A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: освіта, культура, медицина, благоустрій та актуальні соціальні питання

Дата: 22.11.2022 12:41
Кількість переглядів: 256

Фото без описуВчора 21 листопада під головуванням селищного голови Романа Фурди, при вкотре сумлінній явці членів виконкому, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Красненської селищної ради.

Розпочали з не дуже радісного, але потрібного рішення про надання статусу дитини-сироти двом малолітнім дітям, батько яких, що сам їх виховував, помер. Окрім цього дозволили придбати житло для неповнолітньої дитини, а також дали дозвіл на дарування житла враховуючи інтереси неповнолітніх.

Прийняли рішення про виплату компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану (отримають 13 власників житла).

Фото без описуВ рамках реалізації проекту «Надання соціальних послуг в громаді», що фінансується за рахунок гранду, наданого Уряду України Японським фондом соціального розвитку (JSDF) через Міжнародний банк реконструкції та розвитку, передали персональні комп’ютери з моніторами, програмним забезпеченням, принтерами (три в одному), роутерами та інше обладнання для комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» та відділу «Центр надання адміністративних послуг» Красненської селищної ради. Тобто цільово соцслужбам.

Схвалили проект «Програми «Відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення смт.Красне на 2023 рік». Справа в тому, що Буський ПВКГ, який обслуговує смт. Красне зробив подання на підвищення тарифів з водовідведення для Красного на 96 копійок за куб., порівнюючи з 2021 роком. Але членами виконкому було запропоновано не піднімати тарифи для населення на час воєнного стану і дану різницю компенсовувати з селищного бюджету. Тому нові тарифи для населення більші на 96 копійок згідно подання Буського водоканалу вступлять в силу з дня наступного після закінчення строку правового режиму воєнного стану чи скасування воєнного стану в Україні. Затверджені тарифи на індивідуальну послугу громадянам з вивезення побутового та будівельного сміття.

При схваленні проекту рішення Красненської селищної ради «Про внесення змін та доповнень до показників селищного бюджету на 2022 рік» підтримано виділення коштів, а саме: 212 945 грн. на оплату енергоносіїв галузі освіти, а також на вирішення цього питання ще 93 054 з обласного бюджету. З освітянської субвенції 1 718 012 грн. на заробітну плату вчителів. В галузі освіти також підтримано виділення 133 тис. грн. на системи газопостачання та відповідні ЗДПД модеми, 250 тис. на покрівлю даху та елементи благоустрою Красненської ЗЗСО І-ІІІ ст. №2. Ще 570 тис. грн. схвалили на дороги.

Слід зазначити, що на сесійному засіданні, яке відбудеться 24 листопада, заплановано затвердити попередні рішення виконкому на яких додатково підтримали галузь медицини виділивши 200 тис. грн. на пільгові медикаменти, плюс кошти на придбання матеріалів для проведення ремонтних робіт в амбулаторії с.Задвір’я, 600 тис. грн. на благоустрій населених пунктів, 100500 грн. на підтримку Дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» а також додатково 561200 грн. на відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту та одностайно підтримали виділення коштів на ЗСУ.

Схвалили збільшення статутного капіталу Красненського селищного комунального підприємства та відповідно затвердження Статуту в новій редакції, зазначивши про закупівлю подрібнювача деревини, автовишки, рейдера та ін.

Схвалили надання дозволу на списання основних засобів КНП «Красненська міська лікарня», затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2023 рік, передачу приміщення та основних засобів з балансу Безбродівської філії І ступеня Красненського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів. При розгляді останнього врахували функціонування інтерактивного класу в приміщенні колишньої школи в селі Безброди, передавши його на баланс Центру культури та дозвілля Красненської територіальної громади.

Схвалили внесення змін до «Програми «Дитяче харчування» на 2022-2023 роки» де розширили харчування дітей пільгових категорій у садочках.

Схвалили Статут та Положення комунального закладу «Публічна опорна бібліотека ім. Івана Тиктора» Красненської селищної ради, Статут комунального закладу «Центр культури і дозвілля (нова редакція) Красненської селищної ради, нову редакцію Положення та Регламенту відділу «ЦНАП» Красненської селищної ради.

Важливим було схвалення переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ «ЦНАП» Красненської селищної ради», а це біля 200 послуг з блоків: РЕЄСТРАЦІЯ ЮРИДИЧНИХ, ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ ТА ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ, РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОГО МАЙНА, ПОСЛУГИ ДЕРЖАВНОГО ЗЕМЕЛЬНОГО КАДАСТРУ, АРХІТЕКТУРА, БУДІВЕЛЬНІ ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ, ПОСЛУГИ ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ, ДЕКЛАРУВАННЯ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ, ПОСЛУГИ СОЦІАЛЬНОГО ХАРАКТЕРУ, МОЛОДЬ ТА СПОРТ, ТВАРИННИЦТВО ТА ПРОМИСЛОВА БЕЗПЕКА, ТОРГІВЛЯ.

Проголосували за схвалення проекту рішення Красненської селищної ради «Про внесення змін до переліку першого та другого типу об’єктів комунальної власності Красненської селищної ради для передачі в оренду без проведення аукціону». Мова про ту оренду, що надається на пільгових умовах громадським організаціям спортивного напрямку, екстреній медичній допомозі…

Схвалили зведені кошторисні розрахунки вартості об’єктів будівництва (ПКД), які уже були напрацьовані, а саме: капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.П.Орлика в смт. Красне, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Довга і вул.Молодіжна в с. Мала Вільшанка та вул.Південна і вул.Передмістя в с.Андріївка, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Головна та вул. Лугова в с.Скнилів, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Стуса в смт.Красне, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Дорошенка в смт.Красне, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Рудка в с.Андріївка, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Над Лугом в смт. Красне, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Головна в с.Утішків, капітальний ремонт благоустрою скверу в с. Андріївка, капітальний ремонт благоустрою скверу в с.Балучин. Правда усі ці документації – це капітальні видатки, які органи державного казначейства поки що так і не пропускають, лише поточні по благоустрою. Але члени виконкому сподіваються, що все так не буде і усі задумані проекти вдасться реалізувати.

Сесійне засідання щодо розгляду схвалених питань відбудеться в четвер 24 листопада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь