A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

В Красненській ТГ відзначили річницю створення ЗУНР

Дата: 01.11.2022 13:06
Кількість переглядів: 103

З метою вшанування вояків Української Галицької Армії, які упродовж 1918-1919 років віддали життя за Українську Державу у селищі Красне біля пам'ятника летунам Української Галицької Армії відбувся віче-реквієм.

Участь у заході взяли селищний голова Роман Фурда, секретар ради Світлана Дідух, працівники ради, настоятелі місцевих храмів, громадськість селища, пластуни Станиці Красне НСОУ.

Врочиста громада спільно з настоятелями місцевих храмів о.Володимиром Целенем, о.Степаном Жукровським помолилась за усіх загиблих захисників України.

Селищний голова Роман Фурда спільно з представником Спілки політичних в'язнів та репресованих Ярославом Вовком поклали квіти до пам'ятника летунам Української Галицької Армії. Також квіти покладено до пам'ятника Борцям за волю України.

Звертаючись до учасників заходу, селищний голова Роман Фурда акцентував увагу на історичній значимості подій, які відбулися в ніч на 1 листопада 1918 року та стали яскравим свідченням рішучості українців на шляху до створення незалежної соборної України.

Усі вшанували пам’ять і помолились за тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність України. А також біля пам’ятника Борцям за волю України представники місцевої влади та громадськості запалили лампадки з молитвою.

Надалі виступили з літературно-музичною композицією, присвяченою Листопадовому чину працівники культури селищної ради.

Благородними синьо-жовтими кольорами у вигляді повітряних кульок пластуни станиці Красне замайоріли пам'ятники летунам та Борцям за волю України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь