A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: підтримка військових, медицини, соцпитання та інше

Дата: 10.04.2024 14:06
Кількість переглядів: 47

Фото без описуВчора 9-го квітня відбулось 103-те засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда.

Розглянуті важливі соціальні питання, чергова підтримка військових та галузі медицини, покращення надання адміністративних послуг населенню, господарські питання та інше...

Детальніше:

Розпочали з важливих соціальних питань, а саме прийняли рішення звернутись до суду щодо призначення опікунів над жителями Красненської ТГ, які цього потребують.

В новому посадовому складі створили комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та затвердили нове Положення про комісію та її Регламент роботи. Встановили, що інформаційне та методичне забезпечення роботи комісії здійснює сектор цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Красненської селищної ради. Окрім визначених працівників структурних підрозділів селищної ради у склад комісії входять за згодою: начальник відділу №2 Золочівського районного відділу ГУ НП у Львівській області, начальник Районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, головний інженер Буського відділення акціонерного товариства «Львівгаз», начальник Східного РЕМу, начальник залізничної станції Красне.

Затвердили норми витрат паливно - мастильних матеріалів для роботи техніки КУ «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради;

Внесли змін до Переліку робіт для відбування кримінального покарання у виді громадських робіт та адміністративного стягнення у виді громадських та суспільно корисних робіт. Зміни стосуються неповнолітніх, яких є можливість в межах таких робіт залучити до: прибирання приміщень, вулиць, парків, скверів, іншої території (збирання, підмітання опалого листя, сміття), підготовка декорацій до вистав, участь у соціально-виховних та культурно-просвітницьких заходах (у виставах, заходах з нагоди державних свят, інше), складання та сортування книг, очистка та прибирання стелажів, ремонт пошкоджених книг, підготовка експонатів до виставок, допомога соціальним працівникам у догляді за особами похилого віку. Для відбування кримінального покарання у селищне комунальне підприємство уже скеровувались люди.

В межах протипаводкових заходів затвердили зведений кошторисний розрахунок «Поточний ремонт з проведення протипаводкових заходів (поглиблення та очистка русла каналу) в селі Андріївка та ін…

Відрядили депутата Красненської селищної ради (практикуючого лікаря-хірурга) на конференцію з питань медицини «Хірургія 2024 медицини практичної» за участі іноземних лікарів з цього напрямку.

В межах проєктів рішень селищної ради, які пропонуються до розгляду депутатам на чергову сесію:

Схвалили зміни до «Комплексної програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області на 2024 - 2025 роки», збільшивши загальну суму на Програму для виплат тим, хто підписує контракт з ЗСУ. Окрім цього додатково введені виплати на реабілітацію для тих, хто повернувся з полону – 30 тис. грн. на людину.

Також в межах підтримки армії схвалили зміни до рішення Красненської селищної ради від 06.02.2024р. №1213», де внесені ще військові частини, яким передаються дрони, зокрема «3Т». Роман Фурда зауважив, що постійно підтримує зв'язок з командирами частин, які пропонують чітко передавати саме те обладнання, яке відповідає завданням тої чи іншої частини.

При схваленні змін до бюджету підтримали виділення:

500 000 на Комплексну програму підтримки ЗСУ та інших воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Дана сума буде перерахована як субвенція військовим частинам для виконання їх бойових завдань;

50 000,00 грн. з бюджету та ще 40 тис. знімається з забезпечення діяльності селищної ради (всього 90 тис.) запропонували спрямувати на виконання Комплексної програма соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей Красненської територіальної громади.

Всього з КПКВК 0110150 «забезпечення діяльності селищної ради» запропоновано зняти 670 000 грн. і окрім Комплексної програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей, перенаправити:

400 000 грн на первинну медичну допомогу населенню, що надається фельдшерськими, фельдшерсько-акушерськими пунктами (підтримка ФАПів) на які держава коштів не дає.

230 000 грн на співфінансування потреб Притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Окрім цього, схвалили прийняття субвенції з обласного бюджету, а саме: 942 000 грн. на розвиток Центру надання адміністративних послуг та 83 160 грн для відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту на реалізацію соціального проекту «Активні парки - локації здорової України».

Схвалили проєкт Програми забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Красненській територіальній громаді». Зазначено, що є ще діти – сироти, які потребують житла і потрібно допомогти.

Схвалили проєкт Програми розвитку й підтримки сфери надання адміністративних послуг в Красненській територіальній громаді Золочівського району Львівської області на 2024–2026 роки. Наголошено, що Красненський ЦНАП селищної ради надає населенню 249 послуг.

В рамках Програми боротьби зі злочинністю та зміцнення правопорядку обговорено встановлення відеокамер на Красненському вокзалі (прилеглій території).

Схвалили введення до складу виконкому керівників двох найбільших галузей Красненської ТГ, а саме: від галузі медицини Володимира Замроза та від галузі освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олени Ільницької. Зазначено, що склад виконавчого комітету був недоукомплектований, оскільки попередні члени виконкому Роман Слівінський пішов служити в ЗСУ, а Тетяна Лакатош стала депутатом селищної ради (увійшовши наступною по списку замість вибулого депутата).

З метою забезпечення діяльності добровільної пожежної охорони на території Красненської територіальної громади, визначили місцем її розташування частину нежитлового приміщення Народного дому площею 55 м² за адресою: с.Задвір’я, вул. Героїв Майдану, 65, а також обговорили питання багатоквартирних будинків.

На завершення головуючий Роман Фурда наголосив, що основним пріоритетом для Красненської селищної ради і надалі залишається підтримка Збройних сил України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь