Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Селищний голова Роман Фурда взяв участь у відкритті першого кооперативного молокопереробного заводу в Україні

Дата: 18.07.2023 17:25
Кількість переглядів: 128

Фото без описуСьогодні за участі представників кооперативів Львівщини, які утворили товариство «Набіл», кооперативного об`єднання «Рівноправнівсть», Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Лариси Ґаладзи, Львівської аграрної дорадчої служби, голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького, Красненського селищного голови Романа Фурди, фермерів відбулось офіційне відкриття заводу, який був збудований за кошти Канади у с.Утішків.

Загальна сума інвестицій складає 95 млн. грн. , з них – 5 млн. – це кошти від трьох кооперативів та кооперативного об’єднання «Рівноправність».

Красненський селищний голова Роман Фурда вітаючи присутніх з відкриттям заводу відзначив, що цей завод – це чималий вклад у розвиток Красненської громади, адже це інвестиції та нові робочі місця і селищна рада в межах своїх можливостей завжди готова сприяти в допомозі заводу.

"Поки наші захисники захищають нас на фронті, ми тут в тилу маємо нагоду продовжувати працювати і будувати нові підприємства, які дають нашій громаді нові робочі місця, покращення інвестиційного клімату, а також податки в бюджет громади", - наголосив Роман Фурда.

За словами директора ТОВ «Набіл» Андрія Бліновського, на заводі виготовлятимуть молоко, йогурт, кефір, масло та м`які сири. За зміну планують переробляти 25 тонн молока зі сотні молочних господарств Львівщини. На першому етапі роботою будуть забезпечені 25 людей, а далі планують збільшити потужності до 50 тонн молока.

Нагадаємо, що будівництво молокопереробного заводу розпочалось 21 травня 2021 року на площі земельної ділянки 3 га у с.Утішків. 18 червня 2021 року була закладена капсула під будівництво в Україні першого кооперативного молокозаводу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь