A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: соціальні питання, медицина, оплата за газ, громадські роботи, зріз аварійних дерев, про роботу закладів освіти та інше…

Дата: 16.12.2022 19:35
Кількість переглядів: 195

Фото без описуСьогодні 16 грудня відбулося чергове засідання 60-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда.

Розпочали з подання клопотання щодо присвоєння почесного звання України Мати – героїня багатодітній 32-річній жительці Красненської територіальної громади, яка народила та виховала до 8-ми річного віку шестеро дітей.

Надали дозвіл на дарування житлового будинку та земельної ділянки з дотриманням усіх прав малолітніх дітей, які там зареєстровані.

Затвердили структуру та штатний розпис КНП Красненської селищної ради «Красненська міська лікарня» на 2023 рік, щодо яких доповів директор КНП Микола Іванович Колачинський. До існуючих штатних посад додали 2 молодші сестри (санітарки) у зв’язку з наявністю важкохворих у паліативному відділенні, 0,5 ставки рентгенолога (тобто додано до тих 0,5, що було і в результаті наявна ставка), 0,5 водія та 0,5 програміста, який працюватиме по НСЗУ. Натомість скорочено посаду заступника директора з фінансових питань.

До речі є сподівання, що з наступного року наша вторинна медицина отримуватиме кошти від Національної служби здоров’я України, як отримує первинка. Бо цього року через не підписання з боку НСЗУ угоди з КНП «Красненська МЛ», селищна рада щоб не закрити лікарню, змушена була виділяти додатково на Красненську лікарню біля півмільйона гривень щомісячно. Проте зауважено, що зросла кількість підписаних між сімейними лікарями і пацієнтами декларацій до 11 тис.

При внесенні змін до показників селищного бюджету ще на поточний 2022 рік, члени виконкому підтвердили виділення з обласного бюджету 1 111 200 грн. для оплати комунальних послуг (енергоносії):

📌170 000 грн. – на оплату природного газу закладам дошкільної освіти;

📌775 200 грн. – на оплату природного газу закладам загальної середньої освіти;

📌166 000 грн. – на оплату природного газу КНП «Красненська міська лікарня».

Перенаправили 30 тис. грн. на технічне обслуговування та утримання в належному стані внутрішньої мережі газопостачання Красненського опорного закладу загальної середньої освіти №1.

Після отримання погоджень Державної екологічної інспекції надали дозвіл на зріз дерев в селі Задвір’я, а саме:

📌на подвір’ї амбулаторії загальної практики - сімейної медицини: породи липа - 1 дерево, породи акація - 5 дерев;

📌на території шкільного подвір’я: породи ялина - 2 дерева, породи туя - 1 дерево, породи каштан - 1 дерево, породи ясен - 1 дерево.

Визначили об’єкти за погодженням з «Центром пробації», на яких засуджені до покарання у виді громадських робіт та порушники, яким накладено адміністративне стягнення у виді громадських та суспільно корисних робіт будуть відбувати такі громадські та суспільно корисні роботи:

🔸прибирання та обкошування вулиць, парків, скверів, іншої території;

🔸фарбування огорожі, підбілювання бордюрів;

🔸вирубування, обрізання кущів та чагарників;

🔸розчистка каналів, кюветів;

🔸роботи по впорядкуванню території лісів, біля річки, озера;

🔸догляд за об’єктами культурної спадщини;

🔸розгортання кретон у парках, скверах, стадіоні;

🔸порізка деревини, рубання та заготівля дров;

🔸прибирання від хмизу та гілок об'єктів, де проводились роботи із санітарної обрізки зелених насаджень;

🔸ліквідація неорганізованих (стихійних) звалищ сміття;

🔸навантаження негабаритного сміття, гілля;

🔸благоустрій території місць масового відпочинку населення, дитячих та спортивних майданчиків, висаджування дерев.

✅У зимовий період:

🔸згрібання і підмітання снігу на пішохідних доріжках;

🔸обробка пішохідної частини доріг протиожеледними матеріалами;

🔸формування сніжного валу для наступного вивозу, видалення снігу (вивіз);

🔸сколювання льоду і видалення сніжно-крижаних утворень з пішохідної частини доріг.

Надали дозвіл на виносну торгівлю та внесли зміни до рішення «Про відновлення роботи комунальних закладів освіти». Щодо останнього, то оскільки в селі Петричі було влаштовано укриття, яке тепер вміщує більше учнів, то для усієї школи встановлено змішану форму навчання з 19 грудня.

На завершення обговорили наступне: з метою запобігання ожеледиці щодо посипання тротуарів відповідними сумішами, питання збільшення надбавок педагогічним працівникам попри те, що на наступний рік повідомлено про недоплату освітньої субвенції для Красненської ТГ з боку держави на майже 8 млн. грн.. Обговорено і питання грейдерування вулиць, на яке на останній сесії закладено мільйон гривень. Проблема щодо вирішення цього питання полягала в тому, що до вересня державне казначейство такі видатки не пропускало, а з вересня велика кількість грейдерів була задіяна на державних дорогах, тому практично неможливо було знайти дорожню фірму, котра б виділила грейдер на комунальні вулиці, оскільки на території громади немає жодного грейдера. Дорожні фірми вибирали значні державні замовлення, а органам місцевого самоврядування лише обіцяли, а фактично мабуть місцеве самоврядування тримали як запасний варіант через відносно невеликі суми замовлень. Проте є надія, що дані роботи таки будуть виконані, хоча капітальні видатки (капітальні ремонти) органи державного казначейства і надалі не пропускають, лише поточні. Держава очевидно і надалі продовжує тримати місцеві бюджети як резерв через військовий стан.

Держказначейство не пропустило проплату навіть подарунків дітям соціально вразливих категорій та дітям бійців до Дня святого Миколая. Тому керівництво селищної ради звернулось до підприємців громади, які не відмовили. Тож діти без подарунків не залишились.

Віримо в перемогу! Все так не буде…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь