A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: питання освіти, тарифів, інформатизації та перейменування вулиць

Дата: 23.08.2022 20:43
Кількість переглядів: 411

Сьогодні, напередодні Дня Незалежності України, відбулось чергове засідання виконавчого комітету ради, яке провів селищний голова Роман Фурда. Члени виконкому оперативно розглянули усі питання та прийняли відповідні рішення.

?Зокрема, прийнято рішення про затвердження території обслуговування закладів освіти, які розміщені на території Красненської ТГ. Оскільки після прийняття нового закону «Про освіту» змінився порядок прийому дітей до закладів освіти, за кожним із них закріплюється певна територія, відтак здобувачі освіти, які проживають на території обслуговування закладу освіти, мають право на першочергове зарахування до нього.

?Затвердили калькуляцію вартості послуг, що надаються селищним комунальним підприємством. Мова йде про вартість однієї години роботи автопідйомника телескопічного УАК АГП-18 на шасі МАЗ-4371 (автовишка) в розмірі 765 грн., а також вартість на 1м³ вивезення ТПВ від організацій в розмірі 356,64 грн.

??В питанні бюджету, за пропозицією селищного голови Романа Фурди, члени виконкому схвалили проект рішення сесії про виділення:?

?21 тис грн. для придбання вікон та дверей Народному дому с.Скнилів;

?25 тис.грн – для придбання освітлювальних приладів та будматеріалів для Народного дому смт.Красне;

?31 тис.80 грн – для придбання насоса центробіжного з комплектуючими для облаштування місць перебування ВПО;

?36 тис. грн. – для придбання лічильників для шкіл;

?10 тис грн. – на оплату послуг з вивезення ТПВ з закладів дошкільної освіти;

?20 тис грн на облаштування тривожної сигналізації з передавання тривожних сповіщень у ЗЗСО у кількості трьох штук;

?10 тис грн – для проведення ремонту та утримання в належному стані зовнішнього вуличного протипожежного водопостачання,

?а також 1 млн. 500 тис грн. – на оплату праці працівників КНП «Красненська МЛ», про що було схвалено зміни до Комплексної програми розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненска МЛ») на 2022-2023 роки.

??З метою ефективної організації роботи, відповідно до постанов Кабміну, впорядковано назви структур та штатного розпису апарату управління селищної ради.

??Далі члени виконкому схвалили такі рішення проектів, що виноситимуться на сесію:

?«Про затвердження програми по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних рослин на території Красненської селищної ради на 2022-2025 рр.»;

?«Про затвердження місцевої програми інформатизації «Цифрова Красненська ТГ» на 2022-2024 роки. Йдеться про впровадження системи цифрового урядування шляхом запровадження сучасних та перспективних інформаційних технологій в усі сфери життєдіяльності громади. На цю програму виділяє співфінансування область, із місцевого бюджету закладено майже 150 тис.грн.

?«Про підтримку ініціативи щодо створення Асоціації територіальних громад розташованих в межах басейну річки Західний Буг «Надбужжя України».

??Схвалено проект рішення ради про перейменування в смт.Красне п’яти вулиць, назви яких уособлювали радянське минуле, пов’язане з державою окупантом росією, а саме: вулиця 50-річчя Воз’єднання, вул.Гагаріна, вул.Засядька, вул.С.Тудора та вул.Попова.

??????Отож, вулицю 50-річчя Воз’єднання, назва якої уособлює прихід радянської влади на Закарпаття, запропоновано перейменувати на вулицю Незалежності;

?вулицю Гагаріна, яка є невеликою (біля 5-ти номерів) запропонували назвати вулицею Яблунева;

?вулицю відомого компартійного діяча, депутата СРСР не одного скликання Олександра Засядька запропоновано назвати ім’ям останнього головнокомандувача УПА, генерала хорунжого Василя Кука;

?вулицю названу прізвищем російського вченого Олександра Попова, якого росія вважає своєю гордістю, запропоновано перейменувати на вулицю Захисників України;

?вулицю Степана Тудора (радянського письменника, який прославляв комуністичну владу, активно пропагував ідеї Марксизму радянського штибу) було запропоновано перейменувати на вул.Соборна. Раніше, на громадських слухань, жителькою Красного, кандидатом філологічних наук Юлією Рурак (Сливка) було запропоновано перейменувати вулицю на Памво Беринда (автор першого словника української мови, енциклопедиста, мовознавця, письменника), але місцеві мешканці з цим не погодились і запропонували свою назву. Натомість видатною постатю культурно-освітнього руху Галичини та України першої половини XVII століття П.Беринда згодом назвуть іншу вулицю в селищі.

??Також схвалено рішення про затвердження Положення про конкурс на посаду директора закладу середньої освіти Красненської селищної ради у новій редакції. Селищний голова Роман Фурда зазначив, що це необхідно з метою забезпечення прозорої кадрової політики та запровадженню єдиного підходу при підборі претендентів на посаду директора ЗЗСО. Голова додав, що зараз оголошено конкурс на посаду директора Бортківської школи, оскільки останній звільнився.

??На завершення присутні обговорили стан захисних укриттів у школах. Дякуємо членам виконкому за їхню роботу!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь