Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Свої особливості засідання виконкому у воєнний час

Дата: 29.06.2022 22:18
Кількість переглядів: 670

Фото без описуСьогодні 29 червня у цей непростий час відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда. Переважна більшість присутніх членів виконкому оперативно знаходила рішення у багатьох важливих питаннях.

??Як поінформував селищний голова, ще до війни на 2022 рік було заплановано реалізувати у Красненській ТГ десятки надзвичайно важливих та цікавих проектів на більш ніж 40 млн. грн. Біля 10 млн. грн. планувалось використати з місцевого бюджету та біля 30 млн. грн. залучити з інших бюджетів. Окрім цього лише з селищного бюджету на капітальні ремонти комунальних доріг планувалось витратити біля 7 млн. грн. На даний час, у зв’язку з війною, казначейство не пропускає такі капітальні видатки. Проходять лише захищені статті, зокрема заробітна плата та енергоносії, видатки пов’язані з оборонною та правоохоронною роботою, надзвичайними ситуаціями та деякими поточними видатками. Тобто оплата щодо реалізації переважної більшості місцевих програм та капітальних проектів зупинилась. Проте, члени виконкому разом з керівництвом ради впевнені, що все так не буде. Відповідно потрібно вирішувати те, що можна вирішити, а також напрацьовувати документації по нових проектах і програмах, і обов’язково прийде час реалізувати усе задумане у мирній Україні.

Фото без опису?Першим питанням розглянули Положення про медичні послуги КНП «Красненська МЛ». Оплату медичних послуг здійснюватиме НСЗУ, якщо у пацієнта є скерування від сімейного лікаря. Правда, якщо декларації з сімейним лікарем у пацієнта немає, то такі послуги оплачуватимуться самим пацієнтом за деяких винятків. Зауважено, що якщо по первинній меддопомозі є проплата від НСЗУ, то з заключенням угод з НСЗУ по вторинній на даний час є проблеми, хоча зрозуміло у який час живемо. Наразі, щоб лікарня існувала такі видатки покриває Красненська селищна рада, а це більше пів мільйона гривень щомісячно. Проте, як було зауважено, сподіваємось, що все ж питання вторинної меддопомоги з Національною службою здоров’я України буде вирішено.

?Члени виконкому одноголосно затвердили Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Красненської ТГ на 2022-2032 роки. Учасники засідання вірять, що прийде час і можливості повернутись до фінансування таких речей, які реалізовуватимуться на уже заздалегідь напрацьованих документах.

Фото без опису?Вирішили питання опіки, а також зрізки аварійних дерев в селах Утішків, Андріївка, Мала Вільшанка, Скнилів, Бортків, враховуючи напередодні складені акти та отримання усіх необхідних дозволів. В селі Утішків, зокрема, частину у зв’язку з електролінією у парку, який було заплановано реконструювати (як і парк у Красному).

?З метою покращення економічної діяльності Красненського селищного комунального підприємства підтримали внесення змін в Єдиний державний реєстр юридичних осіб по кодах економічної діяльності.

?В питанні бюджету підтримали виділення медицині 530 тис. грн. на заробітню плату медпрацівникам. Окрім цього виділені кошти і на інші заходи у сфері охорони здоров’я. Схвалили виділення 50 тис. грн. на програму пожежної безпеки, 351 тис. грн. на енергоносії та водопостачання в галузі освіти, враховуючи закупівлю торфоберкетів. Як було наголошено, про тверде паливо для наших закладів вже потрібно думати. 66 тис. грн. було схвалено і для оплати електроенергії та водопостачання Народних домів. Обговорили і вирішення питань благоустрою, наскільки це можливо, виділивши певні кошти на статті, які проходять через органи казначейства.

?Також схвалили вступ селищної ради до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування Асоціації “Енергоефективні міста України”», що в майбутньому дасть можливість до спільної роботи над реалізацією багатьох проектів на території громади.

?Вкотре підтримали звернення до в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишина та директора регіональної філії «Львівська залізниця» Юрія Іщука щодо відновлення раніше скасованих маршрутів приміських поїздів, які курсували через територію Красненської ТГ, а саме просимо повернути попередні маршрути приміських поїздів, зокрема відновити маршрут приміського поїзда Золочів - Львів (час відправлення із Золочева 7:35, прибуття у Львів 9:10), який прибував до станції Красне о 8:05 - 8:06 зупиняючись в подальшому на станціях населених пунктів Куткір, Полтва, Задвір’я та маршрут приміського поїзду Львів - Тернопіль (час відправлення зі Львова 13:03, прибуття в Тернопіль 15:59), який прибував до станції Красне о 14:07_14:08 перед тим зупиняючись на станціях сіл Полоничі, Задвір’я, Полтва, Куткір.

? Схвалили рішення внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської ТГ. Мова йде про оздоровлення дітей з незахищених родин.

?Також вкотре звернулись до державних органів, зокрема до Державної акціонерної компанії «АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ УКРАЇНИ» з проханням передати у комунальну власність територіальної громади нерухоме майно, що знаходиться в смт.Красне по вул. Золочівська, 47 (так званий «дорожний»), де є і укриття, і місце для базування комунальних служб, зокрема техніки.

? Схвалили рішення «Про внесення змін до місцевої цільової програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Красненської селищної територіальної громади на 2022 рік», що стосується перебування внутрішньо переміщених осіб у комунальних закладах громади. Правда обговорюється належне облаштування інших місць для проживання ВПО з метою звільнити школи та садочки для навчання дітей. Правда, щоб реально відкрити такі заклади для дітей, вимагається наявність належного укриття. Не секрет, що ніде не зник ризик ракетних ударів.

?Схвалили програму «Пільгове забезпечення жителів Красненської територіальної громади Золочівського району Львівської області лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2022 рік», а також внесення змін до Програми «Боротьба зі злочинністю та зміцнення правопорядку на території Красненської територіальної громади на 2022 рік» щодо облаштування відео спостереження. Схвалили і Програму інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області на 2022 - 2025 рік, Комплексну програму забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Красненської селищної ради на 2022 рік, і навіть Програму локалізації та недопущення поширення борщівника Сосновського на території Красненської територіальної громади на 2022 – 2025 роки, яка може бути профінансована в майбутньому, коли покращиться ситуація в Україні і казначейство пропускатиме такі видатки. Наразі, як зазначили члени виконкому, надважливе питання це підтримка ЗСУ та перемога України.

?Місцеві податки і збори на 2023 рік не збільшували.

?Для більш ефективної роботи галузі культури схвалили створення Центру культури і дозвілля, куди увійдуть усі Народні доми громади.

?Розглянули питання оренди комунального майна та схвалили зміни до Комплексної програми розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ») на 2022 – 2023 роки, з метою підтримки роботи галузі медицини.

??На завершення Роман Фурда повідомив про те, що загострилась проблема з маршрутними перевезеннями. Ціни за проїзд значно зросли і навіть після того чимало автобусів не курсує до деяких сіл. Та, як було зауважено, тендери на усі маршрути, які курсують по території Красненської громади з виїздом за межі ТГ проводила Львівська обласна державна адміністрація і відповідно угоди з перевізниками підписувала ОДА (тепер Військова обласна адміністрація). Селищна рада перевізникам не погоджувала жодного документу, тому дуже складно впливати на цей процес. Попри те керівництво селищної ради з даним питанням постійно звертається, як до самих перевізників, так і до Львівської ОВА, зокрема профільного обласного департаменту. Щодо підвищення цін, то в департаменті повідомляють, що перевізники відмовились знижувати ціни через подорожчання запчастин і особливо пального, а також зокрема його постійного дефіциту. Але навіть по тих завищених цінах перевізники, які перемогли у тендерах, не здійснюють перевезень по окремих селах посилаючись на поламані автобуси, вилучення автобусів до ЗСУ та перехід водіїв до армії. Як пояснюють в обласному департаменті, ситуація з тим досить складна. Проте місцева рада не припинятиме турбувати обласні структури та перевізників, вимагаючи вирішувати зазначене питання, оскільки люди в безвиході.

??Як уже було вище зазначено, що обговорюється питання початку навчання у школах та садочках, проте потрібно вирішувати проблему з укриттями та думати де забезпечити проживання внутрішньо переміщених осіб, які волею долі опинились у комунальних закладах Красненської ТГ, і у яких уже немає дому. До речі, ще раз було зазначено, що з нашого селищного бюджету уже забрали 6 мільйонів освітянської субвенції в державний бюджет, і як воно далі буде, важко сказати. Та усі члени виконкому вірять у перемогу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь