A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красненська селищна рада
Золочівський район Львівська область

Виконком: від соцпитань, аварійних дерев - до розвитку медицини, освіти і т.д.

Дата: 24.02.2023 11:43
Кількість переглядів: 202

Фото без описуВчора, 23 лютого відбулось чергове 64-те засідання виконавчого комітету селищної ради на якому під головуванням селищного голови Романа Фурди було розглянуто 27 важливих питань порядку денного.

Розпочали з затвердження норм утворення твердих побутових відходів, та впорядкували тарифи на послуги поводження з побутовими відходами для населення комунальних будинків смт.Красне, тарифи на послуги «Утримання будинків та прибудинкових територій. Тобто тарифи за вивіз сміття вилучили з квартплати та вивели їх окремо, тому квартплата зменшилась на розмір цього тарифу. Таким чином впорядковано вивіз сміття з багатоквартирних будинків.

Підтримали подання до суду органом опіки й піклування щодо доцільності призначення опікуна над недієздатною особою, звісно враховуючи протокол опікунської ради виконавчого комітету.

Надали дозвіл на укладення договору купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки та дозвіл на дарування житлового будинку та земельної ділянки враховуючи інтереси неповнолітніх дітей, а також надали статус дитини – сироти двом дітям 2007 та 2010 р.н.

Затвердили тарифи на платні соціальні послуги на 2023 рік, але ті послуги, що надавались безкоштовно як пільгові, так і надаватимуться.

Враховуючи змінені тарифні розряди згідно постанов Кабміну, підтримали зміни до штатного розпису комунальної установи «Центр надання соціальних послуг». Сама кількість штатних одиниць не змінилась.

Враховуючи висновки екологічної інспекції, та Акти обстеження, надали дозвіл на зріз аварійних (хворих, сухих) дерев в смт.Красне, а саме по вулиці Шкільна та Заводська смт.Красне (територія лікарні): породи ясен - 1 дерево, породи яблуня - 5 дерев, а також кронування породи ясен - 1 дерево. Вирішили зобов’язати Красненське селищне комунальне підприємство перед початком робіт одержати ордер на знесення зелених насаджень. Забезпечити наведення санітарного порядку в 5-денний термін після проведення робіт, гілки та непридатну деревину використати для опалення в комунальних установах Красненської ТГ. Доручили Красненському селищному голові підписати ордер на видалення зелених насаджень у відповідності до акту обстеження.

Затвердили аналітичний звіт за результатами містобудівного моніторингу Красненської ТГ, враховуючи висновки громадських слухань. Доручили відділу архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою Красненської селищної ради врахувати положення Аналітичного звіту під час подальшої розробки містобудівної документації.

Затвердили граничні ліміти споживання енергоносіїв у фізичних обсягах головними розпорядниками коштів селищного бюджету Красненської територіальної громади на 2023 рік;

Внесли зміни до складу адміністративної комісії виконавчого комітету Красненської селищної ради, оскільки її секретар, начальник юридично-економічного відділу селищної ради Роман Андрійович Слівінський пішов служити до Української армії.

Схвалили ряд програм та рішень, які будуть винесені на розгляд чергової сесії Красненської селищної ради, а саме:

Схвалили надзвичайно об’ємний проєкт Програми соціально-економічного розвитку Красненської територіальної громади на 2023-2025 роки, куди увійшли напрямки по усіх галузях та програмах територіальної громади. Адже заплановано взяти участь у різноманітних обласних, державних та міжнародних конкурсах та проєктах, а для успішної участі вимагається обов’язкове посилання на зазначену програму.

Схвалили проєкт «Програми проведення конкурсу проєктів місцевих ініціатив, спрямованих для розвитку освітніх закладів (шкіл) Красненської територіальної громади на 2023 рік», а також проєкт «Програми проведення конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Красненській територіальній громаді на 2023 рік». У 2021 році така програма була успішно реалізована, згідно якої переможці будували спортивні майданчики, спортивні роздягальні, закуповували апаратуру до Народного дому…

Підтримали схвалення проекту рішення Красненської селищної ради «Про внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення Красненської територіальної громади Золочівського району на 2021-2023 роки», що дасть можливість здійснювати поховання одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів. І це справді важлива програма.

Схвалили внесення змін до Комплексної Програми розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ») на 2022-2023 роки, що дасть більше можливостей підтримати Красненську лікарню, оскільки обсяг фінансування цієї програми збільшено на 1 800 000 грн.

Схвалили проекти Програм: забезпечення заходів у сфері державної безпеки України та ефективної діяльності Управління Служби безпеки України у Львівській області на 2023 рік», покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади на 2023 рік», міграційної служби на 2023-2024 роки».

Підтримали винесення на розгляд сесії ради звіту про виконання бюджету Красненської територіальної громади за 2022 рік», а також схвалили внесення змін та доповнень до показників селищного бюджету на 2023 рік, а саме: на Програму розвитку культури додати 50 тис. грн.; на Комплексну програму забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Красненської територіальної громади - 100 тис. грн.; на Комплексну програму розвитку первинної та вторинної медико-санітарної допомоги (підтримка КНП «Красненська МЛ». - 560 тис. грн.; на придбання генератора для галузі медицини – 70 тис. грн. та інше.

Схвалили проект рішення Красненської селищної ради «Про затвердження Положення про відділ освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області у новій редакції» - фактично впорядкування положення з врахуванням змін у законодавстві.

Схвалили внесення змін до переліку другого типу об’єктів комунальної власності Красненської селищної ради для передачі в оренду без проведення аукціону», а саме для розміщення відділень поштового зв’язку, занять у секціях та гуртках, розміщення станції екстреної медичної допомоги.

Схвалили проєкт Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Красненської територіальної громади». Згідно цього Положення звання «Почесний громадянин Красненської територіальної громади» присвоюється лише один раз за життя і є довічним. Підставами для присвоєння цього звання є: видатні заслуги в галузі науки, техніки, культури, мистецтва, фізичної культури та спорту, виховання та освіти, охорони здоров’я, охорони навколишнього середовища та забезпечення екологічної безпеки, зміцнення миру та міжнародного співробітництва, охорони правопорядку та громадської безпеки, укріплення демократії та захисту прав людини і громадянина та в інших галузях, а також особиста мужність та героїзм, проявлені під час виконання службового та громадянського обов’язку на благо громади та України, творча діяльність, що сприяє розвитку ТГ, просуванню її позитивного іміджу в Україні та за кордоном.

Схвалили внесення змін до складу постійних депутатських комісій Красненської селищної ради», оскільки замість депутата Петра Дроздовського, який помер, депутатський корпус поповниться новим депутатом Романом Башком з села Бортків.

Схвалили та винесли на розгляд сесії проєкт рішення Красненської селищної ради «Про присвоєння рангу старостам Красненської селищної ради», як це передбачено Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Запропонували включити до порядку денного чергової сесії звіт т.в.о. директора комунального некомерційного підприємства Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області «Красненська міська лікарня» Миколи Колачинського про діяльність КНП «Красненська міська лікарня» за 2022 рік.

Загалом члени виконавчого комітету активно обговорювали запропоновані рішення, задавали питання, надавали свої пропозиції. На завершення обговорили проблематику кронування дерев, питання благоустрою, допомоги пораненим бійцям та багато інших проблемних питань територіальної громади. Так, як засідання проходило напередодні річниці війни, присутні згадали недобрим словом агресора і побажали якнайшвидшої перемоги над рашистами, щоб дозволило нормально працювати на розвиток територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь