Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У с.Полоничі функціонує створений молодіжний простір «Чорнобривці»

Дата: 25.10.2023 09:15
Кількість переглядів: 279

Фото без описуДва місяця інтенсивної роботи спільних зусиль мешканців села при підтримці благодійників колишнє приміщення магазину перетворено під сучасний молодіжний простір.

Село Полоничі – найвіддаленіше село громади, але тут живе активна, творча та легка на підйом молодь. Основною метою створення простору – об’єднати дитячу та юнацьку молодь у затишному місці, де вони могли б реалізовувати свої ідеї, грати в різні ігри, займатися творчістю, здобувати нові й потрібні знання та соціалізуватися. На цьому наголошує і одна із ідейниць цього простору, головна спеціалістка відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради Ольга Мазур, яка нині перебуває у декретній відпустці. Саме зараз вона реалізовує з дітьми різне цікаве дозвілля. Для цього створено майже всі відповідні умови, де можна почуватися комфортно: є роздягальня, облаштовано різні локації (чаювання , фотозона, зони відпочинку, книжкова полиця), організовано зону із настільними іграми, місце для танців, кікбоксингу, створено дитячу інтерактивну кімнату для гуртка раннього розвитку та інші. До речі, Ольга Мазур з чоловіком також були дотичні до облаштування інтерактивного класу у с.Безброди.

Фото без опису«На жаль наше село Полоничі більше 10 років немає народного дому, де б діти та молодь мали місце для розвитку, - розповідає Ольга Мазур. - Не просто гуляти вулицями, а проводити час з користю. Мрія створити молодіжний простір стала реальністю завдяки благодійним організаціям «Care in Action – Турбота в Дії», «Нelp Us Help UA – Міжнародний благодійний фонд», «Угорська Екуменічна Служба Допомоги» та БФ «Новий шлях до змін». А тісна співпраця з головою селищної ради Романом Фурдою, секретарем ради Світланою Дідух та депутатським корпусом дала поштовх для його функціонування. Також допомагає та підтримує втілювати наші ідеї постійний благодійник, директор ПП "Агро-Прогрес, член виконкому Дмитро Папроцький».

Завдяки вищепереліченим організаціям вдалось закупити меблі, різні ігри, необхідну апаратуру, різні будматеріали. Внутрішні ремонті роботи самостійно проводили активні мешканці села. Красненська селищна рада допомагає з орендою приміщення.

Фото без описуСтароста Задвір`янського старостинського округу Едуард Марціняк пригадує, як розпочинались перші кроки у реалізації цього проєкту. Багато хто не вірив, що може бути створено такий молодіжний простір у селі, але з кожним етапом робіт починали всі розуміти, що задумане вдається втілити. І приємно, що зараз результат спільної клопіткої роботи є показником того, що не потрібно опускати руки, а працювати та працювати.

Зараз у молодіжному просторі активно займається танцювальна студія «M-DENS» (керівник Марія Макогонська), гурток з кікбоксингу (тренер Денис Ісупов) та працює гурток раннього розвитку «Чомучки» (заняття проводить Ольга Мазур), де дітки до 6 років два рази на тиждень вчаться малювати, писати, співати тощо. А ще тут працює кінозал, де можна за смачним попкорном подивитись цікавий мультфільм чи змістовний фільм.

Молодіжний простір «Чорнобривці» настільки став для дітей та молоді затребуваним місцем, що вони навіть не хочуть його залишати, зізнаються, їм тут комфортно та затишно. Понад сотні дітей та молоді тут проводять своє активне дозвілля. Для того, щоб вони ще комфортніше почувались планується всередині приміщення облаштувати санвузол (зараз він тимчасово знаходиться надворі), створити також медпункт та розширити книжкову полицю (бібліотечний хаб). Звичайно, все це потребує додаткових коштів, тому активна громада продовжує їх шукати. І готує залучати до простору поважне покоління села, об’єднавши їх у фольклорний ансамбль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь