A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Селищний голова Роман Фурда взяв участь у нараді щодо спроможності мережі медзакладів Золочівщини

Дата: 23.01.2023 17:37
Кількість переглядів: 278

Фото без описуПід головуванням міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка відбулась нарада щодо спроможності мережі медзакладів Золочівського району. Зокрема йшла мова про прогалини, які виявили у системі надання медичної допомоги під час перевірки лікарень.

Участь у нараді взяли голова Національної служби здоров'я України Наталія Гусак, представники органів місцевого самоврядування та керівники медичних закладів Золочівського району. Красненську ТГ представляв селищний голова Роман Фурда та т.в.о.директора КНП "Красненська міська лікарня" Микола Колачинський.

Фото без описуВіктор Ляшко наголосив, що ключове завдання – об’єднати зусилля, щоб забезпечити якісні, доступні та безкоштовні медичні послуги для пацієнтів. Головна мета інфраструктурного етапу медичної реформи – забезпечити необхідні якісні медичні послуги на відповідній території через механізми, які будуть фінансово стійкими в середньостроковій перспективі. Зокрема в успішних медичних закладах фонд оплати праці має становити не більше ніж 70-85% від загального обсягу надходжень від Національної служби здоров’я. У кожній лікарні мають залишатися кошти на закупівлю ліків і медичних виробів, харчування та розвиток.

Відтак необхідно створити спроможну мережу медичних закладів, яка покриватиме всі необхідні базові послуги для пацієнтів. За словами пана міністра, способом вирішення цих питань є управління спроможною мережею у межах госпітального округу та госпітального кластера. Такий медичний простір дозволить ефективно побудувати маршрути пацієнта, уникнути дублювання послуг на одній території та створити відповідне навантаження на медичних працівників.

В межах зустрічі обговорили фінансову ситуацію у кожному медзакладі Золочівського району та дали рекомендації щодо організації їхньої роботи надалі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь