Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

У Задвір’ї продовжують виготовляти тушонки для українських захисників

Дата: 09.02.2023 08:05
Кількість переглядів: 95

Фото без описуЗ початку повномасштабної війни, у Задвір’ї люди гуртуються і допомагають військовим м’ясними виробами. Роблять тушонки, різні консервації, заготовляють квашену капусту. І все це, за ініціативи постійного мецената, благодійника, директора ПП «Агро-Прогрес» Дмитра Папроцького.

Пан Дмитро за власні кошти закупляє м'ясо свинини та необхідні продукти. Спільно з небайдужими мешканцями с.Задвір’я виготовляються для українських захисників тушонки з гречкою і м’ясом. Минулого року було виготовлено понад 10 тисяч банок.

Сам процес приготування – тривалий, але ніхто не відчуває втому. Навпаки, йдуть додому із почуттям того, що долучились до важливої справи. Тут варто згадати цих добрих людей, які спільно з Дмитром Папроцьким організувалися та налагодили процес виготовлення тушонок, це – Надія Петерс, Галина Удуд, Наталія Савчин, Мирослава Углева, Василь Петучко, Петро Пинда та староста Задвір’янського старостинського округу Едуард Марціняк.

За останні десять днів їхньої спільної роботи виготовлено вже понад тисячу банок тушонок. Також триває процес квашення капусти (військові дуже просять привозити), засолення сала та формування продуктових наборів для українських захисників.

Щоб підтримувати імунітет наших бійців щоразу на передову передають власний мед пасічник с.Задвір’я Степан Баглай та староста старостинського округу Едуард Марціняк.

«Дуже приємно, що в моєму оточенні такі добрі люди, - каже староста Едуард Марціняк. - Всі дуже швидко вміють відгукнутися: хто чим може, тим і допомагає. Наприклад, з банками для тушонок нам допоміг місцевий підприємець Павло Гнида (закупив 100 штук), один із власників продуктового магазину – три упаковки, а мешканка с.Задвір’я, пані Оксана, передала одну тисячу гривень. Також постійно мешканці села передають банки, хто скільки може, від 10 до 40 штук. Усі ми дуже прагнемо допомогти нашим військовим, тому розуміємо, наскільки це важливо для них. Тим паче, з нашого округу чимало хлопців пішли боронити Україну».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

+3

Просувайте цей допис, щоб охоплювати ще до 2115 людей щодня, витративши 14 USD.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь