A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

До уваги мешканців громади! Не купуйте весняні первоцвіти!

Дата: 05.03.2024 16:00
Кількість переглядів: 54

Фото без описуЩороку навесні Львівщина бореться з браконьєрами, які зривають та продають рідкісні квіти. Нахабних комерсантів виявляють поліцейські, лісничі, екологи, громадські активісти. Проте важлива і сумлінність наших мешканців. Якщо такі букети ніхто не буде купувати, то й продавати їх не буде сенсу. Це може врятувати чудові рослини від зникнення.

Щорічно у весняний період здійснюється  масова торгівля різними видами ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі тих, які занесені до Червоної книги України, є рідкісними та перебувають під загрозою знищення: підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, черемша.

Збирання таких видів рослин призводить до скорочення та знищення їх популяцій.

Реалізація червонокнижних видів рослин відбувається на ринках та поза їхніми межами.

Відділ земельних ресурсів та екології Красненської селищної ради нагадує, що така діяльність є порушенням природоохоронного законодавства України.

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж, пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки. Масовий збір первоцвітів знижує чисельність їх популяцій. Законодавство України суворо забороняє як продаж так і купівлю рідкісних дикорослих рослин. Тобто, коли хтось із громадян придбав букетик підсніжників чи пролісків, заплативши за нього певну суму, то він автоматично став порушником закону. Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу або їх збут  -тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої. Вчинення будь-якого з порушень, щодо рослинного світу, занесених до Червоної книги України, або які перебували в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України-тягне за собою накладення штрафу від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу.

Ми закликаємо не купувати весняні первоцвіти, що дозволить значно скоротити попит. Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь! Знищення первоцвітів – злочин. Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви обкрадаєте природу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь