A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Офіційна інформація щодо проблеми подачі газу до бюджетних установ

Дата: 28.10.2021 14:39
Кількість переглядів: 297

Фото без опису    Ще у вересні органи місцевого самоврядування, зокрема і відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Краcненської ТГ, намагались безуспішно провести тендери на поставку газу до бюджетних установ, проте враховуючи стрімке подорожчання газу, безрезультатно, оскільки попередні постачальники не виходили на тендер по запропонованій ціні.

    Після підписаного меморандуму між органами місцевого самоврядування та керівництвом держави, у середу 13 жовтня надійшла офіційна інформація, що для бюджетних установ по нижчій ціні (16,55 - 16,8 грн. за 1 куб. газу) поставляє лише «Нафтогаз України» та «Нафтогаз Трейдинг». Проте, щоб заключити угоду з новим визначеним на рівні держави постачальником, потрібно було отримати Акти звірки з попередніми постачальниками газу, які пропонували більш ніж вдвічі вищу ціну. Без зазначених Актів, підписаних попередніми постачальниками, пакет документів для заключення угоди з «Нафтогазом» не повний, а відтак неприйнятний для виконання подальших кроків. І це при тому, що у вихідні дні, зокрема з 14 по 17 жовтня дані газові компанії не працювали. Отримавши відповідні Акти, відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради, одразу подав документи до запропонованого нового постачальника «Нафтогазу України», отримавши відповідь, що пакет документів обробляється юридичним відділом «Нафтогазу». Та враховуючи те, що в один час пакети документів подали усі бюджетні установи України, новий постачальник немає фізичної можливості усе це обробити. Якщо ж заключати угоди з попереднім постачальником («Газзбут»), то у двічі більші ціни (32-40 грн. куб.) не просто не підйомні для бюджету, але й можливі притягнення керівників бюджетних установ, які заключили угоди на значно дорожчий газ, до відповідальності.

    Окрім цього, відкритим залишається питання реєстрації нових договорів в органах Казначейства, оскільки в «Нафтогазі» заявляють, що технічно не можуть забезпечити наявність на усіх договорах мокрих печаток та підписів. Також відомо, що фізично газ до бюджетної установи подадуть після розпломбування газового лічильника кожного закладу та установи спеціалістом газотранспортної компанії, що відповідає за транспортування газу, звісно після оплати за підключення, яка здійснюється через органи Казначейства на підставі угод з поставки газу, які повинні відповідати чинному законодавству України, про що вище наведено. Враховуючи згадані обставини, передбачаємо і щодо цього значну чергу.

    Такі правила гри, на нашу думку, повинні були запроваджуватись не в жовтні, а ще у серпні. Зі своєї сторони Красненська селищна рада, та її структурні підрозділи вчасно здійснили усі відповідні для отримання газу дії, належно і вчасно подали усі потрібні документи. Керівництво Красненської селищної ради жодним чином зі своєї сторони не зволікало з діями щодо підключення газу до бюджетних установ через будь-яку економію, оскільки здоров’я громадян, зокрема і дітей понад усе.

   Знаємо, що з подібною ситуацією зіткнулись усі територіальні громади України. На сьогодні жодна бюджетна установа на Львівщині ще не заключила договір. Сподіваємось на якнайшвидше розв’язання даної проблеми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь