Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Ювілейний вернісаж: Вшанування пам'яті Софії Караффи-Корбут

Дата: 26.08.2024 10:02
Кількість переглядів: 65

Фото без описуНещодавно мистецька спільнота зібралася, щоб відзначити 100-річчя видатної нашої землячки, художниці Софії Караффи-Корбут у с.Куткір.

Ювілейний вернісаж підкреслив її непересічний талант та вагомий внесок у українську культуру. Гості змогли ознайомитися з найвідомішими творами художниці, зокрема ілюстраціями до українських казок і епічних творів, а також оригінальними графічними роботами.

Виступи мистецтвознавців та дослідників життя художниці дозволили глибше зануритися у її творчий світ і оцінити її вплив на розвиток української книжкової ілюстрації. Серед запрошених були селищний голова Роман Фурда, керівник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Олена Ільницька, Народний художник України Василь Семенюк, заслужений діяч мистецтв Іван Микитюк, директор видавництва "Каменяр" Дмитро Сапіга, краєзнавець Роман Желізко, громадська діячка Людмила Ціхоцька-Сень, сестра художниці Наталя Лещишин, релігійні наставники, колектив КЗ "Публічної опорної бібліотеки ім. Івана Тиктора", освітяни та односельці.

Фото без описуТворчість Софії Караффи-Корбут продовжує надихати нові покоління митців і читачів. Вернісаж став мостом між минулим і сьогоденням, спонукаючи до нових творчих пошуків.

Як розповіла керівниця музею Галина Ковальчук, це лише початок святкування 100-річчя її народження, протягом року планується ряд заходів, що допоможуть популяризувати її ім'я і зберегти спадщину для майбутніх поколінь.

Ювілейний вернісаж став важливою подією в культурному житті громади, нагадуючи про безцінну творчу спадщину Софії Караффи-Корбут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь