Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: соцсфера, аварійні дерева, допомога армії, адмінпослуги та господарські питання…

Дата: 16.05.2023 09:36
Кількість переглядів: 112

Вчора, 15 травня відбулось чергове 73-те засідання виконавчого комітету селищної ради на якому під головуванням Красненського селищного голови Романа Фурди було розглянуто 28 важливих питань.

Розпочали з соціальних питань, а саме:

У зв’язку з тим, що начальник юридично-економічного Фото без описувідділу пішов служити до ЗСУ, внесли зміни до складу опікунської ради при виконавчому комітеті ввівши новопризначеного начальника відділу Оксану Владику замість Романа Слівінського.

Прийняли чотири рішення про подання до суду органом опіки й піклування щодо доцільності визначення опікуна: брата над братом інвалідом, сина над мамою, брата над сестрою та племінника над тіткою.

Надали дозвіл на реєстрацію місця проживання дитини, позбавленої батьківського піклування.

Прийняли два рішення про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дітей, позбавлених батьківського піклування.

Одне рішення про встановлення порядку побачень скасували, а інше прийняли.

Надали статус дитини позбавленої батьківського піклування та одразу іншим рішенням призначили цій дитині опікуна.

Доручили комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Красненської селищної ради надати за бюджетні кошти соціальні послуги (догляд вдома та натуральна допомога) ще п’ятьом громадянам відповідних пільгових категорій та одній на платній основі.

Окрім вищезгаданих соціальних питань, надали дозвіл на зріз аварійних (5) та кронування (6) дерев в смт. Красне, зріз (4) дерев на території Задвір’янської школи та (4) дерев в с. Безброди навколо цвинтаря.

Прийняли рішення про організацію та проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Красненської територіальної громади, затвердивши відповідне Положення, конкурсну комісію та конкурсну документацію, як це передбачено законодавством.

Затвердили зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва «Відновлення елементів благоустрою населених пунктів - капітальний ремонт тротуару по вул. Привокзальна 1-13 в смт.Красне Золочівського району Львівської області».

Затвердили проєктно–кошторисну документацію та експертний звіт «Реконструкція спортивного майданчика з синтетичним трав’яним покриттям в с.Задвір’я по вулиці Героїв Майдану, 38 Красненської територіальної громади».

Затвердили додаткові адміністративні послуги, які надаються через відділ «ЦНАП» Красненської селищної ради», а саме: державна реєстрація зміни імені, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, державна реєстрація розірвання шлюбу, видача витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію акта цивільного стану. Тобто тепер кількість адмінпослуг, які надає Красненський ЦНАП зросла з 191 до 196.

Окрім цього схвалили проєкти рішень, які запропоновані на обговорення в постійних депутатських комісіях з подальшим винесенням на розгляд сесії Красненської селищної ради, а саме:

Схвалили вступ Красненської селищної територіальної громади до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «АСОЦІАЦІЯ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД», що дасть можливість ширшої участі селищної ради у різноманітних проєктах, залучення нових грандів та інвестицій.

Розглянули питання списання основних засобів в галузі освіти, тобто тих, які вже не придатні до використання.

Запропоновано на обговорення попереднього плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, враховуючи внесені зміни до освітянських законів. Члени виконкому зауважили, що попередня влада на всеукраїнському рівні робила ставку на опорні школи. Тепер змінили законодавство і пропонують новий поділ на ліцеї, гімназії та початкові школи. Хто не виконає, не отримає освітянської субвенції, яку і так суттєво зрізали. Також держава у ліцеї пропонує класи у кількості не більше 25 учнів у початковій ланці та не більше 24 учнів у старшій школі. У це означає, що у майбутньому ліцей, який утворюватиметься однозначно на базі якоїсь школи, матиме більше класів. Постане проблема з приміщеннями. Наразі лише обговорюється попередній план, згідно якого запропоновано до обговорення утворення у Красненській ТГ ліцею ім. Василя Кука, біля 10 гімназій та функціонування 2-х початкових шкіл. Наголошено на розробленні заходів, які б дали можливість уникнути зменшення мережі навчальних закладів.

В питанні змін та доповнень до показників селищного бюджету на 2023 рік, схвалили наступне: підтвердили обласні кошти 900 000 грн. – на реконструкцію спортивного майданчика з синтетичним трав’яним покриттям в с.Задвір’я, 100 000 грн. – створення сучасного інтерактивного простору громади на базі діяльності бібліотек, 5 000 грн. надає обласний бюджет на оплату транспортних послуг (витрат на пальне) для відвідування школярами музеїв Львівської обласної ради, як і 78 464 грн. – на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки – локації здорової України». Підтвердили обласні кошти в сумі 500 000 грн. - на проведення нормативно - грошової оцінки земель по Красненській ТГ.

Схвалено членами виконкому за рахунок селищного бюджету виділити: 50 000 – на придбання матеріальних засобів для армії, 980 000 грн. на Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ»), 595 000 – на капітальний ремонт тротуару по вул. Привокзальна в смт.Красне, 180 500 – на послуги з утримання об’єктів благоустрою по розчистці канави та осушення підтоплених територій смт.Красне, 350 000 – на проведення ремонту вуличного освітлення у с.Полтва.

Зазначено, що у селі Полтва взагалі не було ніколи жодного освітлення і воно відповідно робитиметься з нуля, і до вирішення даного питання також долучається громада села. Як зазначив селищний голова Роман Фурда, якщо силами комунального підприємства вдасться успішно облаштувати освітлення в селі Полтва, то після цього обговорюється і облаштування освітлення в селах Богданівка, Полоничі, Задвір’я та ін.. Також в плані організації благоустрою населених пунктів, схвалено 50 000 – на оплату послуг трактора (викорчовування пеньків, очистка каналів та ін..).

В плані підтримки галузі освіти схвалено: по дошкільній освіті 100 000 грн. на придбання будівельних та господарських матеріалів, 150 000 грн. на продукти харчування, 7 700,00 грн. на курси по цивільному захисту, 22 600 грн. на виготовлення проєктно – кошторисної документації на об’єкт «Заходи з енергоефективності і часткова термомодернізація будівлі ЗДО «Калинонька» та по заходах енергозбереження на цей проєкт 86 000 грн.; закладам загальної середньої освіти 50 000 грн. – на придбання господарських товарів, 5 400 грн. – на курси по цивільному захисту, 3000 грн. на придбання медикаментів до аптечок для шкільних автобусів; бібліотекам 85 000 грн. на придбання крісел, 100 000 грн. на придбання комп’ютерної техніки; спортивній школі 50 000 грн. на придбання кубків та винагород; в плані спорту 2 000 000 грн. на реконструкцію спортивного майданчика з синтетичним трав’яним покриттям.

На будівництво ЦНАПу схвалили 500 тис. грн., на дороги 3 млн. грн.., на співфінансування Регіональної програми інформатизації 100 тис. грн., на Бюро судово – медичної експертизи 50 тис. грн. та інше…

Обговорили питання зосередження в одному секторі мобілізаційної, оборонної роботи та цивільного захисту. Роман Фурда наголосив, що мобілізаційна робота стосується значною мірою мобзавдань згідно угод з підприємствами, фермерами щодо поставок армії продовольства та ін.. І це значний обсяг організаційної роботи, формування документацій..

Продовжили дію програми боротьби зі злочинністю та зміцнення правопорядку на території Красненської територіальної громади на 2023 рік.

Працювали члени виконкому активно, задаючи питання та надаючи різноманітні пропозиції, що дозволило прийняти велику кількість надзвичайно важливих рішень. На завершення обговорили багато інших господарських питань та шляхи їх вирішення. Не дивлячись на війну, постійні зменшення державних дотацій та субвенцій, проблеми проходження коштів через органи держказначейства, домовились і надалі якісно працювати над розвитком Красненської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь