A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Пластуни станиці Красне у селі Зашків відвідали садибу-музей Євгена Коновальця

Дата: 15.06.2021 21:30
Кількість переглядів: 603

Фото без опису??Для ознайомлення з історією діяльності ОУН, формування духовного, національно-патріотичного виховання та з нагоди 130-річчя від дня народження Євгена Коновальця, на запрошення завідувача сектору Львівського історичного музею "Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця" Ігоря Селецького, пластуни станиці Красне на чолі зі своєю станичною Людмилою Гураш, секретарем виконавчого комітету Красненської селищної ради Богданом Гловою побували на навчально-пізнавальній екскурсії в садибі-музеї полковника Євгена Коновальця у с.Зашків, що на Львівщині.

??Музей відкритий у травні 1990 р. в садибі родини Коновальців, де Євген народився і постійно жив у 1891-1901 рр. та приїздив у наступні роки. У будинку розташована експозиція, яка висвітлюється у чотирьох кімнатах. В кімнатах представлені документи і фотоматеріали періоду дитинства та юнацтва, а також про військову діяльність, Тут школярі дізналися, що у 1915 році Євген Коновалець брав участь у героїчному бою за гору Маківку і потрапив у полон, захоплено слухали розповідь екскурсовода про заснування і керівництво УВО й ОУН, боротьбу в підпіллі, трагічну загибель полковника у Роттердамі.

??Період дитинства та юнацтва представлений у першій кімнаті, у другій – військова діяльність. Матеріали третьої кімнати розповідають про заснування та керівництво УВО та ОУН, боротьбу в підпіллі. Четверта кімната присвячена трагічній загибелі і вшануванню пам’яті Євгена Коновальця.

??З 1 березня 1993р. музей Є.Коновальця отримав статус державного і став відділом Львівського історичного музею.

??На подвір’ї перед будинком стоять пам’ятники провіднику українського руху. По одну сторону той, що був створений з нагоди 100-річчя полковника, але був знищений вибухом, а по іншу сторону — новий, вилитий у бронзі.

?Євген Коновалець гуртував навколо себе людей задля великої ідеї — здобуття незалежності України????????????. Він ціною власного життя, безкорисливо, крок за кроком добивався права українцям жити у власній державі.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь