Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Сміття – це власність і відповідальність громади

Дата: 06.06.2023 10:58
Кількість переглядів: 63

Фото без описуУ понеділок, 5 червня 2023 року в приміщенні Народного дому смт.Красне, що є центром Красненської ТГ, відбулася діалогова зустріч на тему «Організація збору та вивезення сміття на території Красненської ТГ».

Під час зустрічі, в рамках проєкту «Лабораторія творчого діалогу в громадах», що реалізовується Громадською Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки програми «U-LEAD з Європою», мешканці громади разом із представниками органів місцевого самоврядування, селищного голови, його заступника, секретаря ради, молоді з`ясували бачення проблеми та шляхи їх вирішення, враховуючи думку кожного.

Загалом під час зустрічі було обговорено основні проблемні питання, зокрема: виникнення стихійних сміттєзвалищ, відсутність процесу сортування сміття, відсутність контейнерів для різного виду сміття; загроза погіршення екологічного стану навколишнього середовища, механізм вивезення сміття, підняття тарифів, відсутність відповідної техніки та брак спеціалістів.

Фото без описуПід час обговорення учасники спільно шукали алгоритм дій для вирішення сформульованих проблем. Усі працювали у групових секціях, де розробляли план дій: пошук джерел фінансування, забезпечення вивезення сміття з кожного населеного пункту (закупівля спеціальної техніки), закриття сміттєвих звалищ, розроблення схеми санітарної очистки населених пунктів громади.

Також учасники зійшлись на пропозиції, щоб регулярно проводити виховну роботу з населенням: публікувати статті у місцевих ЗМІ про культуру поводження з відходами та про штрафні санкції, проводити уроки в освітніх закладах для дітей та їх батьків; розміщувати інструкції із сортування сміття.

Завершилась діалогова зустріч розробленим попереднього плану дій із організації збору та вивезення сміття на території Красненської ТГ. Учасники висловили задоволення, що змогли спільно попрацювати для пошуку і вирішення проблематики.  

Додамо, що консультаційну та інформаційну підтримку діалогових заходів надається в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки  «U-LEAD з Європою». Під час першого етапу проєкту 240 представників ОМС з 12 регіонів України пройшли навчання і дізналися як будувати діалог з мешканцями для вирішення спільних проблем, більш активно залучати їх до життя громади, здобули практичні підходи щодо взаємодії влади і громади, їх підтримки та взаєморозуміння під час прийняття рішень. Крім того, усі учасники тренінгів проводили дослідження та разом із жителями визначали по декілька актуальних проблем суспільного життя своєї громади для їх подальшого  обговорення і вирішення  за допомогою діалогів. В рамках проєкту в кожній громаді відбудуться щонайменше два громадські обговорення цих питань із залученням всіх заінтересованих сторін.

Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь