Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Про проведення громадського обговорення щодо перейменування назви вулиці в смт.Красне

Дата: 19.09.2022 17:31
Кількість переглядів: 397

Фото без описуКрасненська селищна рада інформує про початок проведення громадського обговорення пропозиції щодо перейменування назви вулиці Волошкова в смт.Красне Золочівського району Львівської області.

    1.  Організатор громадського обговорення: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області.

2. Об’єкт права власності, якому пропонується змінити назву (найменування): вулиця Волошкова в смт.Красне Золочівського району Львівської області.

3. Пропозиції та обґрунтування щодо зміни назви (найменування) об’єкта права власності: пропонується змінити назву вулиці Волошкова на вулицю Памва Беринди в смт.Красне Золочівського району Львівської області.

   Памво Беринда – український енциклопедист і мовознавець, лексикограф, письменник і поет, друкар, гравер. Один із найвидатніших постатей культурно-освітнього руху Галичини та України першої половини ХVII століття.На жаль, про нього не залишилося жодних біографічних даних. Окрім його друкарської та просвітницької діяльності, відомі лише написані ним вірші, передмови й післямови до виданих ним книжок, гравюри. Дотримуючись архаїчної традиції, за якою розглядав власну працю як служіння Богові, друкар не підкреслював свого авторства і приховував своє ім'я за вміщеною у деяких виданнях монограмою «ПМБ», що розшифровується як «Памво Беринда — монах». Памво Беринда був високоосвіченою людиною: мав уявлення принаймні про тузінь мов, серед яких налічував «алманську» (тобто німецьку, германську мову), волинськугрецькудалматськудавньоєврейськулатинськумосковськупольську, руську (тобто староукраїнську, або Західноруську, або старобілоруську, або києворуську часів Литовської Русі), сирійськусловацькучеську і, зрозуміло, слов'янську.[3] Належав до гуртка Балабанів, що об'єднував українських культурно-освітніх діячів 1-ї половини XVII ст. Мав звання протосингела Єрусалимського Патріарха. Помер 13 липня 1632 року у Києві і був похований у Києво-Печерській лаврі, існував його надгробок з написом на плиті «Памво Беринда, коректор книг і управитель типографії печерської, протосингел святого отця патріарха єрусалимського, людина вчена, залишив „Лексикон словенороський“ і по трудах чернечих, сповідничих і друкарських тут спочив».

  1. Суб’єкт, що вносить пропозицію щодо зміни назви (найменування) об’єкта права власності: Красненський селищний голова ( Розпорядження №73 від 15.09.2022 року).

  2. Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі зборів та (або) зустрічей проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і до 25 листопада 2022 року.

  3. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: krasne-otg@ukr.net, krasne.arh@gmail.com до 19 жовтня 2022 року включно.

  4. Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження; анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: смт. Красне, вул. І.Франка, 2А, Красненська селищна рада, тел. (03264) 2-23-42,  krasne-otg@ukr.net.

  6. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: начальник відділу архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою-головний архітектор селищної ради Владика Мар’яна Юріївна та начальник юридично-економічного відділу селищної ради Слівінський Роман Андрійович.

  7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 03 листопада 2022 року, на офіційному сайті Красненської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь