A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Освіта громади в умовах воєнного стану

Дата: 08.12.2022 13:04
Кількість переглядів: 83

Фото без описуПід час чергової 23-ї сесії Красненської селищної ради про роботу галузі освіти у 2022 році присутнім депутатам розповіла т.в.о.начальника відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Олена Ільницька.

На сьогодні в Красненській ТГ функціонує 7 закладів освіти (2 опорні заклади, 3 - ЗЗСО І-ІІІ ст. та 2 - ЗОШ І-ІІ ст.) та 6 закладів дошкільної освіти. У навчальних закладах різних ступенів навчається 2039 учнів, у закладах дошкільної освіти - 230 вихованці та 43 у навчально-виховних комплексах, 2 заклади дошкільної освіти переведено на дистанційну форму навчання у зв'язку з відсутністю укриття. На індивідуальній формі навчання перебуває 4 дітей та 19 учнів займаються за інклюзивною формою навчання у ЗЗСО.

В автопарку відділу освіти налічується 5 автобусів "Школярик" (аварійний не підлягає ремонту), 1 передано у військкомат, 3 автобусами до ЗЗСО підвозиться 305 учнів та близько 35 працівників закладів освіти, які живуть на відстані більше 3 км., до місця навчання, доїжджають шкільними автобусами. Цьогоріч плануємо закупити ще один автобус в рамках співфінансування, з місцевого бюджету виділено 500 тис.грн.

Загалом у закладах освіти працює 233 педпрацівників та 122 технічних. Матеріально-технічне забезпечення усіх дошкільних установ задовільне. проблемою залишається те, що у багатьох дошкільних установах недостатнє комп'ютерне забезпечення.

Основою метою закладів освіти було і залишається навчання дітей у складний час війни. Освіта отримала ще один виклик - це облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти силами батьків, педагогів за підтримки селищної ради, старост та підприємців. Такі найпростіші укриття були підготовлені практично у всіх ЗЗСО. Ті заклади, де є неможливим облаштування укриття переведені на дистанційну форму навчання.

Війна внесла свої корективи і кинула виклики освіті. Так, 26 березня 2022 року Уряд ухвалив зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в частині використання залишків коштів за субвенціями. А саме частину коштів у розмірі 10% , що становить 5700 тис.грн. зняли.

Відділом освіти спільно з селищною радою та керівниками ЗЗСО було проведено ряд заходів для впорядкування умов оплати праці при збереженні мережі закладів освіти та збереженні робочих місць. Для цього було скорочено мережу гуртків, проведено скорочення надбавки за престижність та напруженість праці з 20 до 5%. В умовах війни це вимушені кроки. Розуміємо, що є чимало невдоволених, але усі мають усвідомлювати, що в країні війна, і всі кошти держава першочергово спрямовує на оборону держави.

Та попри це життя триває, діти отримують знання і здобувають найкращі результати. На предметних олімпіадах по школах мультитести на 200 балів пройшли Марія-Розалія Карпа (Задвір'янський опорний ЗЗСО І-ІІІ ст.), з математики та укр.мови, Сергій Струж (Красненський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2) з математики та історії та Софія Каделяк (Красненський ЗЗСО І-ІІІ ст.№2) з математики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь