A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У Красному відзначили 110-річницю від дня народження славного земляка Василя Кука

Дата: 11.01.2023 14:38
Кількість переглядів: 102

Фото без описуСьогодні керівництво селищної ради, священослужителі, громадськість, члени ОУН-УПА зібрались біля меморіалу «Борцям за волю України» та могили останнього головнокомандувача УПА Василя Кука у смт.Красне на вшанування 110-ї річниці від дня народження генерал-хорунжого Василя Кука, щоб віддати йому шану та вшанувати світлу пам’ять.

Розпочався захід щирою молитвою та молебнем, який провели отці Степан Жукровський та Юрій Толочний, покладанням квітів до могили генерал-хорунжого від керівництва ради та ветеранських організацій, окремих громадян, юних читачів від КУ "Публічна опорна бібліотека ім.Ів.Тиктора", які поклали власноруч зроблений патріотичний пам'ятний вінок. Присутні спільним виконанням виконали Державний Гімн України та вшанували пам'ять хвилиною мовчання.

На захід завітали селищний голова Роман Фурда, заступник голови Золочівської РВА Богдан Гринишин, голова Спілки політв'язнів Красненського та Буського осередків Сергій Бондаренко, заступник командира батальйону ОУН-УПА, заступник голови Братства Львівщини Василь Спанчак, представник Братства ім. Романа Шухевича Юрій Антоняк, пластуни станиці Красне, громадськість та молодь.

У вітальному слові селищний голова Роман Фурда зазначив, що видатний син українського народу Василь Кук все життя пишався тим, що він українець, і готовий був покласти життя за волю українського народу. Він – величезний приклад для сучасних українців, які відстоюють незалежність України. Самі українці – сильна могутня нація, яка під проводом таких патріотів, як Василь Кук, здатна побороти усіх своїх ворогів.

Прониклий вірш продекламувала вихованка Красненського ОЗЗСО №1 Божена Ярошевська. Повстанську пісню виконав Назар Кузьма. А колектив Центру культури і дозвілля селищної ради заспівав пісню Маршу нової армії "Зродились ми великої години".

Опісля заходу присутніх запросили в приміщення ЦКіДу, де відбувся історичний екскурс у життя Василя Кука та перегляд документального фільму про останнього головнокомандувача УПА.

Ведучою заходу була методист ЦКіДу Уляна Прокопюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь