Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: прийнято низку важливих рішень

Дата: 05.09.2023 12:01
Кількість переглядів: 202

Фото без описуВчора, 4 вересня, відбулось 83-тє засідання виконавчого комітету селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда. Розглянули соціальні питання, про роботу комунальних закладів освіти та дошкільної освіти, питання медицини, викладання у школах Християнської етики та інші важливі питання функціонування Красненської територіальної громади.

А тепер детальніше:

Надали дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон дитини до своєї мами у супроводі бабусі.

Підтримали припинення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування та втрату цього статусу, оскільки дану дитину громадяни уже всиновили і це, як наголосив селищний голова, є хорошою новиною. У дитини, яку знайшли на території Красненської ТГ, що перебувала у важкому стані, уже буде власна сім’я.

В питанні про роботу комунальних закладів освіти, враховуючи Акти прийому готовності закладів освіти до нового 2023/2024 навчального року, рішення педагогічних рад навчальних закладів, надали згоду на діяльність закладів освіти відповідно до обраної закладом форми навчання, а саме: 📎📍Красненський ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 – змішана форма навчання,

📍Куткірська філія І-ІІ ст. – очна,

📍Острівчицька філія І ст. – очна,

📍Петричівська філія І-ІІ ст. – очна,

📍Балучинська філія І-ІІ ст – очна та змішана, 📍Задвір'янський ОЗЗСО І-ІІІ ст. – змішана,

📍Полоницька філія І-ІІ ст. – змішана,

📍Полтвівська філія І-ІІ ст. – змішана,

📍Бортківський ЗЗСО І-ІІ ст. - очна,

📍Красненський ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2 – змішана, 📍Сторонибабський ОЗЗСО І-ІІІ ст. – очна та змішана,

📍Андріївський ОЗЗСО І-ІІІ ст. – очна та змішана,

📍Утішківський ЗЗСО І-ІІ ст. – очна та змішана.

✅В питанні про роботу комунальних закладів дошкільної освіти, враховуючи Акти прийому готовності закладів освіти до нового 2023/2024 навчального року, надали згоду на діяльність закладів дошкільної освіти відповідно до обраної закладом форми навчання, а саме:

📍ЗДО «Барвінок» с.Андріївка – очна форма навчання,

📍ЗДО «Малюк» смт.Красне – очна,

📍ЗДО «Курочка ряба» с.Сторонибаби – очна,

📍ЗДО «Калинонька» смт.Красне – очна,

📍ЗДО «Сонечко» с.Утішків – очна,

📍ЗДО «Ясочка» смт.Красне – дистанційна.

Обговорили штатний розпис Красненської лікарні. Погодили кандидатуру на посаду юрисконсульта Красненської лікарні (за внутрішнім сумісництвом) Іваничка Романа Степановича. Уточнили посаду у ФАПі села Полтва - завідувач фельдшерсько-акушерським пунктом, сестра медична.

Прийняли у комунальну власність Красненської селищної ради від ПРООН в Україні три генератори на випадок перебоїв з постачанням електроенергії. Найпотужніший передали Красненській лікарні, інший - Центру надання адміністративних послуг. Ще один залишили у Красненській селищній раді.

Внесли зміни до складу конкурсної комісії по проведенню конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів, внісши туди представників державних контролюючих органів, зокрема відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Золочівського РУ ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області та представників громадськості.

Надали дозвіл на виготовлення проєктно – кошторисної документації «Капітальний ремонт нежитлових приміщень з метою підвищення якості надання соціальних послуг населенню за адресою вул. Грушевського М. буд. 8/1 смт. Красне Золочівського району Львівської області».

Затвердили зведені кошторисні розрахунки вартості об’єкта будівництва поточних ямкових ремонтів пнемо-струменевим методом по десяти комунальних вулицях Красненської ТГ.

На завершення селищний голова Роман Фурда, враховуючи побажання громадськості, дав доручення відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради звернутись до директорів шкіл з проханням збільшити кількість годин вивчення у школах предмету Християнської етики. Справа в тому, що на рівні держави даний предмет вилучений з переліку основних предметів, які вивчаються в українських школах та фінансуються з держбюджету, і на даний час може вводитись у навчальний процес як додаткові години у формі гуртка чи факультативу. Роман Фурда наголосив, що виховання на базі Християнських цінностей є надзвичайно важливим, тому якщо є потреба у виділенні на це додаткових коштів з селищного бюджету, то він підтримуватиме таку позицію, якщо відділ освіти подасть щодо цього потребу фінансування. Та було зауважено, що з прийняттям Закону України «Про повну загальну середню освіту» збільшено самоуправління у школах і відповідно дирекція школи вправі приймати самостійно зазначені рішення, але є впевненість, що директори шкіл врахують такі прохання.

Також головуючий зазначив, що селищна рада і надалі продовжить підтримувати Збройні сили України. Роман Фурда наголосив, що усі листи, які надходили з військових частин підтримані депутатським корпусом та виконавчим комітетом. І доки триває війна, місцеві програми підтримки Української армії є в пріоритеті для Красненської селищної ради. Хоча було зауважено, що держава по наростаючій скорочує свої субвенції та дотації і покладає щораз більше видатків на органи місцевого самоврядування. Але, члени виконкому впевнені, що усе ми переживемо, аби лиш швидшою була наша перемога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь