Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

З днем народження, наш славний земляче!

Дата: 06.07.2022 11:53
Кількість переглядів: 799

Фото без описуВидавець Іван Тиктор, завдяки якому тисячі українців мали можливість читати рідною мовою, народився 6 липня 1896 року у селі Красне.

Життя і діяльність Тиктора – яскравий приклад самовідданого служіння своєму народові, що наш земляк був найбільшим і найвизначнішим українським видавцем XX століття. Ця видатна особа зробила для піднесення національної свідомості українців у різних куточках світу внесок набагато вагоміший, ніж більшість можновладців, довівши власним прикладом, що праця на благо рідного народу є корисною, особливо для наступних поколінь, та дає добрі результати, якщо працювати, не жаліючи себе та не зважаючи на складні умови. Завдяки йому було випущено у світ близько 500 книжок. Він не шкодував часу і зусиль, щоб подарувати українському народові світло знань. Завжди і всюди, чи то на батьківській землі, чи то далеко за межами Батьківщини, Іван Тиктор ставив перед собою завдання впливати на піднесення національної свідомості українського народу, прищеплювати любов до рідного краю, його мови, історії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь