A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Про спільні зусилля влади та громади для адаптації ВПО

Дата: 14.05.2022 17:43
Кількість переглядів: 568

Фото без опису??У двох комунальних закладах громади, де проживають вимушено переміщені особи, проведено у співпраці з представництвом фонду Фрідріха Еберта в Україні круглий стіл на тему: «Влада і громада консолідують свої зусилля заради адаптації ВПО».

????Учасниками круглого столу стали секретар ради Світлана Дідух, заступник селищного голови Андрій Лащук, начальник ЦНАП Дарина Вільшанецька, адвокат Бюро надання безоплатної правової допомоги Володимир Романко, директор Буського центру зайнятості Степан Миляновський та інші.

?Як розповів заступник селищного голови Андрій Лащук, робота з вимушено переміщеними особами в громаді розпочалась з перших днів війни. В першу чергу, особи розміщувались у приватному секторі, секретар ради Світлана Дідух була призначена відповідальною за координацію. З початку березня в громаді розпочалось централізоване розселення по комунальних закладах, зокрема, на сьогодні ВПО проживають у п’ятьох закладах – це три школи та два садочки. Робота була важка, оскільки ніхто не був готовий до такого, щоб розмістити таку велику кількість людей. Але спільними зусиллями волонтерів, мешканців громади, працівників селищної ради, освітян, медицини вдалось створити такі умови, які зараз маємо.

??ВПО забезпечені харчуванням, засобами гігієни, в приміщенні Народного дому смт.Красне діє Центр видачі одягу та взуття, де можна безкоштовно вибрати собі потрібні речі.

??Начальник Центру надання адміністративних послуг Дарина Вільшанецька зізналась, що останні тижні для працівників були вкрай виснажливими, адже попри проблеми з програмним забезпеченням Міністерства, спільно з окремими уповноваженими працівниками селищної ради мобілізувались, приймаючи вдень заяви від людей, а вночі – проводячи реєстрацію. Звичайно, були багато скарг і зауважень, але усіх ми зареєстрували вчасно до 30 квітня.

??Також вимушено переміщеним особам розповіли про послуги, які зараз надаються в ЦНАП, Центрі надання соціальних послуг, Бюро надання безоплатної правової допомоги та центрі зайнятості.

Фото без опису Фото без опису

?Загалом, під час роботи круглого столу, були розглянуті актуальні проблеми адаптації ВПО у громаді, робота з дітьми, надання соціального захисту, працевлаштування, медичної допомоги, освіти, визначення потреб ВПО тощо. Усі присутні мали змогу задати свої питання та отримати на них відповіді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь