Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Нова фізична культура: у Красненській ТГ відбулись змагання «Ліги сміливих» з доджболу та корнхолу

Дата: 01.02.2024 14:38
Кількість переглядів: 104

Фото без описуЗ реформуванням Нової фізкультури у Новій Українській школі згідно рекомендацій МОН на уроках фізкультури застосовують нові підходи викладання. Щоб «відірвати» дітей від телефонів, і зацікавити спортом, започатковано нові види спорту, направлені на збереження і зміцнення здоров’я дітей. Футбол, волейбол, шахи, доджбол, корнхол – активно популяризують у Красненській ТГ.

Сьогодні у приміщенні Красненського ОЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів відбулись змагання «Ліга сміливих» з доджболу та корнхолу серед школярів 5-6 класів Красненської ТГ.

Участь у змаганнях взяли сім команд із Красного, Андріївки, Сторонибаб, Куткора, Утішківа, Петричі. Організаторами змагань виступили активні педагоги Богдан Стебницький та Оля Бобрик.

Привітати учасників змагань завітав селищний голова Роман Фурда, т.в.о.начальника відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олена Ільницька, директорка Красненського ОЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів Ірина Чиж та педагоги.

«Ви нове покоління українців, в яких змінюється уявлення про стандартні уроки фізкультури, адже впроваджено нові й цікаві види спорту, які заохочують вести активне цікаве життя. Бажаю вам сили та перемоги. Свої здобуті знання та навики у іграх передавайте друзям», - звернувся до дітей селищний голова Роман Фурда.

В рамках програми НУШ було закуплено за кошти селищного бюджету відповідне обладнання, яке було передано для учасників змагань «Ліги сміливих».

Традиційно у доджболі змагаються дві команди по 6 гравців, які за допомогою спеціальних м'ячів намагаються вибити всіх суперників. А для того, щоб зрозуміти, що таке корнхол, потрібно представити баскетбол, лише низький, горизонтальний. Як м’ячі – «подушки»-мішечки, а замість мішені – отвори в дерев’яній платформі на підлозі, встановленої під кутом 100 градусів. Мета – загнати із певної відстані всі мішечки у «лузу». Мішечки набиті пшеницею. Вага цього ігрового снаряда має бути не більше 430 грамів.

Як зазначила директорка школи Ірина Чиж, нові види спорту освоїли вчителі фізичної культури для підвищення рівня фізичної активності дітей та здорового способу життя.

Загалом кожна команда вразила своєю енергією, технікою та командним духом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь