Програма розвитку освіти Красненської територіальної громади на 2022-2025 рр.
  26. Програма технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Красненської територіальної громади на 2022-2023 рр.
  27. Комплексна Програма з інфекційного контролю за дотриманням заходів із запобігання інфекціям, пов’язаних із наданням медичної допомоги в КНП «Красненська МЛ» на 2022-2024 роки.
  28. Цільова програма фінансування та підтримки підрозділів територіальної оборони за рахунок коштів місцевих бюджетів на 2022-2024 рр.
  29. Комплексна програма підтримки ЗСУ та інших воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на 2022-2024рр.
  30. Комплексна Програма інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2022-2025роки.
  31. Програма локалізації та недопущення поширення борщівника Сосновського на території Красненської територіальної громади на 2022-2025 роки.
  32. Місцева цільова програма «Приведення захисних споруд цивільного захисту, протирадіаційних укриттів (ПРУ) у готовність до укриття населення на 2022-2025 роки».
  33. Програми по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних рослин на території Красненської селищної  ради на 2022-2025 роки.
  34. Місцева програма інформатизації «Цифрова Красненська територіальна громада» на 2022-2024 роки.
  35. Програма «Відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення смт.Красне на 2023 рік».
  36. Програма забезпечення поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні по Красненській територіальній громаді на 2023 рік.
  37. Програма  «Охорона навколишнього природного середовища на 2022-2023 роки».
  38. Програма «Дитяче харчування» на 2022-2023 роки.
  39. Комплексна Програма забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Красненської селищної ради на 2023 рік.
  40. Програма фінансового забезпечення комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2023 рік.
  41. Програма виплати одноразової адресної допомоги малозабезпеченим громадянам Красненської територіальної громади у 2023-2025 роках.
  42. Програма «Шкільний автобус» Красненської територіальної громади  на 2023-2025 роки.
  43. Програма розвитку культури Красненської територіальної громади на 2023-2025 роки.
  44. Програма «Обдаровані діти» Красненської територіальної громади на 2023-2025 роки.
  45. Місцева Цільова програма забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Красненської селищної територіальної громади на 2023 рік.
  46. Програма сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Золочівського району Львівської області на 2023 рік.
  47. Цільова Програма матеріально-технічної підтримки добровольчого формування Красненської територіальної громади Львівської області зони територіальної оборони Львівської області на 2023 рік.
  48. Цільова програма проведення громадських робіт Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2023 рік.
  49. Програма «Пільгове забезпечення жителів Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2023 рік».
  50. Програма соціально-економічного розвитку Красненської територіальної громади на 2023-2025 роки.
  51. Програма проведення конкурсу проєктів місцевих ініціатив, спрямованих для розвитку освітніх закладів (шкіл) Красненської територіальної громади на 2023 рік.
  52. Програма проведення конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Красненській територіальній громаді на 2023 рік.
  53. Програма «Фінансова підтримка державної міграційної служби на 2023-2024 роки».
  54. Програма покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади на 2023 рік.
  55. Програма забезпечення заходів у сфері державної безпеки України та ефективної діяльності Управління Служби безпеки України у Львівській області на 2023 рік.
  56. Програми відшкодування витрат за надані послуги безкоштовного зубопротезування на 2023-2025 роки для окремих пільгових  категорій громадян на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на території Красненської селищної територіальної громади.
  57. Програма «Боротьба зі злочинністю та зміцнення правопорядку на території Красненської територіальної громади на  2023 рік».
  58. Програма здійснення ефективних заходів щодо попередження та профілактики скоєння повторних злочинів серед осіб, звільнених з місць позбавлення волі та осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, на 2023 рік.
  59. Програма «Меморіал пам’яті почесних захисників України з Красненської територіальної громади, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України і полягли у російсько-українській війні» на 2023-2025 роки.

 

          З метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, вирішення проблем, які турбують мешканців населених пунктів Красненської територіальної громади, за 2023 рік розглянуто 5022 звернень громадян. Проводилися моніторинги повторних та колективних звернень громадян і звернень громадян, які надходять до органів влади вищого рівня, а також причин, що їх породжують.

              Всі звернення були розглянуті відповідно до чинного законодавства та в межах компетенції надано необхідну допомогу. На питання, порушені у зверненнях, заявникам надавалися вичерпні, аргументовані та ґрунтовні роз’яснення.

               Також хочу відзвітувати за кошти, які були залучені, дякуючи спільній роботі Красненської селищної ради, виконавчому комітету, депутатському корпусу, соціально-відповідальному бізнесу, благодійним і громадським організаціям та міжнародним партнерам.

              Коштами приватних інвесторів,  проведено капітальний ремонт частини ділянки дороги Красне Утішків на загальну суму 12,0 млн. гривень. Тому хочу щиро подякувати всім, хто долучився:

         - ТЗОВ «Бусол» - 1, 5 млн. гривень;

         - ТЗОВ «Красненський елеваторний комплекс»- 5,0 млн. гривень;

         - ТОВ «ЗАХІД-АГРО МХП» - 5,0 млн. гривень;

         - ТОВ «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕЗ ГРУП» - 500 тисяч гривень.

              Проведено капітальний ремонт вул. Залізнична в смт. Красне, де ПРАТ «Красненський КХП» виділив 1,0 млн. гривень із загальної вартості робіт 2 940,846 тис.грн.

 

              За кошти з обласного бюджету проведено капітальний ремонт доріг обласного значення:

           -  дорога Петричі -Закомар’я у селі Петричі на загальну суму 5,0 млн. гривень з них кошти обласного бюджету – 3 млн.грн.

           -  дорога Красне-Куткір з вулиці Симоненка до села Острів на загальну суму 3,0 млн. гривень з них кошти обласного бюджету – 2 млн.грн.

             На будівництво ЦНАПу в смт. Красне виділено 3,6 млн. гривень з обласного бюджету.

             За кошти благодійників проведено благоустрій скверів:

     - у селі Балучин 100,00 тисяч гривень,  кошти ТОВ «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕЗ ГРУП»;

     - по вулиці Грушевського в смт. Красне 75,0 тисяч гривень,  кошти ТОВ «ЕКО КОРМ».

          У співпраці з місцевими благодійними фондами вдалося додатково залучити кошти:

- Українська освітня платформа – 1,3 млн. гривень (продуктові набори та гігієнічні набори для ВПО та соціально  незахищених жителів громади);

- МОМ – 300,0 тисяч гривень (засоби першої необхідності  для ВПО: матраци, миючі засоби, хімія);

- МОМ – 520,0 тисяч гривень (обладнання для учасників проекту «Людський вимір» 1 ноутбук та 6 планшетів та обладнання для закладів культури громади : проектори, колонки, принтери, ноутбуки);

- 600,0 тисяч гривень для облаштування Молодіжного простору «Чорнобривці» в селі Полоничі ( 120,0 тисяч гривень Угорська ЕКУ служба; 100,0 тисяч гривень громадська організація «Турбота в дії»; 380,0 тисяч гривень кошти спонсорів та жертводавців для обладнання класу);

- 120,0 тисяч гривень для розвитку дітей (проект спільний із громадською організацією «Турбота в дії», де придбали обладнання для гурткової роботи по селах громади);

- ПРОООН- 400,00 тисяч гривень (гуманітарна допомога для ВПО та соціально незахищених жителів громади).

        За 2023 рік багато було навчальних проектів, в яких брали участь жителі громади та посадові особи Красненської селищної ради, проводилися  тренінги «Не нашкодь», де навчали, як спілкуватися з військовослужбовцями та членами їх родин.

           Варто відзначити і допомогу від міжнародних партнерів:

       - Польща передала допомогу на загальну суму 46, 038 тисяч гривень: генератор  вартістю 42, 240 тисяч гривень (відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту),  та  2 перетворювачі IPS вартістю 3798, 00 гривень (селищна рада)   та генератор  вартістю 272,614 тисяч гривень для КНП «Красненська МЛ».

        - ПРОООН передали генератори вартістю 106, 338 тисяч гривень (КНП «Красненська МЛ» - 60,051 тис. грн., ЦНАП- 20,979 тис. грн., селищна рада – 25,308 тис. грн.) та портативні джерела живлення вартістю 58,043 тисячі гривень.

        - Німеччина передала два пожежні автомобілі вартістю 735,542 тисячі гривень (один пожежний автомобіль вартістю 306,757 тисяч гривень передано на баланс місцевої пожежної охорони). 

          Загальна вартість залучених партнерських коштів становить 26 млн. гривень.

           На завершення звіту хочу проінформувати про об’єкти, які планувалися до виконання, але у зв’язку з військовою агресією не були реалізовані, в тому числі на 2023 рік.

  1. Капітальний ремонт доріг місцевого значення:

селище Красне: вулиця Джерельна,

                             вулиця Стуса – вулиця Дорошенка,

                             вулиця Бічна Залізнична,

                             вулиця Бічна Стефаника - вулиця Мартовича;

село Утішків вулиця Головна;

село Мала Вільшанка вулиця Молодіжна – вулиця Довга;

село Андріївка вулиця Рудка, вулиця Південна – вулиця Молодіжна;

село Задвір’я вулиця Бічна Головна ( біля Храму);

село Сторонибаби вулиця Шевченка, вулиця Заводська.

  1. Співфінансування ремонту доріг обласного значення:

Красне – Куткір;

Андріївка – Бортків;

Полтва – Задвір’я.

  1. Будівництво і реконструкція:

дитячий садочок в селі Задвір’я (спів фінансування);

капітальний ремонт підлоги спортзалу в селі Задвір’я;

ремонт концертного залу Народний дім село Андріївка.

        Підбиваючи підсумки 2023 року, перш за все, хочу подякувати Збройним Силам України, які стали міцним щитом для кожного з нас, та волонтерам, які сформували та утримують надійний тил. Окремі слова вдячності депутатському корпусу, виконавчому комітету, працівникам апарату селищної ради, працівникам галузей освіти, культури, медицини, комунальних та приватних підприємств, всі ті, хто забезпечує життєдіяльність громади. Спільна і відповідальна робота кожного на своєму місці обов’язково приведе Україну до Перемоги.

       Все, що ми робили впродовж минулого року, в першу чергу спрямовано на забезпечення належного функціонування нашої громади у військовий час, допомозі Збройним Силам України, роботі із внутрішньо переміщеними особами, відновлення навчань у закладах освіти, розвиток медичної галузі та багато іншого.

      Дякую абсолютно кожному мешканцю громади за об’єктивну критику, конструктивні діалоги, спільну працю та її результати. Вірю, що і надалі всі ми будемо працювати над вирішенням існуючих проблем і виконанням намічених планів. Переконаний, що цей рік стане переможним для нашої країни, прогресивним для громади та мирним для всього українського народу. Спільно і лише спільно, ми все подолаємо, відновимо та розбудуємо.

        Ми – єдина громада, і це додає нам сили вистояти у важкі часи. Об’єднавши зусилля, з Божою допомогою нам вдалося здолати виклики та продемонструвати єдність фронту і тилу. Разом переможемо! Слава українським захисникам! 

Слава Україні! Героям слава!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь