Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Засідання виконкому: соціальні питання, адміністративні послуги на місцях, аварійні дерева, допомога армії, фінансова підтримка галузей, освітлення вулиць та інші господарські питання…

Дата: 27.06.2023 16:03
Кількість переглядів: 75

 

Фото без описуВчора 26 червня, під головуванням селищного голови Романа Фурди, відбулось чергове 79-те засідання виконавчого комітету селищної ради на якому оперативно розглянуто два десятки важливих питань.

Розпочали з соціальних питань, а саме:

Прийняли рішення про подання до суду щодо призначення опікунів над двома інвалідами І групи з дитинства;

Призначили помічника особі, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки.

Прийняли у комунальну власність Красненської селищної ради, отримані від Міністерства соціальної політки України, меблі (лавки, столи для прийому громадян, стільці, столики, тумби, шафи для документів) та передали ці меблі в оперативне управління Центру надання соціальних послуг Красненської селищної ради.

Уточнили рішення щодо надання статусу дитини-сироти.

Окрім цього, після висновків Державної екологічної інспекції, дали дозвіл на зріз аварійних дерев біля Народного дому в с. Андріївка та кронування дерев по вул.. Зелена в смт. Красне.

Схвалили проєкти рішень для розгляду депутатським корпусом на сесії селищної ради, а саме:

Підтримали внесення змін до складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку Красненської територіальної громади, ввівши до її складу начальника юридично-економічного відділу Оксану Владику та т.в.о. начальника відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олену Ільницьку.

З метою наближення адміністративних послуг до жителів Красненської ТГ на місця, підтримали утворення віддалених робочих місць адміністраторів у старостинських округах та затвердження графіку прийому суб’єктів звернень в них і схвалили перелік адміністративних послуг, що надаватимуться у віддалених робочих місцях (у старостинських округах), а це 97 таких послуг населенню щодо реєстрації актів цивільного стану, реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання, адмінпослуги соціального характеру, архітектура, будівельні, житлово-комунальні послуги та послуги із вчинення нотаріальних дій. Відповідно схвалили і Положення про відділ «Центр надання адміністративних послуг» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області у новій редакції.

Схвалили і оновлений перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг відділу «Центр надання адміністративних послуг» Красненської селищної ради щодо реєстрації юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, реєстрації нерухомого майна, земельних послуг, послуг державного земельного кадастру, архітектури, будівельних та житлово-комунальних послуг, послуг державного реєстру актів цивільного стану, декларування місця проживання, послуг соціального характеру, молоді та спорту, тваринництва та промислової безпеки, торгівлі та послуг із вчинення нотаріальних дій. (всього 218 послуг).

Схвалили призначення відповідальних осіб на яких чітко поклали обов’язки за вчинення нотаріальних дій та здійснення державної реєстрації актів цивільного стану, зберігання та ведення належного обліку використання бланків свідоцтв.

Підтримали зміни до Положення комунальної установи «Місцева пожежна охорона», згідно чого розширюються повноваження місцевої пожежної охорони. Вони навіть будуть мати право складати Акти щодо спалювання громадянами сухої трави.

Схвалили утворення Добровільної пожежної охорони на території Красненської селищної територіальної громади, що фактично буде допоміжною ланкою пожежної безпеки.

Підтримали пільги учасникам бойових дій при сплаті місцевих податків та зборів.

Запропонували обговорити в профільних депутатських постійних комісіях можливість передбачити пільги тим, які ще не мають посвідчення УБД, але представили документ про захист Суверенітету та територіальної цілісності України чи інший документ, який свідчить про участь у бойових діях у теперішній війні на захист України (вивчити правовий статус таких документів).

При схваленні змін до показників селищного бюджету, підтримали винесення на розгляд депутатів такі пропозиції:

прийняти дотацію з обласного бюджету в сумі 229 493 грн. за спожиті комунальні послуги під час розміщення ВПО в комунальних закладах Красненської ТГ і направити цю суму на придбання будівельних та господарських товарів для закладів освіти Красненської територіальної громади.

З коштів селищного бюджету: 340 000 грн. скерувати на Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ»);

200 000 грн. на Комплексну програму підтримки ЗСУ та інших воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

400 000 грн. Красненському СКП на придбання електротоварів для освітлення вулиць в с.Полоничі, в якому освітлення не працювало біля двох десятків років, а також для придбання труб для встановлення дорожніх знаків, вказівників, металопрофілю для зупинок, ящиків для пластику та ін…

Окрім цього: 50 000 грн. відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту на страхування, ремонт та технічне обслуговування автотранспорту, 125 000 грн. на придбання комп’ютерної техніки для Куткірської школи, 1 млн. грн. на будівництво ЦНАПу, 30 000 грн. на поховання військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні, 103 000 грн. на оздоровлення дітей-сиріт з Красненської ТГ, які виховуються в дитячому будинку «Добре серце», 25 000 грн. для оплати послуг які надаються комунальною установою «Інклюзивно – ресурсний Центр» дітям з особливими освітніми потребами, які проживають на території Красненської територіальної громади (19 дітей) та ін..

На завершення підтримали позицію вчителів історії навчальних закладів Красненської територіальної громади, яка була висловлена на засіданні методичного об'єднання вчителів історії Красненської ТГ щодо проєкту «Концептуальних засад реформування історичної освіти у закладах загальної середньої освіти», який запропонований Міністерством освіти і науки України. Члени виконкому висловились проти об’єднання предмету «Історії України» з іншими предметами та зменшення годин вивчення історії України, особливо періодів національно-визвольної боротьби за Незалежність України. Пропонується не об'єднувати в курсі 9-го класу теми історії України, які на даний час вивчають у трьох класах (9,10,11), оскільки це період, який мав визначальне значення для формування української нації і вивчати його поверхово - не припустимо. Секретар виконкому Богдан Глова (історик за освітою) підтримав позицію вчителів історії в тому, що незнання історії України може призвести до втрати ідентичності, повторення помилок минулого, неправильних політичних рішень, втрати культурних цінностей та маніпуляцій ідеологіями.

В різному обговорили проблему ремонту доріг, особливо тих, що сполучають населені пункти і є у підпорядкуванні обласної адміністрації, можливість залучення представників бізнесу до цих ремонтів, проблему борщівника Сосновського, потребу збільшення фінансової підтримки на ГО «Пласт» та освітлення вулиць, зокрема і в селі Андріївка. Вкотре висловили сподівання, що після нашої перемоги над рашистами та закінчення воєнного стану зростатимуть обороти українського бізнесу та відповідно з’явиться можливість вирішити значно більше питань територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь