Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Оперативне засідання виконкому: дороги, медицина, аварійні дерева та інше

Дата: 08.08.2022 18:33
Кількість переглядів: 564

Фото без опису??Сьогодні, 8 серпня, відбулось оперативне важливе засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда.

?Розпочали з підтвердження субвенції щодо виділення коштів на енергоносії галузі освіти Красненської територіальної громади, зокрема на оплату природного газу в сумі 343 215 грн.

??Після цього селищний голова Роман Фурда поінформував присутніх про те, що профільний департамент Львівської обласної військової адміністрації буде замовляти поточний ремонт доріг загального користування, по яких є кошторисна документація саме щодо поточного ремонту, але за умови, що частину коштів дасть ТГ, як субвенцію обласному бюджету. Звісно обласні дороги загального користування є в підпорядкуванні обласної адміністрації, а не ТГ, але враховуючи сучасну ситуацію в країні, на вирішення даних питань область пропонує задіяти бюджети територіальних громад. Що стосується капітальних ремонтів, то казначейство наразі такі видатки не пропускає, тому там де виготовлена документація на капремонт, реалізація таких проектів зупинена. Відповідно документацію на поточний ремонт область має на дороги Красне - Утішків та Новосілки – Красне.

?Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет прийняв рішення виділити субвенцію обласному бюджету 1 млн. 300 тис. грн.. на поточний ремонт дороги загального користування Новосілки – Красне С140208. В результаті цього область виділяє 1 млн. грн. на поточний ремонт цієї дороги. Найбільш аварійні ями будуть вирізатись і асфальтуватись так званими квадратами, починаючи з вулиці В.Симоненка селища Красне до с. Куткір.

?Також прийнято рішення виділити субвенцію обласному бюджету 1 млн. грн. на поточний ремонт дороги загального користування Красне – Утішків С140211. В результаті цього область також виділяє 1 млн. грн. на поточний ремонт цієї дороги. І тут вирізатимуть та асфальтуватимуть аварійні ями. Правда, Роман Фурда зауважив, що на даній дорозі є ділянка протяжністю біля 700 метрів, яка вже не підлягає поточному ремонту, а лише капітальному. Але, як уже було зазначено, капітальні видатки казначейство не пропускає, головуючий повідомив, що звертатиметься до підприємців з проханням допомогти капітально відремонтувати цю ділянку.

??Голова виконкому висловив сум з приводу того, що на багато найбільш аварійних доріг була виготовлена кошторисна документація саме щодо капітального ремонту, кошти по якій зупинені казначейством через війну. І відповідно зупинені роботи по найбільш аварійних дорогах, по яких мали іти капітальні видатки. Така дорога до прикладу Красне – Чемеринці С140206, де капітального ремонту потребує ділянка Скнилів - Бортків.

??Обговорили питання медицини, зокрема скоректували медичні послуги. Привели у відповідність штатні розписи, згідно наявності тих чи інших спеціалістів. До прикладу, посади просто лікаря амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Борткові, Сторонибабах уточнили на посади лікаря терапевта, враховуючи наявність реальних спеціалістів згідно освіти та потреби. Т.в.о. директора КНП «Красненська МЛ» Микола Колачинський поінформував про роботу зі збільшення декларацій. Обговорено обслуговування пацієнтів лікарями Красненської лікарні по селах. Підтверджено надання для вирішення цього питання автомобіля.

?На завершення прийняли рішення про зріз аварійних дерев у селах Острівчик-Пильний та Сторонибаби, враховуючи акти обстеження та наявність усіх дозвільних документів.

??Обговорено ще ряд важливих господарських питань Красненської громади. Члени виконкому активно задавали питання та оперативно приймали рішення і висловлювали сподівання щодо найшвидшої перемоги України над ворогом та відповідно повернення можливості реалізовувати численні заплановані проекти на території Красненської ТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь