A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Пластуни станиці Красне провели патріотичну акцію «Базар 21-го»

Дата: 26.11.2022 20:02
Кількість переглядів: 99

Фото без описуУ суботу, 26 листопада, у селищі Красне пластуни станиці Красне провели акцію, присвяченому героям, що загинули поблизу Базару на Житомирщині під час Другого зимового походу 1921 року – «Базар 21-го». 101 рік минуло із подвигу Героїв Базару, які попри все боролись за Українську державу та навіть ціною власного життя не погодились перейти на сторону окупанта.

Захід розпочався біля пам’ятника Борцям за волю України, де у ньому взяли участь селищний голова Роман Фурда, директор Красненського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 Ірина Волос, пластприятель Богдан Глуховецький, пластунка сеньйорка праці Людмила Гураш та інші.

Фото без описуСелищний голова Роман Фурда наголосив, що в нашій країні йде війна, яку розв’язала проти нас росія й українські патріоти знову змушені боронити рідну землю від окупанта, втрачаючи кращих синів і доньок.

Далі учасники заходу провели пам’ятну ходу до Красненського ЗЗСО І-ІІІ ст.№2. Там провели цікаві історичні гутірки, тематичний квест та вивчали військову справу. Згодом пластуни долучились до вшанування пам’яті жертв Голодоморів.

Фото без описуПід час заходу наголошувалось на необхідності зберігати пам’ять про історичні події, шанувати подвиг героїв Базару, а також усіх загиблих українських вояків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь