A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: соцпитання, підтримка армії, медицини, ДЮСШ «Авангард» та інше

Дата: 26.10.2022 09:42
Кількість переглядів: 150

Фото без описуВчора, 25 жовтня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради, яке провів селищний голова Роман Фурда. При високій явці членів виконкому, оперативно та конструктивно обговорювались актуальні питання та приймались важливі рішення.

Розпочали з позитивного вирішення питання надання дозволу на дарування житлового будинку та земельної ділянки, де зареєстровані малолітні діти, захистивши в даному випадку права малолітніх дітей.

Надали дозвіл на продаж житлового будинку ¼ частки якого належать малолітній, беручи до уваги те, що жінка виконала рекомендації органу опіки та піклування Красненської селищної ради та здійснила дарування земельної ділянки та житлового будинку своїй малолітній дочці згідно договору дарування.

Призначили опікуна над житлом та майном малолітньої дівчинки, а також влаштували іншу малолітню, що позбавлена батьківського піклування, в комунальний заклад Львівської обласної ради «Будинок дитини №1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки».

Підтримали подання до суду органом опіки й піклування щодо доцільності призначення піклувальника над жінкою у випадку визнання судом її недієздатною.

Одностайно підтримали зміни до програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, збільшивши підтримку збройних сил України.

При внесенні змін до показників селищного бюджету на 2022 рік вирішили: додатково підтримати галузь медицини виділивши 200 тис. грн. - на пільгові медикаменти, плюс кошти на придбання матеріалів для проведення ремонтних робіт в амбулаторії с.Задвір’я, 600 тис. грн. - на благоустрій населених пунктів, 100 тис. 500 грн. - на підтримку Дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард», а також додатково 561тис. 200 грн. - на відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту та одностайно підтримали виділення коштів на ЗСУ.

Окрім цього, підтвердили обласну субвенцію для оплати комунальних послуг закладів освіти Красненської ТГ (компенсація за перебування ВПО) в сумі 216 тис.771,43 грн.

Окремим рішенням підтримали субвенцію обласному бюджету на співфінансування Регіональної програми інформатизації «Цифрова Львівщина» в сумі 149 тис. 750 грн. Таку ж суму буде виділено з обласного бюджету для підтримки в Красненській ТГ е-урядування.

Правда, враховуючи військовий стан, є і не дуже втішні для громади новини. Через змінену Методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що була затверджена постановою Кабміну, земельні податки від залізниці до місцевого бюджету зменшились в три з половиною рази і відповідно місцевий бюджет недобирає біля 3-млн. грн. В мінусі надходження до місцевого бюджету і від Сторонибабського спиртзаводу в межах 2,5 млн. грн. через призупинення роботи останнього. Є падіння сплати податків в місцевий бюджет і від приватного бізнесу через зменшення оборотів, біля 700 тис. грн. Ця тенденція спостерігається і в інших територіальних громадах, але члени виконкому сподіваються, що все так не буде, війна обов’язково закінчиться нашою перемогою, і підприємства не тільки повернуть свої попередні позиції, а і збільшать економічні потужності, а відповідно зростуть надходження до бюджету.

На завершення обговорили чимало проблемних питань, а саме проблему каналізаційних скидів, питання укриттів, обігріву приміщень і навіть питання альтернативних джерел електроенергії. Підняте питання відновлення Хреста на могилі Борців за волю України в селі Утішків.

Загалом члени виконкому активно піднімали проблемні питання та разом з селищним головою шукали шляхи їх вирішення та оперативно приймали рішення. Висловлювали надію, що прийде час, коли закінчиться воєнний стан, а органи казначейства пропускатимуть капітальні видатки і тоді справді можна буде продовжити реалізовувати в Красненській громаді усі задумані проєкти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь