A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

На засіданні виконкому: завершити декомунізацію, про санітарну очистку населених пунктів, «Активні парки» та інше…

Дата: 01.06.2023 18:22
Кількість переглядів: 76

Фото без описуСьогодні 1 червня відбулось чергове 76-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда.

Головуючий підняв питання щодо завершення декомунізації. Якщо ще десь на якихось об’єктах в населених пунктах Красненської територіальної громади є залишки символіки комуністичного тоталітарного режиму, то їх потрібно демонтувати, щоб ніщо не нагадувало нам про нав’язливу з москви ідеологію. Переважно це можуть бути радянські п’ятикутні зірки з серпом і молотом, тотожні написи чи навіть постаменти. Усі члени виконкому одноголосно підтримали це питання щодо ліквідації таких виявлених символів радянського комуністичного тоталітарного режиму.

Надали дозвіл на розробку схеми санітарного очищення населених пунктів Красненської територіальної громади. Цю схему санітарного очищення території населених пунктів розробити на розрахунковий термін 25 років з визначення першочергових (5 років) та довгострокових заходів. Замовником розроблення Схеми виступає селищна рада. Затвердили відповідні завдання, що детально описані у додатку 1 до цього рішення. Це стосується усіх 18-ти населених пунктів Красненської територіальної громади.

В межах відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту перекинули 78464 грн. на реалізацію соціального проекту «Активні парки – локації здорової України». В межах цього проекту відповідний фахівець - координатор працює з дітьми, особливо під час літніх канікул переважно у спортивних напрямках. Складені відповідні графіки по населених пунктах, зазначені на сайті цього проекту.

На завершенні обговорили питання благоустрою, грейдерування вулиць населених пунктів, функціонування актового залу Красненської школи №2. Також селищний голова повідомив про потребу ремонту дитячого майданчика в с.Сторонибаби, щодо якого є звернення мешканців. Хоча ще у 2021 році було відновлено та влаштовано чимало дитячих та спортивних майданчиків в різних населених пунктах територіальної громади і про це не одноразово писали. Потім розпочалось широкомасштабне вторгнення росії. Відповідно органи держказначейства не пропускали такі видатки. Окрім цього, сотні тисяч гривень були виділені на підтримку Української армії, закуповувались і надалі закуповуються тепловізори, приціли та інші потрібні для наших бійців речі. Це не малі кошти. І надалі звертаються військові частини до органів місцевого самоврядування. А з іншої сторони є звернення місцевих мешканців про відновлення дитячих майданчиків і доводиться приймати мудрі рішення, щоб вирішити різні питання. Та продовжуємо вірити у перемогу, після якої стане можливим фінансування лише мирних внутрішніх проектів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь