Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Василь Кук – борець за волю України

Дата: 11.01.2023 17:41
Кількість переглядів: 147

Фото без описуУ приміщенні Центру культури і дозвілля Красненської селищної ради продовжились заходи з відзначення 110-річниці з дня народження відомого земляка генерал-хорунжого, останнього головнокомандувача УПА з 1950-го до 1954 року (після загибелі Романа Шухевича) Василя Кука.

Участь в історичному екскурсі про роль особистості в історії та про долю покоління, яке творило український визвольний рух на прикладі останнього Головного командира УПА Василя Кука взяли селищний голова Роман Фурда, секретар ради Світлана Дідух, заступники селищного голови Андрій Лащук та Ігор Шульга, секретар виконавчого комітету Богдан Глова, вчителька Красненського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 Ірина Магера, представники станиці Красне Олена Крулєва, Василь Фтомович та Людмила Гураш, заступник голови Золочівського братства ОУН-УПА Володимир Зубар, представник Братства ім.Р.Шухевича Юрій Антоняк, племінниця Василя Кука Ольга Приступа, священнослужителі, молодь, діти та представники громадськості.

Під час заходу лунали спогади рідних генерал-хорунжого, його побратимів та історичні документи, які були опубліковані в книзі життя нашого земляка Василя Кука.

Згодом присутні переглянули документальний фільм про Василя Кука, де йшлось про його боротьбу за волю України, як пережив смерть братів Ілька й Іларія, яких стратили за українську державність, як перебував у підпіллі на Волині і Галичині та інше.

Завершився захід спільним виконанням пісні «Боже великий, єдиний».

Захід вели директор КЗ "Центр культури і дозвілля" Оксана Кушинська та методист Уляна Прокопюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь