Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У селищі Красне демонтували пам'ятник радянському солдату

Дата: 13.01.2023 15:36
Кількість переглядів: 168

Фото без описуВсе, що пов’язано з радянським союзом, російською імперією, – нам потрібно забути. А всі пам’ятники та пам’ятки культури тодішнього часу­­ – демонтувати.

Сьогодні, у селищі Красне, виконуючи рішення виконавчого комітету від 28.09.2022 року №401, працівники комунального підприємства з небайдужими мешканцями, провели демонтаж надмогильної споруди, яка розташована на братській могилі радянських воїнів (пам’ятка історії) по вул. Грушевського.

Фото без описуЯк зауважує селищний голова Роман Фурда, натомість усі поховання залишились. А на місці пам’ятника радянському солдату встановлять хрест. Там молитимуться за загиблих у Другій світовій війні. Також будуть проведені роботи з благоустрою території, на якій провели демонтаж надмогильної споруди.

За історичними довідками, цей пам'ятник встановили навесні 1985 року з нагоди відзначення 40 річниці від Дня перемоги у Другій світовій.

Нагадаємо, на виконання ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» протягом 2022 року у Красненській ТГ відбулось перейменування низки вулиць, що носили комуністичні/радянські назви. Зокрема, рішенням сесії від 08.12.2022 року №905 перейменовану вулицю Волошкова на вулицю Памва Беринди в смт.Красне. Також рішенням сесії ради від 25.08.2022 №835 перейменовано в смт.Красне вулицю 50-річчя Воз’єднання на вулицю Незалежності; вулицю Гагаріна на вулицю Яблунева; вулицю Засядька на вулицю Василя Кука; вулицю Тудора С. на вулицю Соборна; вулицю Попова на вулицю Захисників України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь