A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: про адмінпослуги, схвалення програм, воду, бюджет, плани роботи на 2023 рік, зміни у депутатському корпусі та складі виконкому і таки появу вулиці Памва Беринди

Дата: 03.12.2022 17:47
Кількість переглядів: 174

Фото без описуВ п’ятницю 2 грудня відбулося чергове важливе 59-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, на якому розглянули більше 20 питань під головуванням селищного голови Романа Фурди.

✅Розпочали з затвердження деяких інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються через відділ «ЦНАП» Красненської селищної ради з таких блоків адмінпослуг: реєстрація юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, реєстрація нерухомого майна, архітектура, житлово-комунальні послуги, послуги ДРАЦС, декларування місця проживання, торгівля. Всього Красненський ЦНАП надаватиме майже дві сотні послуг.

✅Встановили порядок побачень батька з малолітніми дітьми.

✅Затвердили План роботи виконавчого комітету Красненської селищної ради на 2023 рік, куди входить прийняття соціальних рішень враховуючи протоколи комісії з питань захисту прав дитини при Красненській селищній раді та опікунської ради, надання дозволів на зріз дерев, схвалення цільових галузевих Програм Красненської селищної ради, схвалення рішень щодо вдосконалення положень та статутів структурних підрозділів ради, затвердження (схвалення) проектно-кошторисних документацій на проведення реконструкцій, будівництв та капітальних ремонтів об’єктів, які є на балансі Красненської селищної ради, схвалення програм підтримки ЗСУ та змін і доповнень до уже прийнятих програм з даного питання, схвалення проектів бюджету, який подається на розгляд постійних депутатських комісій з подальшим розглядом радою та багато інших питань, які розглядатимуться на засіданнях виконавчого комітету згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Проте, слід зауважити, що в бюджетних питаннях виконком на пряму затверджуватиме лише перекидки коштів в межах розпорядників, а остаточне рішення по напрямках фінансування прийматимуть депутати.

▶️В питанні внесення змін до рішення виконавчого комітету селищної ради від 15.07.2022р. №350 «Про відновлення роботи комунальних закладів дошкільної освіти» зазначили, що відновлення діяльності закладів дошкільної освіти можливе лише за умови суворого дотримання закладами алгоритму дій при оголошені повітряної тривоги, наявність місць в укриттях. В даних змінах обговорили питання щодо потреби збільшення кількості дітей в садочках «Барвінок» в с. Андріївка та «Курочка ряба» с. Сторонибаби.

✅Продовжили дію тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються ТзОВ «Сількомунгосп» на території смт. Красне (так званий поштовий), тобто вартість тарифів не підвищували, залишивши їх на рівні 2021 року.

✅З метою охорони хвойних насаджень та запобігання їх незаконному вирубуванню, визначили місцем збуту хвойних дерев у передноворічний період (ялинок) з грудня 2022 року по січень 2023 років Красненський ринок ТзОВ «Виробничник» за адресою: вул. Івана Франка 2/г, смт. Красне.

✅У змінах та доповненнях до показників селищного бюджету на 2022 рік, схвалили виділення коштів, а саме: 115 тис. на оплату праці педагогам загальної середньої освіти та 50 тис. на інші поточні видатки в галузі освіти, 300 тис. на благоустрій та 100 тис. на придбання форми для територіальної оборони.

▶️При схваленні показників проекту селищного бюджету на 2023 рік, які пропонуються на розгляд постійних депутатських комісій з подальшим затвердженням депутатами на сесії селищної ради, яка відбудеться 8 грудня, схвалили:

📌У проекті бюджету Красненської селищної територіальної громади на 2023 рік обсяг видатків з врахуванням трансфертів пропонується в сумі 145 млн. 003 тис. грн. На 2022-й рік видаткова частина затверджувалась в сумі 139 млн. 555 тис. грн.. Найбільшу питому вагу у структурі видатків загального фонду бюджету займають видатки на освіту - 82 млн. 969,9 тис. грн (64,19 %). Правда відомо, що держава цього року забрала в Красненської ТГ освітню субвенцію майже на 6 млн. грн. А наступного 2023 року буде не додано освітньої субвенції ще на таку ж суму і це з врахуванням уже забраної, якої також не буде. Тобто це більше 11 млн. грн., які потрібно буде вишукувати у місцевому бюджеті.

📌На харчування дітей пільгових категорій передбачено 500 тис. грн. Видатки на харчування у дошкільних закладах за рахунок бюджету (загального фонду) - 600 тис. грн..

📌На оплату комунальних послуг та енергоносіїв в галузі освіти на 2023 рік за рахунок коштів бюджету планується 7 млн. 108,4 тис. грн.

📌По КНП «Красненська лікарня» заплановано 2 млн. 405 тис. грн. Відомо, що у 2022 році на лікарню щомісячно додавали біля 500 тис. грн.., оскільки НСЗУ не підписала угоди на послуги по вторинній медичній допомозі. Проте є сподівання, що це станеться у 2023 році і відповідно буде економія по цих видатках з місцевого бюджету.

📌Видатків на енергоносії по медицині заплановано в сумі 1 млн. 355 тис. грн., пільгові медикаменти – 600 тис. грн., на продукти харчування – 350 тис. грн. та на пільгове зубопротезування – 100 тис. грн.

📌По загальному фонду на соціальний захист і соціальне забезпечення на 2023 рік за рахунок коштів бюджету громади передбачаються асигнування в загальній сумі 5 млн. 872 тис. грн.

📌Передбачаються видатки на: пільги на оплату ЖКП та інші пільги – 107 тис. грн., пільгове перевезення - 470 тис. грн., надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку та іншим хворим – 300 тис. грн., інші видатки у сфері соціального захисту населення складають 225 тис. грн., за рахунок яких планується одноразова допомога особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій в Республіці Афганістан та родинам загиблих бойових дій в Республіці Афганістан, фінансування заходів міжрайонної первинної організації УТОС, виплата репресованим, учасникам АТО, тощо, одноразова адресна допомога на лікування мешканців громади – 320 тис. грн., допомога на поховання – 30 тис. грн., забезпечення громадян, які підуть служити на військову службу – 40 тис. грн., забезпечення поховання військовослужбовців – 105 тис. грн., забезпечення інших видатків у сфері соціального захисту і соціального забезпечення – 4 млн. 275 тис. грн.

📌На забезпечення діяльності КУ «Центр надання соціальних послуг» виділено 4 млн. 275 тис. грн. (обслуговування одиноких та ін..)

📌Видатки на культуру і мистецтво передбачені в сумі 4 млн. 953,9 тис. грн. (Центр культури і дозвілля, Публічна опорна бібліотека з Народними домами та бібліотеками). На оплату комунальних послуг та енергоносіїв у загальному фонді в галузі культури на 2023 рік планується 483700 грн.

📌В проекті бюджету на 2023 рік видатки для установ фізкультури та спорту (загальний фонд) передбачені в сумі 1 млн. 165 тис. грн. Вказані кошти планується спрямувати на утримання ДЮСШ «Авангард».

📌На житлово-комунальне господарство у загальному фонді передбачено 6 млн. 800 тис. грн., з них на благоустрій 6 млн. 800 тис. грн., та 1 млн. на грейдерування доріг.

📌На забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони в бюджеті на 2023 рік передбачено кошти в сумі 578 тис. грн.

📌Також є угоди з іншими ТГ щодо послуг жителям Краснанської ТГ. Відповідно на музичні школи 1 млн. 876,2 тис. грн.., дитячий будинок «Добре серце» (сиротинець в с. Новий Милятин) - 727 тис. грн., Територіальний центр соціального обслуговування (будинок престарілих) – 622 тис. грн., місцеве радіо - 280 тис. грн., щодо перебування жертв сімейного насильства - 334 тис. грн.

📌Бюджет розвитку пропонується біля 14 млн. грн.., який розподілятиметься по об’єктах наступного року в залежності від наявності проектно-кошторисних документацій, прийнятих програм та позиції державного казначейства щодо пропуску коштів на ті чи інші об’єкти. Відомо, що цього 2022 року державне казначейство зупинило оплати капітальних видатків по усіх громадах України через військовий стан. Відповідно не можна було здійснювати капітальних ремонтів та будівництв ні доріг, ні будівель, лише поточні видатки. Члени виконкому висловили сподівання, що наступного року ситуація зміниться на краще, хоча є і застереження.

▶️Через війну та постійні вимкнення електроенергії страждає бізнес, призупиняється робота підприємств, звільняються працівники, а відповідно в такій ситуації «падають» бюджети різних рівнів. Наприклад, як уже зазначалось, через призупинення роботи Сторонибабського спиртзаводу до селищного бюджету Красненської ТГ вже не надійшло біля 2,5 млн. грн., через звільнення урядом від сплати значного розміру певних земельних податків для залізниці, до селищного бюджету вже не надійшло біля 3 млн. грн. По іншому бізнесу через війну втрати ще біля мільйона. Плюс забрана освітянська державна субвенція (біля 6 млн. грн.), не підписання угоди з боку НСЗУ по лікарні (біля пів мільйона щомісяця). Тому втрати через війну лише по Красненській ТГ вже цього року явно більші за 10 млн. грн.. Що буде наступного року, ніхто не знає, але без успішної роботи бізнесу, бюджету не буде і відповідно реалізація всього запланованого буде під питанням. Та наразі віримо у перемогу, відбудову та реалізацію усіх планів. Слід додати, що перехідні залишки також розподілятимуться лише наступного року. Однозначно фінансуватимуться програми підтримки української армії.

✅Члени виконкому одноголосно схвалили рішення про перейменування назви вулиці в смт. Красне, а саме вулиці Волошкової на вулицю Памва Беринди, про якого вже було достатньо публікацій у різних ЗМІ (найвидатніша постать культурно-освітнього руху Галичини та України першої половини ХVII століття, активний захисник української мови). Тепер слово за депутатами, які прийматимуть остаточне рішення з цього питання 8 грудня.

✅Схвалили зміни до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади, зміни до Програми соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю у зв’язку з чим підтримали соціально-вразливі верстви населення Красненської ТГ.

✅Схвалили зміни до Комплексної програми розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ»).

✅Схвалили проект «Програми забезпечення поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні по Красненській територіальній громаді на 2023 рік». Звісно не дай Бог, щоб у нас були загиблі військові, але якщо таке станеться, то їх сім’ї зможуть розраховувати на допомогу селищної ради у цьому питанні. Члени виконкому вважають таку програму важливою.

✅Схвалили передачу приміщення та основних засобів Скнилівської школи на баланс Центру культури та дозвілля Красненської територіальної громади.

✅Прийняли рішення щодо винесення на розгляд постійних депутатських комісій та сесії селищної ради питання «Про затвердження Плану роботи Красненської селищної ради на 2023 рік», яке заплановане до розгляду радою 8 грудня.

✅Схвалили внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Красненської селищної ради. Справа в тому, що депутат Ірина Гаєвська подала заяву про складання депутатських повноважень. Наступний за списком кандидат в депутати Тетяна Лакатош з Утішкова, яка є членом виконкому. Згідно з законодавством, депутат тієї ж ради не може бути членом виконкому. А оскільки на цій сесії заплановано приведення до присяги нового депутата, а саме члена виконкому Тетяни Лакатош, то рішення про виведення її зі складу виконкому попередньо схвалене і буде розглянуте депутатами після складання присяги депутата Тетяною Михайлівною. Також попередньо схвалено проект рішення про внесення змін до складу постійних депутатських комісій Красненської селищної ради, де пропонується вивести Гаєвську Ірину Зіновіївну зі складу постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, етики, законності, взаємодії з правоохоронними і контролюючими органами, засобами масової інформації, органами державної влади та іншими органами місцевого самоврядування та ввести до складу тієї комісії Тетяну Михайлівну Лакатош.

✅Відправили на розгляд постійних депутатських комісій та сесії ради структуру, штатний розпис апарату, що пропонується на рівні 2022 року.

✅Схвалили проект Положення про Відділ архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою, згідно якого відділ (головний архітектор) присвоєння, зміну, коригування, анулювання адреси об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна у відповідності до вимог чинного законодавства надає шляхом видачі наказів з занесенням інформації до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. В окремих випадках за поданням архітектора з погодженням селищного голови - рішення приймається виконавчим комітетом селищної ради. Тобто у більшості випадків такі накази головний архітектор видаватиме самостійно без попереднього комісійного схвалення, що значно прискорить процес.

✅Схвалили методику розрахунку орендної плати за майно комунальної власності Красненської територіальної громади.

Загалом члени виконкому попрацювали досить плідно та ефективно, опрацювавши значну кількість інформації. По проектах, які виносяться на розгляд сесії ради, м’яч тепер на полі депутатів, які прийматимуть остаточні рішення по цих проектах 8 грудня.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь