A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Важливі соціальні питання, а також продовження роботи щодо «прощання» з радянською спадщиною на засіданні виконкому Красненської ТГ

Дата: 29.09.2022 21:18
Кількість переглядів: 499

Фото без описуВчора, 28 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда. Переважна більшість присутніх членів виконкому оперативно приймали рішення у багатьох важливих питаннях.

Розпочали з питання медицини, підтримавши нові медичні послуги, обговорили штатний розпис щодо лікарів нових напрямків, зокрема щодо лікаря нетрадиційної медицини. Проблематику медицини висвітлив т.в.о. директора КНП «Красненська МЛ» Микола Колачинський. Селищний голова повідомив про те, що ставиться питання наявності в майбутньому лікаря окуліста.

При розгляді змін до показників селищного бюджету на 2022 рік, члени виконкому підтримали виділення 150 тис. грн. на захисні споруди цивільного захисту, протирадіаційного укриття ПРУ (ремонту укриття), 70 тис. грн. на виконання комплексної програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022р.

Важливою була підтримка виділення коштів на придбання форми для наших бійців в сумі 150 тис. грн. та інше.

Прийняли рішення про подання до суду органом опіки й піклування щодо доцільності призначення піклувальника, тобто призначити опікуна над недієздатною особою.

Прийняли рішення про виплату компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, яка проходить з державного бюджету, тринадцятьом особам на суму 13381,62 грн. Іншим власникам житла, де проживають ВПО, враховуючи подані документи, будуть прийматись рішення по мірі надходження коштів з державного бюджету.

Було створено комісію з житлових питань квартирного та соціального квартирного обліку, а також затверджено відповідне Положення. Справа в тому, що раніше були державні та обласні програми згідно яких пільговим категоріям, таким як інваліди війни, учасники бойових дій виділялись кошти як компенсація на придбання житла. Але ці особи повинні бути зареєстровані на відповідному обліку в органі місцевого самоврядування, а для цього потрібна вищезгадана комісія та Положення. Хоча на даний час ті програми не діють, та члени виконкому сподіваються, що війна не вічна і в майбутньому програми запрацюють. І вже наступним рішенням було взято на позачерговий квартирний облік особу з інвалідністю ІІ групи що є учасником бойових дій (АТО).

Також, начальник відділу архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою, головний архітектор Мар’яна Владика повідомила членів виконкому, що нарешті в селищну раду прийшла відповідь щодо демонтажу надмогильної споруди, яка розташована на братській могилі радянських воїнів, що зареєстрована як пам’ятка історії під охоронним номером 300. Отож, члени виконкому одноголосно прийняли рішення демонтувати надмогильну споруду, яка розташована на братській могилі радянських воїнів (пам’ятка історії) по вул. Грушевського в смт. Красне Золочівського району Львівської області - охоронний номер-300. Комунальному підприємству «Красненське СКП» селищної ради доручено здійснити демонтаж надмогильної споруди, а також здійснити роботу з благоустрою території, на якій буде демонтовано надмогильну споруду.

У змінах до «Програми «Дитяче харчування» на 2022-2023 рр.» уточнили категорії учнів, що харчуються у школах Красненської територіальної громади безкоштовно, а саме підпункт 2.1 пункту 2 розділу 4 «Основні заходи програми» викладено в новій редакції:

Забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-11 класів та вихованців, які навчаються і виховуються у складі навчально-виховних комплексів з числа дітей пільгових категорій:

?дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

?учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

?учнів з числа дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах;

?дітей – інвалідів;

?дітей, батьки яких загинули, перебували чи перебувають в зоні АТО та ООС чи учасників інших бойових дій, в тому числі постраждалі учасники Революції гідності;

?діти, батьки яких перебувають у ЗСУ та виконують бойове завдання в районах воєнних (бойових) дій (за наявності витягу з наказу військової частини);

?учні 1-4 класів, які підвозяться до місця навчання у зв’язку з оптимізацією закладів освіти.

На завершення було зауважено, що тенденція не проходження капітальних видатків через органи казначейства, окрім вузько визначених, що передбачені як такі, що фінансуються під час воєнного стану, зберігається і надалі. Більше того. Навіть ті видатки, які дозволено проводити під час воєнного стану, на даний час не проходять. До прикладу, в казначействі уже декілька тижнів не проходить оплата щодо пального Красненського комунального підприємства. Для того, щоб техніка працювала, Красненська селищна рада вже позичає пальне де тільки може, не дивлячись, що кошти для цього на папері є. Наразі в Києві обіцяють вирішити це питання з першого жовтня, звертаючи увагу, що в країні війна. Тож, виконувати свої функції місцевому самоврядуванню під час воєнного стану не просто.

?Р.S. І ще! На терміновому засідання виконкому від 16 вересня 2022р., враховуючи нові наявні умови, пов’язані з укриттям згідно акту прийому готовності закладу, було змінено форму навчання початкової ланки (1-4 класи) Петричівської філії І-ІІ ступенів Красненського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Красненської селищної ради з дистанційної на очну.

Внесені зміни до місцевої цільової програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Красненської селищної територіальної громади на 2022 рік.

Затверджено конкурсну комісію для проведення конкурсу на посаду директора закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) Красненської селищної ради, а саме на посаду директора Бортківської школи, яка є вакантною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь