Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Про проведення громадського обговорення щодо перейменування назви вулиці в смт.Красне

Дата: 19.09.2022 17:31
Кількість переглядів: 385

Фото без описуКрасненська селищна рада інформує про початок проведення громадського обговорення пропозиції щодо перейменування назви вулиці Волошкова в смт.Красне Золочівського району Львівської області.

    1.  Організатор громадського обговорення: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області.

2. Об’єкт права власності, якому пропонується змінити назву (найменування): вулиця Волошкова в смт.Красне Золочівського району Львівської області.

3. Пропозиції та обґрунтування щодо зміни назви (найменування) об’єкта права власності: пропонується змінити назву вулиці Волошкова на вулицю Памва Беринди в смт.Красне Золочівського району Львівської області.

   Памво Беринда – український енциклопедист і мовознавець, лексикограф, письменник і поет, друкар, гравер. Один із найвидатніших постатей культурно-освітнього руху Галичини та України першої половини ХVII століття.На жаль, про нього не залишилося жодних біографічних даних. Окрім його друкарської та просвітницької діяльності, відомі лише написані ним вірші, передмови й післямови до виданих ним книжок, гравюри. Дотримуючись архаїчної традиції, за якою розглядав власну працю як служіння Богові, друкар не підкреслював свого авторства і приховував своє ім'я за вміщеною у деяких виданнях монограмою «ПМБ», що розшифровується як «Памво Беринда — монах». Памво Беринда був високоосвіченою людиною: мав уявлення принаймні про тузінь мов, серед яких налічував «алманську» (тобто німецьку, германську мову), волинськугрецькудалматськудавньоєврейськулатинськумосковськупольську, руську (тобто староукраїнську, або Західноруську, або старобілоруську, або києворуську часів Литовської Русі), сирійськусловацькучеську і, зрозуміло, слов'янську.[3] Належав до гуртка Балабанів, що об'єднував українських культурно-освітніх діячів 1-ї половини XVII ст. Мав звання протосингела Єрусалимського Патріарха. Помер 13 липня 1632 року у Києві і був похований у Києво-Печерській лаврі, існував його надгробок з написом на плиті «Памво Беринда, коректор книг і управитель типографії печерської, протосингел святого отця патріарха єрусалимського, людина вчена, залишив „Лексикон словенороський“ і по трудах чернечих, сповідничих і друкарських тут спочив».

  1. Суб’єкт, що вносить пропозицію щодо зміни назви (найменування) об’єкта права власності: Красненський селищний голова ( Розпорядження №73 від 15.09.2022 року).

  2. Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі зборів та (або) зустрічей проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і до 25 листопада 2022 року.

  3. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: krasne-otg@ukr.net, krasne.arh@gmail.com до 19 жовтня 2022 року включно.

  4. Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження; анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: смт. Красне, вул. І.Франка, 2А, Красненська селищна рада, тел. (03264) 2-23-42,  krasne-otg@ukr.net.

  6. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: начальник відділу архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою-головний архітектор селищної ради Владика Мар’яна Юріївна та начальник юридично-економічного відділу селищної ради Слівінський Роман Андрійович.

  7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 03 листопада 2022 року, на офіційному сайті Красненської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь