Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Пам'ять про закатованих голодом…

Дата: 25.11.2023 17:36
Кількість переглядів: 145

Фото без описуЦього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Ми згадуємо та пам’ятаємо про людей, які загинули внаслідок штучно організованого голоду. За різними оцінками - від семи до понад десяти мільйонів осіб. Увечері в багатьох українських оселях спалахнули поминальні свічки – на згадку про безневинних жертв одного з найжорстокіших режимів в історії людства.

Фото без описуСьогодні, в селищі Красне, біля фігури Матері Божої в місцевому сквері, за участі священнослужителів, представників місцевої влади та небайдужих людей, відбувся вечір-реквієм «Україна пам'ятає, світ визнає», який підготували працівники КЗ "Центр культури та дозвілля" Красненської селищної ради.

Місцеві священнослужителі Юрій Толочний та Степан Жукровський відправили поминальну панахиду за душі безневинних жертв.

У своєму зверненні секретар виконавчого комітету Богдан Глова зауважив, що сьогодні історія повторюється. У 90-ту річницю геноциду нашого народу нас знову намагаються знищити. Щоразу ми відчуваємо на собі, що таке росія. Нас продовжують закидувати ракетами, дронами. Діти у прифронтових районах мріють про свіжий шматок хліба. Геноцид українського народу продовжується. Знову.

Фото без описуВпродовж ХХ століття радянська влада тричі провокувала штучний голод на українських землях: у 1921-1923 роках, 1932-1933 роках та 1946-1947 роках. Другий Голодомор — 1932-1933 років — був наймасовішим та найболючішим: за оцінками Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду, тоді від голоду померли 10,5 млн українців. Точну кількість жертв встановити неможливо, оскільки фіксація смертей була невигідною тодішній владі. Також неможливо порахувати і непрямий вплив геноциду на демографічну ситуацію на теренах України, але він був значним. Про це наголосили ведучі заходу Оксана Кушинська та Христина Вовчанська.

Потім пролунала пісня-реквієм у виконанні гурту "Красняночки". Усі присутні запалили лампадки.

Завершився захід спільним виконанням "Боже великий, єдиний".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь