A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Красненська територіальна громада святкує 25-ту річницю Конституції України

Дата: 26.06.2021 14:42
Кількість переглядів: 370

Фото без опису??28 червня наша держава відзначає 25-ту річницю з дня прийняття Конституції – головного Закону України. У селищі Красне проведення урочистостей розпочалося вже вчора, 25 червня. Аби вшанувати цю ювілейну дату, представники органів місцевого самоврядування та громадськість взяли участь в урочистих заходах, організованих працівниками Народного дому смт.Красне та спеціалістами відділі освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту.

??Участь у святковому концерті взяли Красненський селищний голова Роман Фурда, заступник голови Андрій Лащук, секретар виконавчого комітету Богдан Глова, начальники відділів та спеціалісти апарату селищної ради.

??З вітальним словом до присутніх на урочистому зібранні звернувся Красненський селищний голова Роман Фурда. Він наголосив, що Конституція України 1996 року стала продуктом європейської конституційної культури. Вона ввібрала в себе також і кращі традиції багатовікової української історії, до найяскравіших сторінок якої належить Конституція Пилипа Орлика 1710 року, яку небезпідставно вважають першою Європейською Конституцією в сучасному її розумінні.

??«Для нас Конституція найдорожча тим, що вона є гарантом незалежності. Наш Основний Закон на весь світ проголошує, що Україна є суверена, незалежна, демократична і правова держава. В ньому знайшли своє визнання, свою найвищу правду і справедливість недаремно пролита кров десятків поколінь українців – борців за волю нашої Вітчизни – козаків, гайдамаків, січових стрільців, членів ОУН-УПА, в’язнів тюрем і гулагів», – зазначив він.

??«І хоча розвиток української державності та реалії сьогодення продемонстрували необхідність подальшого вдосконалення Основного Закону, знати та дотримуватись його положень – це норма цивілізованого життя та ознака громадянської відповідальності кожного, – продовжив Роман Ярославович. – Переконаний, що усі задекларовані Конституцією права та свободи поступово стануть нормою життя громадян, а Україна з гордістю буде називатися потужною, заможною, конституційно розвинутою та правовою європейською державою. Вітаю вас зі святом, зичу натхнення, плідної співпраці задля розбудови нашої держави. Слава Україні!».

??А далі відбувся відбувся святковий концерт, який за традицією розпочався з Гімну України!

?Навіть попри несприятливі погодні умови, що спричинили відключення електроенергії, молодим артистам не ускладнило роботу, а дало змогу ще краще наживо продемонстрували високу майстерність. Усі глядачі мали змогу насолодитись концертною програмою, даруючи учасникам щирі оплески.

??На сцені своє мистецтво показали творчі артисти народних домів смт.Красне, с.Петричі, Острів, Куткір, Полтва, Мармузовичі, гості з Буська, а також танцювальні колективи «Енерджі» (керівники Ірина Сторонянська та Сергій Іваськів) та «Плеяда (керівники Мар’яна Козак та Юлія Вороновська).

??Щира вдячність усім за участь, за подарований настрій і за співпрацю. Будьте щасливі у нашій квітучій Україні, розвивайте і надалі свої таланти і радуйте нас своїми успіхами і досягненнями.

??Відзначимо, що святкові концерти з нагоди 25-річчя Дня Конституції України також відбудуться у суботу-неділю в населених пунктах Красненської територіальної громади.

/фото Сергій Бенько/

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь