A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Започатковано плідне співробітництво

Дата: 21.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 53

Фото без описуКрасненська громада стала першою громадою на Львівщині, яка підписала Меморандум про співробітництво з Львівською обласною організацією Національної спілки архітекторів.

Підписання документа відбулось у приміщенні Будинку Архітектора – Порохова Вежа у Львові за участю селищного голови Романа Фурди та голови Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів Миколи Шеремети за ініціативності начальника відділу архітектури, містобудування, ЖКГ та благоустрою Красненської селищної ради Мар'яни Владики.

Як наголосив голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів Микола Шеремета, метою Меморандуму є консолідація науково-творчого потенціалу, залучення до діалогу усіх відомих, знаних та успішних архітекторів науковців і практиків, які є експертами у своїх напрямках діяльності та на думку яких можна посилатися при подальшій тісній співпраці між інституціями Сторін щодо проведення науково-практичних дослідженнях симпозіумів, конференцій, круглих столів, сприяння удосконаленню та модернізму українського законодавства з використанням світового досвіду та надбань розвинутих цивілізованих країн, отримання консультацій щодо розроблення генеральних планів та іншої документації.

“Нам дуже приємно, що ви перший голова громади, який відгукнувся на пропозицію про співробітництво”, – відзначив Микола Шеремета. Вже висловили намір ще дві громади, які незабаром можуть підписати Меморандум.

У свою чергу селищний голова Роман Фурда подякував за запрошення і зауважив, що хоч наша громада є молодою, але вона має чимало планів та проєктів для розвитку, звісно війна внесла дуже суттєві корективи щодо діяльності, але намагаємось пристосуватись до умов, які нам диктує сьогодення, а також відзначив архітектора селищної ради Мар'яну Владику, яка доклала зусилля, щоб ми були першою громадою для підписання Меморандуму.

"Вірю, що наша спільна активна співпраця допоможе громаді у подальшому розвитку”, – висловився Роман Фурда.

Також селищний голова Роман Фурда та начальниця відділу архітектури, містобудування, ЖКГ та благоустрою Мар'яна Владика взяли участь в екскурсії виставкового проєкту “Тут був мій дім”, який показує наслідки російського вторгнення в Україну в форматах панорамної фотографіях та VR.

На трьох поверхах Порохової вежі розміщені різні експозиції. Зокрема, перший відтворює загальну хронологію повномасштабної війни. Другий – руйнування важливих для кожної людини місць: дитячих садочків, шкіл, будинків культури тощо. Окрема частина виставки присвячена літаку “Мрія” – інженерному і культурному надбанню українців. Третій поверх розповідає найемоційнішу історію – втраченого дому. Панорами, зроблені зсередини знищених осель, занурюють у цей трагічний для мільйонів українців досвід.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь