Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Термінове засідання виконкому: допомога армії, підтримка ФАП, соцпитання, енергозбереження, містобудування та вирішення питання молодіжного центру

Дата: 04.04.2023 12:24
Кількість переглядів: 113

Фото без описуВчора, 3 квітня, відбулось термінове 69-те засідання виконавчого комітету селищної ради на якому ефективно розглянуті невідкладні питання.

Розпочали традиційно з соціальних, а саме: встановили порядок побачень батька, що повернувся з зони бойових дій, зі своїм малолітнім сином.

Схвалили зміни до Програми підтримки районної Спілки політичних в’язнів та репресованих України і патріотичного виховання молоді на 2021-2025 рр., збільшивши фінансування зазначеної програми.

Схвалили зміни до Програми розроблення містобудівної документації населених пунктів Красненської територіальної громади на 2021-2025рр., продовживши її фінансування на 2023 рік. Мова іде про виготовлення генеральних та детальних планів населених пунктів, стратегічну екологічну оцінку та інше…

У змінах до бюджету, заради чого терміново і збирали засідання виконкому, одноголосно схвалили: виділення 100 тис. грн. для військової частини, де служать чимало жителів Красненської ТГ, на закупівлю тепловізора. Домовились і надалі підтримувати Українську армію в боротьбі з російським агресором.

Також підтримали виділення 120 тис. грн. на галузь медицини для фельшерсько-акушерських пунктів, оскільки Національна служба здоров’я України фактично не бачить в системі охорони здоров’я сільських ФАПів. Позиція НСЗУ така – хочете ФАПи, фінансуйте самі.

Селищний голова Роман Фурда заявив, що дані пункти у селах потрібно підтримувати, щоб наблизити медичну допомогу до населення, тому питання про їх скорочення керівництво селищної ради не підніматиме, а підтримуватиме чим може, особливо під час воєнного стану. Схвалили і збільшення фінансування ГО політв’язнів та репресованих.

Схвалили погодження істотних умов договору оренди майна, що дасть можливість розмістити Центр культури і дозвілля Красненської селищної ради в селі Полоничі у орендованому приміщенні. Заплановано розміщення інтерактивного класу, здійснення роботи Народного дому з метою організації дозвілля дітей та молоді, діяльність гуртків з кікбоксенгу, заняття танцями. Також розглядається питання розміщення сільської бібліотеки та фельшерсько-акушерського пункту.

Підтримали схвалення змін до Програми енергозбереження та енергоефективності Красненської територіальної громади на 2021-2026 роки», продовживши її фінансування у 2023 році.

Схвалені рішення запропоновано винести на розгляд ІІ-го пленарного засідання селищної ради.

На завершенні засідання, головуючий Роман Фурда повідомив членів виконкому, що наразі не підписував розпорядження про завершення опалювального періоду через погіршення погодніх умов. Та було зауважено, що минулого року через воєнний стан газопостачальні організації, зокрема і Нафтогаз України пропонували підписувати договори бюджетним організаціям лише до кінця березня 2023 року, бо не знали яка ситуація складеться з газопостачанням. З початком квітня потрібно укладати нові договори з газопостачальниками. А юридичні особи комунальної та державної форми власності, які споживають газу більш ніж на 100 тис. грн. проводять наново тендери. До прикладу, такий новий тендер проводить відділ освіти Красненської селищної ради. Процедура на завершенні і відповідно є перспектива відновлення опалення вже найближчим часом.

Також головуючий повідомив про отримання Красненською громадою нового шкільного автобуса (по факту уже отримали).

Загалом члени виконкому активно обговорювали питання та оперативно приймали важливі рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь