A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Про важливі соціально-економічні питання громади з поглядом у новий 2022-й рік

Дата: 20.12.2021 19:24
Кількість переглядів: 673

Фото без опису??Сьогодні 20 грудня відбулось важливе засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради під головуванням селищного голови Романа Фурди.

??Розпочали з того, що місцем збуту хвойних дерев у передноворічний період 2022 року (новорічних ялинок) визначили Красненський ринок ТзОВ «Виробничник». З метою охорони хвойних насаджень та запобігання їх незаконному вирубуванню, продаж дерев лісовими господарствами постановили здійснювати з обов’язковим маркуванням, яке міститиме індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, внесений до єдиної системи електронного обліку деревини.

?Визначили об’єкти з погодженням із Золочівським районним сектором №2 філії «Центр пробації» у Львівській області, на яких засуджені до покарання у виді громадських робіт та порушники, яким накладено адміністративне стягнення у виді громадських та суспільно корисних робіт будуть відбувати громадські та суспільно корисні роботи, а також визначили види громадських та суспільно-корисних робіт, які будуть виконувати засуджені до вищезгаданого покарання.

?Затвердили План роботи виконавчого комітету селищної ради на 2022-й рік.

?Враховуючи позитивну експертизу, затвердили проектно-кошторисну документацію та експертного звіту (позитивний) «Будівництво незавершеної будівлі закладу дошкільної освіти в с.Задвір’я по вул.Шкільна,3 Буського району Львівської області. Коригування», загальною кошторисною вартістю 20 700 000 грн. Мова про облаштування садочку у селі Задвір’я.

?Тарифи на послуги з централізованого водовідведення та водопостачання, що надаються Буським ПВКГ та ТзОВ «Сількомунгосп» на 2022 рік залишили незмінними на рівні 2021 року.Фото без опису

?Затвердили структуру та штатний розпис КНП Красненської селищної ради «Красненська міська лікарня», яка з 1-го січня 2022 року уже не буде у складі Буської ЦРЛ. Нажаль НСЗУ затягує з угодами, проте селищна рада не допустить зупинки роботи Красненської лікарні і відповідно планує підтримати її роботу з місцевого бюджету.

?Затвердили штатний розпис комунального закладу «Публічна опорна бібліотека імені Івана Тиктора» Красненської селищної ради, у склад якого увійдуть усі бібліотеки Красненської ТГ.

?Затвердили Положення про службове посвідчення посадових осіб Красненської селищної ради, опис службового посвідчення та затвердження форми журналу реєстрації таких посвідчень. Це для того, щоб соціальні працівники селищної ради, які відвідують сім’ї, чи працівники, які заходять до громадян з метою впорядкування адресної системи чи по з’ясуванні інших важливих питань, мали уніфіковане посвідчення посадової особи, аби убезпечити людей від дій аферистів, які теоретично можуть видавати себе за працівників селищної ради.

?Продовжили термін дії ордера на видалення зелених насаджень № 4/21 від 22 жовтня 2021 року до 15 лютого 2022 року, виданого відповідно до рішення виконавчого комітету Красненської селищної ради від 12 жовтня 2021 року «Про надання дозволу на зріз дерев», аби комунгосп міг належно виконувати свої функціональні обов’язки.

?Схвалили «Програму про фінансування видатків компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян усіма видами транспорту загального користування на приміських та міжміських маршрутах Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області на 2022-2024 роки», «Програму виплати одноразової адресної допомоги членам ГО «Буська районна Спілка політичних в’язнів та репресованих України» на 2022-2024 роки».

?Схвалили створення Центру надання соціальних послуг, який допомагатиме соціально вразливим верствам населення, зокрема одиноким.

?Схвалили зміни до «Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021-2023 роки» з метою, сприяння вирішенню матеріально-побутових, соціальних проблем найбільш вразливих верств населення району (ветеранам ОУН-УПА, інвалідам війни УПА, вдовам (вдівцям) політв’язнів, демобілізованим учасникам АТО, громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, особам, які надають соціальні послуги інвалідам і непрацездатним громадянам, учасникам бойових дій в Республіці Афганістан та родинам загиблих учасників бойових дій в Республіці Афганістан, ветеранам. Відповідно схвалили і зміни до Комплексної програми соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021-2023 року».

?Схвалили План роботи Красненської селищної ради на 2022 рік, а також структуру та штатний розпис селищної ради. Згідно останнього додано посаду діловода, який буде обслуговувати села Петричі та Острівчик-Пильний, що дозволить місцевим жителям отримувати належні послуги на місці не їдучи в селищну раду.

?Схвалили проект рішення «Про визначення умов оплати праці селищному голові та секретарю Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2022 рік» враховуючи Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та відповідні Постанови Кабінету Міністрів України.

?При схваленні проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до показників селищного бюджету на 2021 рік» підтримали: 314 тис. грн. на виплату заробітної плати в галузі освіти, 547 тис.грн. на виплату заробітної плати працівникам садочків, 8 тис. грн. на підтримку ГО «Пласт Станиці Красне», 125 тис.грн. на будівництво стадіону з штучним покриттям (для облаштування доріжок на території школи №2 смт.Красне), а також 7 тис.грн. додали на заробітну плату КНП «Красненська міська лікарня», 800 тис.грн. субвенція на соціальні, медичні послуги, заняття дітей Красненської ТГ у музичній школі, та інше.

?При схваленні проекту бюджету на 2022 рік підтримали: 7100000 грн. на комунальні дороги, 1 млн.грн. для облаштування будівлі та закупівлю транспорту по програмі Поліцейський громади, в обмін на що передбачається аналогічна підтримка з державного бюджету у зв’язку з чим Красненська громада матиме власну поліцію. Для отримання фінансування з державного бюджету для облаштування дитячого садочку в селі Задвір’я, підтримано співфінансування цього проекту з місцевого бюджету в сумі 3 млн.грн.

?Окрім цього, схвалено 5350000 грн. на благоустрій, 300 тис. грн. на гаражі для автобусів «Школяриків», 1 млн грн. для співфінансування мікропроектів, 1500000 грн. на медицину, 590 тис. грн. на місцеву пожежну команду, 1 млн. грн. на Андріївську спортивну школу «Авангард», 500 тис. грн. резервний фонд, який можна використовувати для надзвичайних ситуацій за рішеннями комісії ТЕБ і НС. Слід зазначити, що перехідні кошти в цьому рішенні не розподіляються, тому на початку 2022 року є можливість уточнити бюджет на 2022 рік та наповнити фінансовим ресурсом важливі програми Красненської громади.

?Схвалили «Програми розвитку культури Красненської територіальної громади на 2022 рік», у якій зокрема передбачається чимало цікавих заходів, фестивалів, концертів, відзначень важливих патріотичних дат як державного так і місцевого характеру. Її реалізації може зашкодити лише посилення карантину, хоча члени виконкому висловили сподівання на краще.

?В свою чергу, схвалили надзвичайно важливу «Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги на 2022-2023 роки» по якій буде зосереджено біля 3650000 грн., «Цільову програму проведення громадських робіт Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2022 рік». Згідно останньої будуть задіяні особи скеровані Центром зайнятості в межах 50 тис.грн.

?Схвалили надання згоди на прийняття від КНП Буської міської ради "Буська центральна районна лікарня" приміщення та майна у комунальну власність Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області.

?Підтримали звернення до Верховної Ради України та Президента України, щодо відміни сумнозвісних податкових нововведень з оподаткування людських паїв, недопущення погіршення роботи бізнесу, проти посилення фіскалізації та податкового тиску, зокрема введення нових податків на агровиробників та нерухомість, збільшення плати за користування радіочастотами, стягнення податків наперед і т. д. Члени виконкому зауважили, що тоді як у Європі, враховуючи епідемію та карантинні обмеження, послаблюють податковий тиск та підтримують бізнес, у нас на рівні держави навпаки.

?Одноголосно схвалили «Програму фінансового забезпечення комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2022 рік».

?На кінець оптимістично прийняли рішення про оголошення конкурсу на найкраще оформлення будинків, вітрин, брам, вікон, балконів, подвір’я та прибудинкової території до новорічно-різдвяних свят. Основними критеріями конкурсного відбору є:

????зовнішній, технічний та естетичний вигляд будинків, вітрин, брам, вікон, балконів, подвір’я та прибудинкової території;

????відповідність художньо-естетичного оформлення новорічній та різдвяній тематиці;

????використання традиційних різдвяних елементів та етнічних візерунків;

????залучення додаткових технічних засобів (підсвічування, ілюмінація, механічні конструкції);

????оригінальне композиційне рішення.

??Для участі у конкурсі необхідно до 3 січня 2022 року подати на будь-які веб-ресурси селищної ради (можна у соцмережах), чи у приймальню селищної ради.

??Заяву довільної форми про бажання взяти участь у конкурсі з обов’язковою точною адресою об’єкта, який подається на участь у конкурсі, прізвищем, ім’ям та по батькові заявника, а також контактним номером телефону.

??Фотографії об’єкта, який подається на участь у конкурсі, зроблені з різних ракурсів у добрій якості, що подаються на диску або USB флеш-носії – при подачі через приймальню селищної ради, або долучаючи до електронного звернення у форматі jpg, .jpeg, .png, .gif, .tiff, .bmp, .pdf.

??Фото зазначених об’єктів будуть оприлюднені на офіційних веб-ресурсах Красненської селищної ради і враховуючи кількість «вподобайок», думку членів виконкому, депутатів, громадськості, будуть відзначені переможці.

????На цій позитивній ноті порядок денний був вичерпаний, хоча в питанні «різне» ще обговорили питання зрізки аварійних дерев, про дороги, торгівлю, каналізування, створення нових рекреаційних парків, а також впорядкування тих, що є.

??Загалом члени виконкому були надзвичайно активні, задавали багато запитань та пропонували власні механізми вирішення тих чи інших проблемних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь